Pelargonium (Peltatum Grp) 'Tomcat'

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium 'Tomcat' is een hangende plant die behoort tot de Peltatum groep. Het heeft opvallende donkerpaarse bloemen met witte accenten. De bladeren zijn diepgetand en hebben een frisgroene kleur. 'Tomcat' is een rijkbloeiende plant die goed gedijt in hangmanden of bloembakken. Deze Pelargonium heeft een kruipende groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30 cm.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Pelargonium (Peltatum Grp) 'Tomcat' is niet groenblijvend en verliest bladeren in de winterperiode. Het is een tuinplant die geen bladeren behoudt gedurende het hele jaar.

  Deze plant is niet winterhard en moet vorstvrij worden overwinterd. Het is aan te raden om de plant binnenshuis te plaatsen tijdens de koude maanden. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen vorst om schade te voorkomen.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) 'Tomcat' is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in de meeste omstandigheden en weinig speciale zorg nodig heeft. Het regelmatig water geven en het verwijderen van dode bloemen zal de plant helpen om gezond en bloeiend te blijven.

  Pelargonium Tomcat heeft ongeveer 30 cm ruimte nodig om goed te groeien. Het is belangrijk om de plant voldoende ruimte te geven zodat de bladeren en bloemen zich goed kunnen ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht op andere planten staat om de luchtcirculatie te bevorderen.

  Pelargonium (Peltatum Grp) 'Tomcat' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook redelijk gedijen in lichte schaduw. Een te donkere plek kan de groei en bloei belemmeren. Het is daarom aan te raden om de plant zoveel mogelijk bloot te stellen aan zonlicht.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) 'Tomcat' heeft in de zomer ongeveer één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en blootstelling aan zonlicht. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet drassig. In de winter kan de plant minder water nodig hebben, controleren of de grond droog is voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivende insecten.

  Pelargoniums kunnen bijen en vlinders aantrekken met hun bloemen, maar zijn over het algemeen niet zeer aantrekkelijk voor de biodiversiteit. Andere inheemse planten zullen waarschijnlijk meer bijdragen aan de biodiversiteit in de tuin. Het is daarom raadzaam om verschillende planten aan te planten die verschillende insecten aantrekken.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan de herfst. De bloei kan tot wel 6 maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  De plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zorg voor voldoende water en voeding tijdens warme zomerdagen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes.

  Nee, de plant is niet eetbaar.Veel tuinplanten zijn niet geschikt voor consumptie en kunnen zelfs giftig zijn voor mens en dier. Het wordt daarom afgeraden om planten uit de tuin zomaar op te eten.

  Ja, planten in het algemeen hebben een zekere geluidsdempende eigenschap door het absorberen van geluidsgolven. Dit geldt ook voor deze plant. Planten kunnen helpen om geluid te dempen in een tuin of buitenruimte.

 • Om de plant gezond en compact te houden, is regelmatig snoeien aan te raden. Verwijder regelmatig oude bloemen en vergeelde bladeren. Snoei de plant in het voorjaar om de groei te stimuleren en de vorm te behouden.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Geef bij voorkeur water aan de basis van de plant.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik een potgrond met voedingstoffen speciaal voor tuinplanten voor optimale groei.

  Goede drainage en luchtige grond zijn essentieel voor de groei van deze plant. Een neutrale tot lichtzure bodem met voldoende voedingsstoffen is ideaal. Zorg ervoor dat de bodem nooit te nat wordt.

  De standplaats voor deze plant is het liefst in de volle zon of halfschaduw. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en geef regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Vermijd plekken met veel wind om beschadiging van de plant te voorkomen.

  In de winter heeft deze plant extra bescherming nodig tegen vorst, bijvoorbeeld door hem naar binnen te halen of af te dekken met noppenfolie. Zorg ervoor dat de grond rondom de plant goed droog is voordat de vorstperiode begint, om wortelrot te voorkomen. Een beschutte plek tegen harde wind kan ook helpen om de plant te beschermen in de winterperiode.

  Zorg ervoor dat de plant regelmatig water krijgt, maar vermijd wateroverlast. Voeg af en toe plantenvoeding toe voor optimale groei en bloei. Dode bloemen regelmatig verwijderen om de bloei te bevorderen.

  Om de groei en bloei van de plant te stimuleren, is het aan te raden om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en verminder de hoeveelheid mest in de herfst en winter. Overbemesting kan leiden tot een uitputting van de grond en een verminderde gezondheid van de plant.

  Mulch kan worden toegepast rondom de stam van de plant om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen. Het kan ook helpen bij het reguleren van de temperatuur van de grond en het beschermen van de wortels tegen vorst in de winter. Het is belangrijk om de mulchlaag regelmatig te controleren en indien nodig bij te vullen.

  De plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld organische mulch of specifieke bemesting. Een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0 wordt over het algemeen als ideaal beschouwd voor de groei en bloei van tuinplanten.

  De Tuinplanten kunnen last hebben van ongedierte zoals bladluizen, spint en witte vlieg. Om ongedierte te bestrijden kunnen natuurlijke bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of zeepoplossing worden gebruikt. Het regelmatig controleren van de plant op tekenen van ongedierte is belangrijk om vroegtijdig in te grijpen.

 • Omschrijving

  Pelargonium 'Tomcat' is een hangende plant die behoort tot de Peltatum groep. Het heeft opvallende donkerpaarse bloemen met witte accenten. De bladeren zijn diepgetand en hebben een frisgroene kleur. 'Tomcat' is een rijkbloeiende plant die goed gedijt in hangmanden of bloembakken. Deze Pelargonium heeft een kruipende groeiwijze en kan een hoogte bereiken van ongeveer 30 cm.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.