Sutera African Sunset

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sutera African Sunset er en elegant og farverig plante med hængende stængler, der er fyldt med små blomster. Blomsterne har en varm orange til rød farve og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at kunne vokse godt. Sutera African Sunset kan anvendes som bunddække i blomsterkasser, hængekurve eller i haven. Det er en smuk og livlig plante, der kan tilføje en glad stemning til enhver have.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Planten er ikke stedsegrøn og vil miste sine blade i løbet af den kolde sæson. Det anbefales at beskytte planten mod frost om efteråret for at øge dens overlevelseschancer. Plant om foråret, når faren for frost er ovre.

  Planten er vinterhårdfør til omkring -5 grader Celsius. I kolde vintre kan det være nødvendigt at beskytte planten mod frost. Det anbefales at bringe planten indendørs eller at dække den til med for eksempel fiberdug eller halm.

  Haveplanter kræver generelt regelmæssig vanding, næringsrig jord og tilstrækkeligt sollys. Med den rette pleje og opmærksomhed kan haveplanter som "Sutera African Sunset" trives godt i haven. Det er altid vigtigt at tage hensyn til de specifikke behov hos hver plantearter for en vellykket vækst.

  Haveplanter har generelt brug for tilstrækkelig plads til at vokse og udvikle sig. Sørg for, at planten har tilstrækkelig plads til at sprede rødderne og modtage tilstrækkeligt lys og luft. Hold tilstrækkelig afstand mellem planterne for at undgå konkurrence.

  Planten vokser bedst i fuld sol eller let skygge. Det er vigtigt, at planten får tilstrækkeligt med sollys for en sund vækst. I fuld skygge vil planten vokse og blomstre mindre godt.

  De haveplanter har brug for vand cirka 1-2 gange om ugen. Sørg for, at jorden forbliver let fugtig, men ikke for våd. Det er vigtigt at kontrollere planterne regelmæssigt for jordens fugtighed.

  Ja, planten tiltrækker sommerfugle og bier på grund af de lyse farver og den søde duft fra blomsterne. Det er en attraktiv plante for bestøvere i haven. Det skaber en levende og duftende atmosfære for sommerfugle og bier.

  Ja, haveplanter bidrager til biodiversitet ved at tiltrække insekter til bestøvning og føde. På den måde bidrager de til en sund økologisk balance i haven.

  Denne plante blomstrer fra maj til september, og blomstringen kan vare op til 6 måneder.

  Ja, planten kan godt tåle fuld sol. Det er vigtigt at give planten tilstrækkeligt med vand, når den står i fuld sol. Det anbefales at give planten vand om morgenen eller om aftenen for at undgå forbrænding af bladene.

  Nej, planten er ikke spiselig. Det anbefales ikke at indtage denne plante, da den kan være giftig for mennesker og dyr. Det er bedst at undgå at sætte planten i munden.

  Ja, planter som mig har evnen til at dæmpe lyd ved at absorbere og reflektere lyden med vores blade og stængler. Dette kan hjælpe med at reducere lyd fra omgivelserne, hvor jeg vokser.

 • Planten kan regelmæssigt beskæres for at fremme vækst og blomstring. Fjern døde eller beskadigede grene og beskær efter blomstring for at bevare plantens form. Sørg for, at beskæresaksen eller -kniven er ren og skarp for at undgå skader.

  Den haveplante, der er kendt for sin frostmotstand og tørketolerance. Giv regelmæssigt vand under tørre perioder, men sørg for, at jorden er veldrænet for at undgå rodrot. Overvanding kan føre til problemer som gule blade og døende rødder.

  Haveplanter som "Sutera African Sunset" trives bedst i veldrænet pottemuld med en neutral surhedsgrad. Det er vigtigt at vande planten regelmæssigt, men pas på at jorden ikke bliver for våd. At lægge et lag muld kan hjælpe med at holde på fugtigheden og begrænse ukrudtsvæksten.

  Haveplanter foretrækker en veldrænet jord af gennemsnitlig kvalitet. Det er vigtigt, at jorden ikke er for våd for at undgå rodrot. Tilføj om nødvendigt organisk materiale for at forbedre jordstrukturen.

  Haveplanter kræver en solrig placering med tilstrækkeligt lys. Sørg for, at planten er beskyttet mod hård vind og frost. En veldrænet jord er afgørende for en sund vækst.

  I løbet af vinteren anbefales det at beskytte planten mod frost ved at anvende mulch rundt om basen. Det kan være nyttigt at flytte planten i en potte indendørs eller dække den med et beskyttende klæde ved hård frost. Sørg for, at planten får tilstrækkelig beskyttelse mod kolde vejrforhold i løbet af vintermånederne.

  Planten har brug for regelmæssig vanding, især i tørre perioder. Sørg for en veldrænet jord og en solrig placering. Fjern regelmæssigt visne blomster for at fremme blomstringen.

  Brug en standard blomstrende plante gødning i vækstsæsonen for at fremme vækst og blomstring. Gødning kan påføres hver 4-6 uge, følg instruktionerne på emballagen for korrekt dosering. Overgødning kan føre til ophobning af salte i jorden, så vær opmærksom på plantens reaktion og juster gødningen om nødvendigt.

  Mulch anbefales til haveplanter for at bevare jordfugtigheden, reducere ukrudtsvækst og regulere jordtemperaturen. Det kan bestå af organisk materiale såsom træflis, blade eller kompost, der påføres omkring planterne. Mulch hjælper også med at forbedre jordstrukturen og give næring til planterne.

  Planten trives bedst i en neutral til let sur jord. Det er vigtigt at regelmæssigt kontrollere pH-værdien og eventuelt tilpasse den med gødning eller kalk. En korrekt pH-værdi sikrer en sund vækst og blomstring af planten.

  For at bekæmpe skadedyr på Haveplanter anbefales det at regelmæssigt inspicere bladene og stilkene på planten for eventuelle skadedyr. Brug af biologiske bekæmpelsesmidler såsom neemolie eller rovmider kan hjælpe med at bekæmpe skadedyr som bladlus eller spindemider. Derudover er det vigtigt at give planten de rigtige vækstbetingelser for at øge modstanden mod skadedyr.

 • Beskrivelse

  Sutera African Sunset er en elegant og farverig plante med hængende stængler, der er fyldt med små blomster. Blomsterne har en varm orange til rød farve og blomstrer rigeligt i løbet af sommermånederne. Denne plante trives godt i fuld sol og kræver regelmæssig vanding for at kunne vokse godt. Sutera African Sunset kan anvendes som bunddække i blomsterkasser, hængekurve eller i haven. Det er en smuk og livlig plante, der kan tilføje en glad stemning til enhver have.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.