Nicotiana 'Saratoga Red'

Nicotiana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nicotiana 'Saratoga Red' is een prachtige tabaksplant met dieprode bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een trechtervormige vorm en verspreiden 's avonds een zoete geur om nachtvlinders aan te trekken. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Nicotiana 'Saratoga Red' kan worden gebruikt als borderplant, in bloembedden of als eyecatcher in potten op het terras. Het is een gemakkelijk te kweken plant die een vleugje kleur en geur toevoegt aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant Nicotiana 'Saratoga Red' is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een eenjarige plant die in de zomer bloeit en daarna afsterft. In het voorjaar zal de plant opnieuw gezaaid moeten worden.

  De plant Nicotiana 'Saratoga Red' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. In Nederland wordt deze plant geadviseerd om in het voorjaar opnieuw te planten. Het is raadzaam om de plant te beschermen bij temperaturen onder het vriespunt.

  Nicotiana 'Saratoga Red' is over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Zorg voor voldoende zonlicht en water en verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. De plant kan goed gedijen in verschillende soorten grond, maar geef de voorkeur aan goed doorlatende grond.

  Nicotiana 'Saratoga Red' heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig in de tuin. Het is belangrijk om voldoende ruimte te bieden voor de plant om goed te kunnen groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  Tuinplanten, waaronder de 'Saratoga Red', groeien over het algemeen het beste in de volle zon. Schaduw kan de groei belemmeren en de bloei verminderen. Het is daarom aan te raden om deze plant in de zon te plaatsen voor optimale groei.

  De plant heeft één keer per week water nodig, zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft. Controleer regelmatig de grond om te voorkomen dat de plant uitdroogt. Het is belangrijk om tijdens droge perioden vaker water te geven.

  Ja, Nicotiana planten zijn vlinder- en bijenlokkend vanwege hun geur en nectarrijke bloemen. Ze zijn een populaire keuze voor tuinen en trekken verschillende soorten vlinders en bijen aan. Het is dus een goede plant om deze nuttige bestuivers naar de tuin te lokken.

  Ja, deze plant trekt bestuivers zoals bijen en vlinders aan, waardoor de biodiversiteit in de tuin wordt bevorderd. Daarnaast kan het ook dienen als voedselbron voor sommige insectensoorten. Over het algemeen draagt het hebben van verschillende plantensoorten in de tuin bij aan de biodiversiteit.

  De plant bloeit van juni tot en met augustus en de bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 maanden.

  De Nicotiana 'Saratoga Red' kan goed tegen de volle zon en prefereert een zonnige standplaats. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Over het algemeen gedijt deze plant goed in de volle zon.

  Nee, de plant Nicotiana 'Saratoga Red' is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om tuinplanten te consumeren, aangezien ze mogelijk giftige stoffen bevatten. Het is altijd raadzaam om alleen planten te eten die specifiek als eetbaar worden verkocht of geteeld.

  Ja, de Nicotiana plant heeft geluidsdempende eigenschappen vanwege de bladeren die geluidsgolven kunnen absorberen. Dit maakt het een goede keuze voor het creëren van een rustige en ontspannen omgeving in de tuin.

 • Nicotiana planten moeten regelmatig worden gesnoeid om de groei te bevorderen en de plant gezond te houden. Verwijder dode bloemen en bladeren om nieuwe groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar en de zomer om de plant in vorm te houden.

  Tuinplanten hebben over het algemeen regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen. Geef bij voorkeur water in de vroege ochtend of late avond.

  Tuinplanten zoals de Nicotiana 'Saratoga Red' gedijen het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Geef regelmatig voeding voor bloeiende planten om de groei te stimuleren.

  De Tuinplanten, zoals Nicotiana 'Saratoga Red', gedijen het best in goed doorlatende grond die rijk is aan organisch materiaal. Een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 wordt aanbevolen voor optimale groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te nat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats, maar kan ook groeien in halfschaduw. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Bescherm de plant tegen harde wind om beschadiging te voorkomen.

  Voor de winter is het belangrijk om de planten goed te beschermen tegen vorst. Dit kan gedaan worden door de planten af te dekken met een dikke laag mulch of bladeren. Daarnaast is het ook aan te raden om gevoelige planten in potten naar binnen te halen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig blijft. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar wat mest voor een gezonde groei.

  Voor tuinplanten zoals Nicotiana 'Saratoga Red' is het belangrijk om regelmatig bij te mesten. Gebruik een meststof met een goede verhouding tussen stikstof, fosfor en kalium om de groei en bloei te bevorderen. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking, meestal in het voorjaar en de zomer.

  Voor tuinplanten is het aan te raden om jaarlijks een laag mulch rond de plant aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en voorkomt dat onkruid gaat groeien. Het zorgt ook voor een betere isolatie van de wortels en verrijkt de bodem met voedingsstoffen na het afbreken.

  Een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen 6,0 en 7,0 is ideaal voor de meeste tuinplanten. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem te meten voordat je planten gaat toevoegen, om ervoor te zorgen dat ze optimaal kunnen groeien en bloeien. Het aanpassen van de pH-waarde kan worden gedaan door het toevoegen van kalk of zwavel, afhankelijk van de huidige zuurgraad.

  Het is mogelijk dat bladluizen en spint optreden als ongedierte op deze tuinplant. Een effectieve manier om deze plaaginsecten te bestrijden, is door regelmatig de planten af te spoelen met water of door gebruik te maken van insecticiden voor tuinplanten. Ook het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan helpen bij de bestrijding van ongedierte.

 • Omschrijving

  Nicotiana 'Saratoga Red' is een prachtige tabaksplant met dieprode bloemen en donkergroen blad. De bloemen hebben een trechtervormige vorm en verspreiden 's avonds een zoete geur om nachtvlinders aan te trekken. Deze plant groeit het beste in de volle zon tot halfschaduw en gedijt goed in goed doorlatende grond. Nicotiana 'Saratoga Red' kan worden gebruikt als borderplant, in bloembedden of als eyecatcher in potten op het terras. Het is een gemakkelijk te kweken plant die een vleugje kleur en geur toevoegt aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.