Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lulu 98

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lulu 98 is een hangende geranium variëteit met prachtige dubbelbloemige bloemen. De bloemen hebben een opvallende roze kleur met een donkerder roze hart. De plant heeft een weelderige groeiwijze en vormt een mooie hangende bloemenmand. De bladeren van de plant zijn groen en gelobd van vorm. Deze variëteit is perfect voor het opvrolijken van hangende manden en bloembakken.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een mooie toevoeging aan je tuin, aangezien je het hele jaar door kunt genieten van zijn groene bladeren. Het is een ideale keuze voor het creëren van een groene en weelderige uitstraling in je tuin.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet tegen vorst. Het is daarom belangrijk om deze plant vorstvrij te overwinteren. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten tijdens koude periodes.

  Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden en vereisen weinig verzorging. Ze hebben regelmatig water nodig en kunnen goed gedijen in de zon. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  Deze plant heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig tussen andere planten om optimaal te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht en lucht krijgt. Het is ook belangrijk om de plant regelmatig te bemesten en water te geven.

  Pelargoniums groeien over het algemeen beter in de volle zon, maar ze kunnen ook goed gedijen in gedeeltelijke schaduw. Zorg ervoor dat ze nog steeds minstens 4-6 uur zonlicht per dag krijgen voor optimale groei. De plant kan iets minder weelderig groeien in de schaduw, maar zal nog steeds bloeien en gezond blijven.

  De Pelargonium plant heeft gemiddeld 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de vochtigheid van de grond. Het is belangrijk om de grond lichtjes vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lulu 98 trekt vlinders en bijen aan met zijn kleurrijke bloemen en nectarrijke bloemen. Het is een goede keuze voor tuinen die willen bijdragen aan het behoud van bestuivende insecten. Planten zoals deze dragen bij aan het ecosysteem door het aantrekken van nuttige insecten.

  Pelargoniums zijn niet van nature inheemse planten en dragen daarom niet bij aan de plaatselijke biodiversiteit. Het is belangrijk om inheemse planten te kiezen om de biodiversiteit te ondersteunen.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot oktober en kan tot wel 6 maanden bloeien.

  Ja, de plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven om uitdroging te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet geschikt voor consumptie. Het wordt aanbevolen om geen delen van de plant te eten.

  Ja, planten hebben een geluidsdempend effect door het absorberen van geluidsgolven. Het bladerdak en de structuur van de bladeren kunnen helpen bij het verminderen van omgevingsgeluiden. Het plaatsen van planten in huis of in de tuin kan helpen bij het creëren van een rustige omgeving.

 • Pelargoniums kunnen het beste regelmatig worden gesnoeid om een compacte en weelderige groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Snoei na de bloeiperiode om de vorm en grootte van de plant te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warmere periodes. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht vochtig blijft. Vermijd echter dat de wortels te lang in een te natte bodem staan om wortelrot te voorkomen.

  Gebruik een goed doorlatende potgrond voor tuinplanten om ervoor te zorgen dat de wortels van de plant voldoende zuurstof krijgen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig is, maar niet drassig, om wortelrot te voorkomen. Voeg af ​​en toe meststoffen toe volgens de instructies op de verpakking om de plant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor tuinplanten moet goed doorlatend zijn en voldoende voedingsstoffen bevatten voor een gezonde groei. Een lichte en luchtige potgrond met compost is ideaal voor de meeste tuinplanten. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat is om wortelrot te voorkomen.

  Zet de plant op een zonnige standplaats, maar vermijd de felle middagzon. De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen harde wind en tocht.

  Voor de winter is het belangrijk om de plant op een beschutte plek te zetten en te beschermen tegen vorst door deze af te dekken met bijvoorbeeld stro of bladeren. Zorg er ook voor dat de grond goed gedraineerd is om bevriezing te voorkomen. Het is aan te raden om de plant in een pot binnen te laten overwinteren.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Deze plant heeft regelmatig bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot verbrande wortels en schade aan de plant.

  Bij het mulchen van tuinplanten moet je voorzichtig zijn en niet te veel mulch rond de stam van de plant strooien. Mulch kan helpen om de bodem vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het is belangrijk om jaarlijks nieuwe mulch toe te voegen.

  De optimale zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten ligt tussen pH 5,5 en 7. Dit betekent dat de bodem licht zuur tot neutraal moet zijn voor een gezonde groei. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te maken.

  Voor een effectieve ongediertebestrijding bij tuinplanten kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of sluipwespen worden ingezet. Het regelmatig controleren van de plant op plagen zoals bladluizen en trips is ook belangrijk. Eventueel kunnen ook biologische bestrijdingsmiddelen worden gebruikt zoals neemolie of pyrethrum.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lulu 98 is een hangende geranium variëteit met prachtige dubbelbloemige bloemen. De bloemen hebben een opvallende roze kleur met een donkerder roze hart. De plant heeft een weelderige groeiwijze en vormt een mooie hangende bloemenmand. De bladeren van de plant zijn groen en gelobd van vorm. Deze variëteit is perfect voor het opvrolijken van hangende manden en bloembakken.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.