Sutera cordata Sea Mist

Sutera

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Sutera cordata Sea Mist is een hangende plant met kleine, groene bladeren en prachtige witte bloemen die lijken op sterren. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel in hanging baskets als in bloembakken worden geplant. De bloemen verspreiden een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Sutera cordata Sea Mist houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Deze plant is ideaal voor het verfraaien van balkons, terrassen en tuinen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een populaire keuze voor tuinen vanwege zijn continue groene uitstraling. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over het verliezen van bladeren gedurende bepaalde seizoenen.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Zorg voor een beschutte plek of gebruik bijvoorbeeld vliesdoek.

  Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende zonlicht. Ook is het aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te stimuleren.

  De plant heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen. Houd rekening met een afstand van ongeveer 20-30 cm tussen de planten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt.

  De plant groeit het best op een zonnige locatie, maar kan ook goed gedijen in halfschaduw. De plant zal wel minder bloemen produceren in de schaduw, maar blijft verder gezond en groen. Het is belangrijk om de plant in de schaduw voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig maar niet doorweekt is. Houd rekening met de weersomstandigheden en pas de frequentie van water geven aan indien nodig.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar produceren. Het is een goede keuze voor een tuin die je wilt aantrekkelijk maken voor deze bestuivers. Planten die vlinders en bijen aantrekken dragen bij aan de biodiversiteit in je tuin.

  Ja, de plant Sutera cordata Sea Mist is goed voor biodiversiteit, omdat het bloemen produceert die bijen en vlinders aantrekken. Hierdoor draagt de plant bij aan de bestuiving van andere planten in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot en met september en bloeit gedurende de hele zomerperiode. De bloei kan variëren afhankelijk van de omstandigheden en verzorging.

  De plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral tijdens warme periodes. Daarnaast kan de plant ook goed groeien in halfschaduw.

  Ja, de plant is niet eetbaar en wordt voornamelijk gebruikt voor decoratieve doeleinden in tuinen en hangmanden. Het consumeren van de plant kan leiden tot maagpijn of andere gezondheidsproblemen.

  Ja, de plant heeft het vermogen om geluid te dempen door geluidsgolven te absorberen en te reflecteren. Dit kan helpen bij het verminderen van geluidsoverlast in de omgeving waar de plant staat.

 • De plant kan regelmatig worden gesnoeid om de groei te stimuleren en een compacte vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde takken in het voorjaar. Knip bloemstengels na de bloei af om de bloei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan deze plant, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de grond tussen gietbeurten door licht opdrogen. Geef vooral tijdens warme zomermaanden voldoende water.

  De plant doet het goed in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de pot een goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen. Je kunt ook speciale potgrond voor bloeiende planten gebruiken voor extra voeding.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond die licht vochtig is. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei van de plant.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige tot halfschaduwrijke plek in vochtige, goed doorlatende grond. Vermijd te natte bodems om wortelrot te voorkomen. Zorg voor voldoende luchtcirculatie rondom de plant.

  In de winter is het belangrijk om Tuinplanten goed te beschermen tegen vorst. Dit kan door de plant af te dekken met stro, bladeren of vliesdoek. Ook is het aan te raden om de plant te verplaatsen naar een beschutte plek in de tuin.

  De plant vereist regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te verlengen. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en halfschaduw.

  Tuinplanten zoals deze hebben behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een algemene meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten om de gezonde groei en bloei te stimuleren. Volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing.

  Mulch is een laag organisch materiaal die rond planten wordt gelegd om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur te reguleren. Geschikte mulch materialen voor tuinplanten zijn bijvoorbeeld boomschors, compost of stro. Mulch kan jaarlijks worden vernieuwd om de planten te blijven beschermen en de bodemkwaliteit te verbeteren.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor deze plant ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast om zo een gezonde groei te bevorderen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel.

  Als tuinplant kan het voorkomen dat de Sutera cordata Sea Mist last heeft van ongedierte, zoals bladluizen of spint. Het is belangrijk om regelmatig te controleren op ongedierte en zo nodig maatregelen te nemen, zoals het besproeien met een milieuvriendelijk bestrijdingsmiddel. Het houden van de plant gezond en goed verzorgd kan helpen om plaagproblemen te voorkomen.

 • Omschrijving

  Sutera cordata Sea Mist is een hangende plant met kleine, groene bladeren en prachtige witte bloemen die lijken op sterren. Deze plant staat bekend om zijn lange bloeiperiode en kan zowel in hanging baskets als in bloembakken worden geplant. De bloemen verspreiden een aangename geur en trekken vlinders en bijen aan. Sutera cordata Sea Mist houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Deze plant is ideaal voor het verfraaien van balkons, terrassen en tuinen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.