Codiaeum variegatum 'Wilma'

Codiaeum var. kleinbladig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Codiaeum variegatum 'Wilma' er en iøjnefaldende stueplante med farverige blade i nuancer af gul, rød og grøn. Denne plante er kendt for sit farverige og eksotiske udseende og er en ægte blikfang i hjemmet. Bladene har en karakteristisk aflang form og er ofte takkede i kanterne. 'Wilma' har brug for en lys placering og regelmæssig vanding for at trives godt. Denne plante er ikke frostsikker og skal opbevares indendørs.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Ja, denne plante er generelt ret nem at vedligeholde. Den kræver regelmæssig vanding og trives godt på en varm og lys placering. Sørg for, at planten ikke står for vådt, og spray regelmæssigt på bladene.

  Ja, planten har brug for masser af lys for at kunne vokse godt og bevare sine farverige blade. Placer den et solrigt sted, men undgå direkte sollys om eftermiddagen for at forhindre bladforbrænding. Et sted tæt på et vindue mod øst eller vest er ideelt.

  Planten skal have vand cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke gennemblødt. Der kan være behov for mindre hyppig vanding om vinteren.

  Denne plante kan ikke lide direkte sollys, da det kan forbrænde bladene. Det er derfor bedst at placere planten et sted, hvor den får indirekte sollys. Denne plante trives bedst i et lyst til halvskyggefuldt miljø.

  Ja, planten elsker varme og trives bedst ved en konstant temperatur mellem 18 og 24 grader Celsius. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer. Sørg for et varmt og lyst sted i huset for optimal vækst.

  Codiaeum variegatum 'Wilma' blomstrer ikke. Planten producerer ingen blomster.

  Ja, Codiaeum variegatum 'Wilma' er kendt for sine luftrensende egenskaber og bidrager til et sundere indeklima. Den filtrerer skadelige stoffer fra luften og producerer ilt. Det er derfor en smuk tilføjelse til dit interiør for en renere og sundere leveomgivelser.

  Ja, denne plante trives bedst på en placering mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette giver de bedste vækst- og blomstringsbetingelser for denne stueplante. For kolde eller for varme temperaturer kan påvirke planten negativt.

 • For at holde planten smukke og sunde anbefales det at fjerne døde blade og grene regelmæssigt. Dette forhindrer planten i at spilde sin energi på disse dele. Beskær planten om foråret for at bevare formen og stimulere væksten.

  Giv planten regelmæssigt vand, men sørg for, at jorden ikke bliver for våd. Lad det øverste lag af jorden tørre ud, før du giver vand igen. I vinterperioden har planten brug for mindre vand end om sommeren.

  Denne plante trives bedst i en godt drænet pottemuld. Det er vigtigt, at pottemulden forbliver fugtig, men ikke for våd. Brug en pottemuld specielt beregnet til indendørs planter for optimal vækst og sundhed.

  Planten kræver en veldrænet og frugtbar pottejord. Sørg for, at jorden forbliver fugtig, men ikke konstant våd. Lidt gødning i vækstsæsonen fremmer plantens sundhed.

  Planten har brug for masser af lys, men undgå direkte sollys. Hold jorden fugtig, men sørg for, at rødderne ikke bliver for våde. Det anbefales at af og til sprøjte planten med vand for at øge luftfugtigheden.

  For at rengøre planten kan du tørre støvet af bladene med en fugtig klud. Brug ikke glansmiddel på bladene, da det kan beskadige planten. Tjek regelmæssigt for eventuelle skadedyr og fjern dem om nødvendigt.

  Denne plante har brug for masser af lyst, indirekte sollys for at trives. Placer den ved et vindue mod øst eller vest for optimal vækst. Sørg for, at planten ikke står i direkte sol for længe for at undgå forbrænding af bladene.

  Den optimale temperatur for denne plante er mellem 18 og 24 grader Celsius. Sørg for, at planten ikke udsættes for kolde træk eller ekstrem varme. Det er vigtigt at holde planten på et konstant og varmt sted.

  Luftfugtigheden skal være høj for denne plante. Dette kan opnås ved regelmæssig vanding eller ved at placere en luftfugter i rummet. Undgå placering i nærheden af varmekilder, der kan reducere luftfugtigheden.

  Jordens surhedsgrad for Codiaeum variegatum 'Wilma' bør være neutral til let sur. Det er vigtigt, at pH-værdien ligger omkring 6 til 7 for optimal vækst og sundhed af planten. Det anbefales derfor ikke at bruge for sur jord til denne stueplante.

  Planten har brug for regelmæssig fodring for at forblive sund. Brug en afbalanceret flydende gødning til indendørsplanter i vækstsæsonen. Gød planten hver par uger ifølge instruktionerne på emballagen.

 • Beskrivelse

  Codiaeum variegatum 'Wilma' er en iøjnefaldende stueplante med farverige blade i nuancer af gul, rød og grøn. Denne plante er kendt for sit farverige og eksotiske udseende og er en ægte blikfang i hjemmet. Bladene har en karakteristisk aflang form og er ofte takkede i kanterne. 'Wilma' har brug for en lys placering og regelmæssig vanding for at trives godt. Denne plante er ikke frostsikker og skal opbevares indendørs.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.