Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Noblesse 99

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Noblesse 99 is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen. Deze plant behoort tot de Zonale Groep en heeft een levendige uitstraling. De bladeren zijn vaak groen met donkere ringen eromheen, vandaar de naam Zonale. De bloemen kunnen variëren in kleur van roze tot rood en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De Pelfi Noblesse 99 is een populaire keuze voor hangmanden of bloembakken, maar kan ook in de tuin geplant worden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, Pelargoniums zijn geen groenblijvende planten en verliezen hun bladeren in de winter. In het voorjaar zullen er weer nieuwe bladeren groeien. Het is belangrijk om de plant tijdens de wintermaanden binnen te zetten of te beschermen tegen vorst.

  De plant is niet winterhard en heeft bescherming nodig tegen vorst. Het is aan te raden om de plant in de winter binnen te zetten of te beschermen tegen kou.

  Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Noblesse 99 is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale zorg. Regelmatig water geven en voldoende zonlicht zijn belangrijk voor een gezonde groei. Het regelmatig verwijderen van uitgebloeide bloemen bevordert de bloei.

  Pelargoniums hebben gemiddeld zo'n 20 tot 30 cm ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te ontwikkelen en niet te dicht op andere planten staat. Houd bij het planten rekening met de uiteindelijke grootte van de Pelargonium.

  Nee, deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. Een plek met minstens 6 uur direct zonlicht per dag wordt aanbevolen voor optimale groei. In de schaduw zal deze plant waarschijnlijk minder goed groeien en bloeien.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Noblesse 99 heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in zijn omgeving. Het is belangrijk om regelmatig de grond vochtig te houden, maar let op dat de plant niet te nat staat om wortelrot te voorkomen. In de zomermaanden kan de plant iets vaker water nodig hebben dan in de winter.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen met nectar en het aantrekkelijke geur. Het is een waardevolle toevoeging aan je tuin als je deze insecten wilt aantrekken.

  Ja, tuinplanten zoals de Pelargonium Pelfi Noblesse 99 kunnen bijdragen aan biodiversiteit door bijen en vlinders aan te trekken met hun bloemen. Het is belangrijk om verschillende soorten planten in de tuin te hebben om een gevarieerd ecosysteem te bevorderen. Deze plant kan dus helpen om de biodiversiteit in de tuin te verhogen.

  De Pelargonium bloeit van mei tot oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 4 tot 6 maanden. De bloemen zijn opvallend en zorgen voor kleur in de tuin gedurende de zomermaanden.

  Ja, de Pelargonium kan goed tegen de volle zon. Het is aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten. Overmatige schaduw kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Noblesse 99 is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk gekweekt wordt vanwege zijn decoratieve bloemen en bladeren. Het consumeren van de plant kan schadelijk zijn voor de gezondheid.

  Ja, tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen. Planten absorberen geluidsgolven en kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluid, maar zijn niet zo effectief als bijvoorbeeld speciale geluidsisolerende materialen.

 • Om de plant gezond te houden is het aan te raden om regelmatig uitgebloeide bloemen en dode bladeren te verwijderen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Knip de stelen net boven een knop af voor een compacte groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Geef bij voorkeur water aan de onderkant van de pot om schimmelgroei te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat is, maar wel regelmatig vochtig wordt gehouden. Gebruik bij voorkeur een potgrond speciaal voor tuinplanten.

  Deze plant groeit het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg ervoor dat de grond voldoende vochtig is, maar vermijd wateroverlast. Het is aan te raden om de bodem regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren.

  Deze plant staat graag op een zonnige standplaats. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht op de bladeren om verbranding te voorkomen. Een lichte plek binnen of buiten is ideaal.

  Tuinplanten zoals deze hebben meestal bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Dit kan worden gedaan door de plant te bedekken met bijvoorbeeld een laag mulch of bladeren. Het is belangrijk om de plant uit de wind en vorst te houden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant eens in de paar weken met plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een algemene meststof voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering en timing. Overbemesting kan leiden tot schade aan de plant, dus wees voorzichtig en bemest niet te vaak.

  Mulchen zorgt voor een beschermende laag rond de wortels van de plant en helpt vocht vast te houden. Dit kan helpen bij het voorkomen van onkruidgroei en bevordert een gezonde groei. Gebruik organisch materiaal zoals houtsnippers of compost als mulch.

  De Zuurgaad van de bodem voor Tuinplanten moet gemiddeld zijn, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om te voorkomen dat de wortels van de plant gaan rotten. Het regelmatig testen en aanpassen van de pH-waarde van de bodem kan de groei en gezondheid van de plant ondersteunen.

  - Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten, kan je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten. - Daarnaast kan je ook preventieve maatregelen nemen, zoals regelmatig controleren op ongedierte en het verwijderen van aangetaste bladeren. - Indien nodig kan je ook biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals insecticid zeep of neem olie.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Noblesse 99 is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bloemen. Deze plant behoort tot de Zonale Groep en heeft een levendige uitstraling. De bladeren zijn vaak groen met donkere ringen eromheen, vandaar de naam Zonale. De bloemen kunnen variëren in kleur van roze tot rood en bloeien rijkelijk gedurende het groeiseizoen. De Pelfi Noblesse 99 is een populaire keuze voor hangmanden of bloembakken, maar kan ook in de tuin geplant worden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.