Gazania 'Kiss White'

Gazania

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Gazania 'Kiss White' is een prachtige en opvallende plant met stralend witte bloemen en groen blad. Deze plant behoort tot de madeliefjesfamilie en bloeit van de lente tot de herfst. Gazania 'Kiss White' heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor borders, rotstuinen en potten op het terras. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Gazania 'Kiss White' is een mooie aanwinst voor elke tuin of balkon vanwege zijn heldere witte bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Gazania 'Kiss White' is een groenblijvende plant. De bladeren blijven het hele jaar door groen en verdorren niet in de winter. Het is een mooie aanvulling voor uw tuin of bloembed.

  De plant Gazania 'Kiss White' is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Overwinteren op een beschutte plek kan de levensduur van de plant verlengen.

  Ja, Gazania 'Kiss White' is een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. Regelmatig water geven en af en toe bemesten is voldoende om deze plant gezond te houden. Deze plant groeit goed in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig.

  De Gazania 'Kiss White' heeft ongeveer 30 centimeter ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven tussen andere planten zodat hij optimaal kan groeien en bloeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en luchtcirculatie krijgt voor een gezonde groei.

  De Gazania 'Kiss White' groeit het beste in de volle zon en zal minder goed groeien in de schaduw. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te plaatsen voor optimale groei. Onder de juiste omstandigheden zal de plant goed gedijen en mooie bloemen produceren.

  Tuinplanten zoals de Gazania 'Kiss White' hebben over het algemeen gemiddeld eens per week water nodig. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te nat worden. Houd ook rekening met de weersomstandigheden en pas het water geven aan indien nodig.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de prachtige witte bloemen en de overvloedige nectar die ze produceren. Het is een geweldige toevoeging aan een tuin om deze nuttige bestuivers aan te trekken. Planten zoals deze helpen de biodiversiteit te vergroten en bevorderen de groei van andere planten in de tuin.

  Ja, Gazania 'Kiss White' is goed voor de biodiversiteit omdat het bijen en vlinders aantrekt met zijn bloemen. Daarnaast helpt het om de bodem te bedekken en beschermt het tegen erosie. Het draagt bij aan een gezonde en gevarieerde tuinomgeving.

  De Gazania 'Kiss White' bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel vier maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft behoefte aan veel licht. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme periodes. Zorg voor een goed doorlatende grond om wortelrot te voorkomen.

  Nee, Gazania 'Kiss White' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die wordt gekweekt vanwege zijn opvallende bloemen en bladeren. Het wordt niet aanbevolen om deze plant te consumeren.

  Ja, gazania's hebben geluidsdempende eigenschappen door hun dichte grasachtige bladeren en compacte groeivorm. Ze kunnen helpen om geluid te absorberen en te verminderen in de tuin of op het balkon. Het planten van gazania's kan daarom bijdragen aan een rustiger en stillere omgeving.

 • Je kunt de verwelkte bloemen verwijderen om de bloei te bevorderen. Snoei ook regelmatig uitgebloeide stengels om de plant gezond te houden. Verwijder dode bladeren en takken voor een verzorgde uitstraling.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Geef water aan de basis van de plant en vermijd het besproeien van de bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond. Kies een potgrond die geschikt is voor tuinplanten en voeg indien nodig extra compost toe voor voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de pot groot genoeg is en dat er voldoende drainagegaten aanwezig zijn.

  Gazania 'Kiss White' gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen. Een licht zure tot neutrale pH-waarde is ideaal voor deze tuinplant.

  De Gazania 'Kiss White' gedijt het beste op een zonnige standplaats. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd natte voeten. Deze plant is geschikt voor in de border, rotstuin of als bodembedekker.

  In de winter is het aan te raden om de plant te beschermen tegen vorst door bijvoorbeeld mulch of een dikke laag bladeren aan te brengen. Daarnaast kan het helpen om de plant op een beschutte plek te zetten en eventueel een fleecehoes te gebruiken. Het is belangrijk om de plant in het voorjaar weer te controleren op eventuele vorstschade en deze indien nodig te verzorgen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de groei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar een beetje mest om de bloei te stimuleren.

  Gebruik een universele meststof voor bloeiende planten in het voorjaar. Herhaal de bemesting elke 4 tot 6 weken tijdens het groeiseizoen. Volg de doseringsinstructies op de verpakking voor het beste resultaat.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het beschermt ook de wortels tegen temperatuurschommelingen. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost als mulch.

  De Gazania 'Kiss White' gedijt het beste in een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk dat de zuurgraad van de bodem tussen 6 en 7 pH ligt. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij een plant zoals Gazania 'Kiss White', kan regelmatig inspectie worden uitgevoerd om eventuele plagen op te merken. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte worden aangetrokken door het planten van bloemen die nuttige insecten aantrekken. Als biologische bestrijdingsmiddelen nodig zijn, kunnen ze worden toegepast volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Gazania 'Kiss White' is een prachtige en opvallende plant met stralend witte bloemen en groen blad. Deze plant behoort tot de madeliefjesfamilie en bloeit van de lente tot de herfst. Gazania 'Kiss White' heeft een compacte groeiwijze en is perfect voor borders, rotstuinen en potten op het terras. De plant houdt van een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. Gazania 'Kiss White' is een mooie aanwinst voor elke tuin of balkon vanwege zijn heldere witte bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.