Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Diabolo 98

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Pelfi Diabolo 98 is een prachtige zonale geranium met opvallende, dieprode bloemen en donkerrood blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor de tuin levendig wordt. Het blad heeft een decoratieve donkerrode kleur die het hele seizoen lang blijft. De Pelargonium Pelfi Diabolo 98 is een makkelijk te verzorgen plant die een vrolijke sfeer brengt in elke tuin of kamer.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Diabolo 98 is niet groenblijvend en verliest zijn blad in de winter. Het is een tuinplant die wel enige bescherming nodig heeft tijdens koude periodes.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. Voor optimale overwintering is een beschutte plek het beste.

  Deze plant is over het algemeen vrij eenvoudig te onderhouden. Hij heeft veel zonlicht en regelmatig water nodig. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen.

  Pelargoniums hebben gemiddeld een ruimte nodig van 20-30 cm tussen elke plant. Ze hebben voldoende licht en lucht nodig om gezond te groeien. Zorg ervoor dat de planten niet te dicht op elkaar staan om schimmel en ziektes te voorkomen.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of in lichte schaduw. In de schaduw kan de groei belemmerd worden en kan de plant minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te zetten voor optimale groei.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Diabolo 98 heeft gemiddeld 1-2 keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar laat de wortels niet in het water staan. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen en heldere kleuren. Het is een goede keuze voor tuinen die bijen en vlinders willen aantrekken.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Diabolo 98 heeft een rijke nectarproductie die bijen en andere bestuivers aantrekt. Hierdoor draagt de plant bij aan de biodiversiteit in de tuin. Daarnaast kan de plant ook nuttig zijn voor het ecosysteem door het aantrekken van verschillende insecten.

  Deze plant bloeit van juni tot en met september en de bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Deze plant kan goed tegen de volle zon en heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef regelmatig water. Let op dat de plant niet uitdroogt tijdens warme periodes.

  Nee, Pelargoniums zijn niet eetbaar en kunnen maagklachten veroorzaken als ze worden geconsumeerd. Het is het beste om ze niet in voedselbereiding te gebruiken.

  Deze plant is niet geluidsdempend. Tuinplanten hebben over het algemeen geen geluidsdempende eigenschappen. Het is vooral hun esthetische waarde die bijdraagt aan een rustgevende omgeving.

 • Het is aan te raden om de uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de groei te stimuleren. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant houdt van regelmatig water geven, vooral tijdens warme perioden. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is en laat de bovenste laag opdrogen tussen gietbeurten in. Geef liever matig water dan te veel, om wortelrot te voorkomen.

  De Tuinplanten hebben een goed doorlatende potgrond nodig om te gedijen. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Een potgrond speciaal voor bloeiende planten kan de groei en bloei van de Tuinplanten bevorderen.

  De Pelargonium heeft een goed doorlatende bodem nodig met voldoende voedingsstoffen. Een lichtzure tot neutrale bodem is ideaal voor deze tuinplant. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten en de grond vochtig te houden.

  Deze plant gedijt het best op een zonnige standplaats, met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Zorg voor goed doorlatende grond en vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Houd de plant uit de buurt van tocht en vorst.

  Tijdens de winter heeft de plant bescherming nodig tegen vorst. Dit kan door de plant te verplaatsen naar een vorstvrije ruimte of door deze te bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant niet te nat staat tijdens de wintermaanden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is en geef de plant af en toe voeding. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Tuinplanten zoals Pelargoniums hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, maar vermijd overbemesting om wortelverbranding te voorkomen.

  Mulchen rondom de basis van de plant helpt om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken. Gebruik organisch materiaal zoals boomschors of compost. Vernieuw de mulchlaag jaarlijks voor optimale groei en gezondheid van de plant.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Zonale Pelargonium planten is licht zuur tot neutraal (pH tussen 6,0 en 7,0). Een goed doorlatende bodem is belangrijk voor een gezonde groei. Het is aan te raden om de pH-waarde van de bodem te testen en eventueel aan te passen indien nodig.

  Voor de bestrijding van ongedierte op tuinplanten kunnen verschillende natuurlijke methoden worden toegepast, zoals het gebruik van roofinsecten, het besproeien met een mengsel van water en zeep, of het planten van geurige kruiden naast de plant om ongedierte af te schrikken. Het is belangrijk om regelmatig de planten te controleren op tekenen van ongedierte en indien nodig snel actie te ondernemen om verdere schade te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Pelargonium Pelfi Diabolo 98 is een prachtige zonale geranium met opvallende, dieprode bloemen en donkerrood blad. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. De bloemen trekken vlinders en bijen aan, waardoor de tuin levendig wordt. Het blad heeft een decoratieve donkerrode kleur die het hele seizoen lang blijft. De Pelargonium Pelfi Diabolo 98 is een makkelijk te verzorgen plant die een vrolijke sfeer brengt in elke tuin of kamer.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.