Anthurium (Andreanum Grp) 6 kleuren

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium (Andreanum Grp) plant is bekend om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant komt in verschillende kleuren, waaronder rood, roze, paars, wit, geel en oranje. De bloemen hebben een glanzende en waxy uitstraling en zijn vaak hartvormig van vorm. De Anthurium plant is perfect voor in huis als decoratieve plant en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. Het is een prachtige plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke ruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Anthurium is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het is belangrijk om hem regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten, maar verder heeft de plant niet veel extra zorg nodig. Het is een sterke kamerplant die lang kan blijven bloeien.

  Ja, de plant heeft veel indirect licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom het liefst in de buurt van een raam op het oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant niet direct in de felle zon staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Anthurium plant heeft gemiddeld eens per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft en laat de wortels niet in het water staan. In de winter kan de waterbehoefte iets lager liggen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek met indirect licht te zetten. Te felle zon kan de bladeren beschadigen en verkleuren. Het is aan te raden om hem op een plek te zetten waar hij wel voldoende licht krijgt, maar niet rechtstreeks in de zon staat.

  Ja, de Anthurium plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van koude tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De Anthurium bloeit meestal van maart tot en met september en de bloei kan enkele weken tot enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium plants zijn luchtzuiverend en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is daarom een goede keuze voor in huis of op kantoor.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor een ideale groeiomgeving voor de plant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor een gezonde groei.

 • Je hoeft de Anthurium niet te snoeien, tenzij er dode of beschadigde bladeren zijn die je kunt verwijderen. Knip de bladeren vlak boven de stengel af voor een nette uitstraling. Probeer de plant niet te veel te snoeien, omdat dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef deze plant gematigd water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet drassig. Laat de grond tussen de gietbeurten door licht opdrogen. Geef water bij voorkeur aan de onderkant van de pot.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 6 kleuren heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een lichte structuur. Een mix van potgrond met grof zand en perlite kan helpen bij het voorkomen van wateroverlast en het behouden van de juiste vochtigheidsniveaus. Het is belangrijk om de potgrond regelmatig te vervangen om de gezondheid van de plant te behouden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 6 kleuren gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichtzure tot neutrale pH. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de plant voldoende water te geven, maar let op dat de wortels niet te nat blijven staan. Zorg voor een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht.

  Geef de plant regelmatig water, maar zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Geef de plant eens in de twee weken plantenvoeding tijdens het groeiseizoen.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen. Geef de plant regelmatig een douche om stof en eventuele insecten weg te spoelen.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 6 kleuren heeft behoefte aan een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met veel indirect licht om de beste groeiresultaten te behalen. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om gezond te blijven.

  Anthurium houdt van een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht of extreme warmte. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor Kamerplanten zoals de Anthurium is het beste tussen de 60-80%. Dit kan bereikt worden door regelmatig te sproeien, de plant op een schaal met water te zetten of een luchtbevochtiger te gebruiken. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden om de plant gezond te houden.

  De Anthurium plant gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig te corrigeren met geschikte meststoffen. Een goede balans in de pH-waarde van de bodem zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei van de plant.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen, van lente tot herfst. Gebruik een speciale meststof voor bloeiende kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus bemest met mate.

 • Omschrijving

  De Anthurium (Andreanum Grp) plant is bekend om zijn opvallende en kleurrijke bloemen. Deze plant komt in verschillende kleuren, waaronder rood, roze, paars, wit, geel en oranje. De bloemen hebben een glanzende en waxy uitstraling en zijn vaak hartvormig van vorm. De Anthurium plant is perfect voor in huis als decoratieve plant en staat bekend om zijn lange bloeiperiode. Het is een prachtige plant die een vleugje kleur en elegantie toevoegt aan elke ruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.