Tradescantia 'Misty Hill'

Tradescantia

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Tradescantia 'Misty Hill' is een prachtige hangplant met langwerpige groene bladeren en opvallende paarse strepen. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend worden gehouden in een hanging basket of op een hoge plank. De bloemen van de Tradescantia 'Misty Hill' zijn klein en paars van kleur, waardoor ze een leuk contrast vormen met de bladeren. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig water geven en de plant af en toe benevelen is belangrijk voor een gezonde groei van de Tradescantia 'Misty Hill'.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe water nodig. Het is belangrijk dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Verder is regelmatig snoeien aan te raden om de plant gezond te houden.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. In de winter kan de frequentie van water geven verminderd worden.

  Deze plant houdt niet van felle, directe zonlicht. Het beste gedijt hij in een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan zijn bladeren verbranden.

  Ja, de plant houdt van warmte en voelt zich het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en koude plekken te houden. Een constante kamertemperatuur is ideaal voor deze plant.

  De plant bloeit van mei tot en met juli en de bloeiperiode kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de Tradescantia 'Misty Hill' is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Planten hebben de natuurlijke capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en om te zetten in zuurstof. Kamerplanten zoals de Tradescantia 'Misty Hill' dragen hieraan bij.

  Ja, deze plant gedijt het beste op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Het is belangrijk om een constante temperatuur te behouden voor optimale groei en gezondheid van de plant. Plaats hem daarom op een plek waar hij deze temperatuur kan ervaren.

 • Tradescantia 'Misty Hill' kan regelmatig gesnoeid worden om de groei te bevorderen en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen. Snoei indien nodig de lange stelen tot de gewenste lengte.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de lente en zomer iets meer water dan in de herfst en winter.

  De plant heeft goed doorlatende potgrond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Meng eventueel compost of turf door de potgrond voor extra voeding en structuur.

  De bodemkwaliteit voor Kamerplanten moet goed doorlatend zijn en voedingsrijk. Het is belangrijk dat de grond niet te zwaar of te compact is, zodat de wortels voldoende lucht krijgen. Een potgrond speciaal voor kamerplanten is vaak de beste keuze.

  De plant dient op een lichte plek te staan en regelmatig water te krijgen, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Een keer per maand voeding geven in de lente en zomer is voldoende voor een gezonde groei. Snoei dode bladeren en bloemen regelmatig voor een verzorgd uiterlijk.

  Je kunt stof van de bladeren van deze plant afvegen met een vochtige doek om de bladeren schoon te houden. Het is ook goed om de bladeren regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid te verhogen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of glansmiddelen.

  De Tradescantia 'Misty Hill' heeft behoefte aan helder indirect licht, vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij een raam op het oosten of westen voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot weinig groei en minder levendige bladeren.

  Deze plant gedijt het best bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Het is belangrijk om de plant op een plek te zetten waar de temperatuur stabiel is.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is tussen de 40% en 60%. Met een hogere luchtvochtigheid kan de plant beter gedijen en voorkom je uitdroging van de bladeren. Het is aan te raden om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Kamerplanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en eventueel aanpassingen te maken met geschikte meststoffen. Een juiste zuurgraad bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant en zorgt voor een gezonde groei.

  Deze plant heeft tijdens het groeiseizoen regelmatig bemesting nodig, bijvoorbeeld met vloeibare kamerplantenmest. Geef de plant in de lente en zomer om de twee weken voeding, en in de herfst en winter eens per maand. Teveel mest kan leiden tot verbranding van de wortels, dus houdt de dosering goed in de gaten.

 • Omschrijving

  Tradescantia 'Misty Hill' is een prachtige hangplant met langwerpige groene bladeren en opvallende paarse strepen. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend worden gehouden in een hanging basket of op een hoge plank. De bloemen van de Tradescantia 'Misty Hill' zijn klein en paars van kleur, waardoor ze een leuk contrast vormen met de bladeren. Deze plant gedijt goed op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Regelmatig water geven en de plant af en toe benevelen is belangrijk voor een gezonde groei van de Tradescantia 'Misty Hill'.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.