Nicotiana 'Saratoga White'

Nicotiana

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Nicotiana 'Saratoga White' is een tabaksplant met elegantie en schoonheid. Deze variëteit heeft witte bloemen die een zoete en aangename geur verspreiden in de tuin. De plant kan tot 90 cm hoog worden en is een prachtige toevoeging aan bloembedden of borders. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Nicotiana 'Saratoga White' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend. Het blad van de plant zal afvallen en vernieuwen met het veranderende seizoen. Nicotiana 'Saratoga White' is een eenjarige tuinplant.

  Nicotiana 'Saratoga White' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is een tuinplant die goed bestand is tegen milde vorst. Het is aan te raden om de plant bij strenge vorst af te dekken of te beschermen.

  Nicotiana 'Saratoga White' heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed in de tuin. Het is een sterke plant die goed groeit in de zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten is voldoende voor een gezonde groei.

  Nicotiana 'Saratoga White' heeft veel ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich uit te kunnen strekken. Houd ook rekening met eventuele omringende beplanting.

  Tuinplanten zoals Nicotiana 'Saratoga White' groeien over het algemeen het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei en bloei van de plant verminderd worden. Het wordt aanbevolen om de plant in een zonnige omgeving te plaatsen voor optimale groei.

  De Nicotiana Saratoga White heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is raadzaam om de grond vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water. Zorg er wel voor dat de grond niet te drassig wordt.

  Ja, Nicotiana planten trekken vlinders en bijen aan vanwege hun zoete nectar. Dit maakt ze een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivers. Het is aan te raden om de plant in de buurt van andere bloeiende planten te zetten om meer bestuivers aan te trekken.

  Ja, de plant Nicotiana 'Saratoga White' is goed voor biodiversiteit omdat het bijen en andere bestuivers aantrekt met zijn bloemen. Hierdoor draagt het bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin en zorgt het voor een gevarieerd ecosysteem. Planten in de tuin zorgen voor schuilplekken en voedsel voor verschillende insecten en andere dieren.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloei kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal daar goed gedijen. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer. Zorg er ook voor dat de grond goed doorlatend is.

  Nee, de plant is niet eetbaar en kan zelfs giftig zijn als het wordt ingenomen. Het is daarom belangrijk om deze plant niet in voedsel te verwerken.

  Ja, de bladeren van planten in het algemeen hebben een geluidsdempende werking. Tuinplanten kunnen helpen om omgevingsgeluid te absorberen en te verminderen in de tuin.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te stimuleren. Verwijder ook regelmatig dode of beschadigde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar lichtjes terug voor een compacte groei.

  Tuinplanten zoals Nicotiana 'Saratoga White' hebben regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond goed vochtig is, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven staan. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Ze groeien het beste in een bodem met voldoende organisch materiaal en een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats maar kan ook in de halfschaduw groeien. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten hebben meestal geen winterbescherming nodig, maar bij strenge vorst kan het helpen om de plant af te dekken met bladeren of stro. Ook is het belangrijk om de plant goed water te geven voordat de vorst begint, zodat de wortels niet uitdrogen. Het is aan te raden om vorstgevoelige planten in potten naar een beschutte plek te verplaatsen tijdens de winter.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te bevorderen. Bemest de plant met een algemene meststof in het voorjaar en de zomer.

  Tuinplanten hebben over het algemeen voldoende voedingsstoffen nodig om gezond te groeien en te bloeien. Voor een goede bemesting is het aan te raden om organische meststoffen te gebruiken die langzaam voedingsstoffen afgeven en de bodemstructuur verbeteren. Het is belangrijk om de planten regelmatig te bemesten volgens de aanbevolen dosering op de verpakking.

  Mulch helpt om vocht vast te houden in de grond en voorkomt dat onkruid groeit. Gebruik een organische mulch zoals houtsnippers of stro voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde, tussen 6,0 en 7,0. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot groeiproblemen en gezondheidsproblemen bij de plant. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende methoden worden toegepast, zoals het handmatig verwijderen van de beestjes, het gebruik van natuurlijke vijanden of het inzetten van biologische bestrijdingsmiddelen. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig direct in te grijpen om schade te voorkomen. Daarnaast is het ook mogelijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het creëren van een gezonde bodem en het planten van diverse soorten om een natuurlijk evenwicht te bevorderen.

 • Omschrijving

  Nicotiana 'Saratoga White' is een tabaksplant met elegantie en schoonheid. Deze variëteit heeft witte bloemen die een zoete en aangename geur verspreiden in de tuin. De plant kan tot 90 cm hoog worden en is een prachtige toevoeging aan bloembedden of borders. De bloemen bloeien in de zomer en trekken vlinders en bijen aan. Nicotiana 'Saratoga White' gedijt het beste in de volle zon tot halfschaduw en heeft regelmatig water nodig.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.