Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita

Pelargonium (Zonale Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bladeren en bloemen. Het is een zonminnende plant die het goed doet in potten en hanging baskets. De bloemen van deze plant zijn meestal rood, roze of wit en bloeien van de lente tot de herfst. De bladeren hebben vaak een kenmerkende donkere zone rondom de bladrand, vandaar de naam 'Zonale Grp'. De Pelargonium Pelfi Dolce Vita is een populaire keuze voor het opfleuren van tuinen, balkons en terrassen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita is een groenblijvende tuinplant. Het behoudt zijn groene bladeren gedurende het hele jaar en gaat niet in rust tijdens de winter. Het is een mooie toevoeging aan je tuin of balkon.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet buiten overleven tijdens de winter. Het wordt aanbevolen om hem binnen te houden of te beschermen tegen vorst. Het is het beste om hem op een zonnige plek te plaatsen en regelmatig water te geven.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke plant die weinig verzorging nodig heeft en goed gedijt in verschillende omstandigheden. Regelmatig water geven en wat meststoffen zijn voldoende om de plant gezond te houden.

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita heeft ongeveer 30-40 cm ruimte nodig om goed te groeien. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen elk plantje, zodat ze zich optimaal kunnen ontwikkelen. Het is belangrijk om regelmatig te snoeien om de plant gezond te houden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw zal de plant minder goed groeien en minder bloemen produceren. Het is daarom aan te raden om de plant op een zonnige plek te zetten voor een optimale groei.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de hoeveelheid zonlicht en warmte waaraan ze worden blootgesteld. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Het is dus essentieel om regelmatig te controleren of de grond nog vochtig aanvoelt.

  Ja, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen en de aantrekkelijke geur. Het is een ideale plant voor tuinen en balkons om deze nuttige insecten aan te trekken. Zorg ervoor dat de plant voldoende bloeit voor maximale aantrekkingskracht op vlinders en bijen.

  Tuinplanten zoals de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita dragen bij aan de biodiversiteit in tuinen door insecten aan te trekken en bij te dragen aan de lokale ecosystemen. Het is daarom gunstig voor de biodiversiteit om deze plant in de tuin te hebben.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en de bloei duurt gemiddeld 8 tot 10 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt goed in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen. Deze plant kan daar goed tegen en zal goed groeien in de volle zon.

  Nee, de Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant en niet bedoeld voor consumptie. Het kan zelfs schadelijk zijn om deze plant te eten.

  Tuinplanten hebben over het algemeen een beperkt vermogen om geluid te dempen vanwege hun beperkte omvang en structuur. Het is daarom niet te verwachten dat deze plant significant geluid zal dempen in een buitenomgeving. Voor geluidsdemping kunnen beter andere methoden worden gebruikt.

 • De Pelargonium moet regelmatig worden gesnoeid om een bossige vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken en bloemen regelmatig om de gezondheid van de plant te bevorderen. Het is aan te raden om te snoeien in het voorjaar of direct na de bloei.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Besproei de bladeren niet om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant doet het goed in goed doorlatende potgrond met een hoog gehalte organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet uitdroogt. Het is belangrijk om regelmatig de potgrond te voorzien van voeding voor een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vruchtbaarheid. Zorg voor een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0 voor optimale groei. Vermijd te natte grond, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Zet deze plant op een zonnige standplaats met minimaal 6 uur direct zonlicht per dag. Vermijd tocht en koude wind en zorg voor goed doorlatende grond. De plant gedijt het beste in een warme en beschutte omgeving.

  Om de plant te beschermen tegen de koude wintermaanden, kun je hem het beste binnen plaatsen op een vorstvrije en lichte locatie. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming staat en geef hem af en toe wat water. Je kunt de plant ook bedekken met bijvoorbeeld vliesdoek voor extra bescherming.

  Deze plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar laat de grond niet te nat worden. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen. In het voorjaar kan de plant bemest worden met plantenvoeding voor bloeiende planten.

  De plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een meststof voor bloeiende planten met een hoog fosforgehalte. Bemest de plant elke 2-4 weken, volg de instructies op de verpakking.

  Het gebruik van een mulchlaag helpt bij het vasthouden van vocht en het onderdrukken van onkruid. Het zorgt er ook voor dat de wortels van de plant beschermd worden tegen temperatuurschommelingen. Gebruik bijvoorbeeld boomschors, stro, of cacaodoppen als mulch voor tuinplanten.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor tuinplanten ligt tussen de 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen voor de plant. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten kunnen verschillende natuurlijke methoden gebruikt worden, zoals het plaatsen van knoflookbollen in de buurt van de planten of het besproeien met een oplossing van water en zeep. Ook het regelmatig controleren van de planten op aanwezigheid van ongedierte en deze handmatig verwijderen kan helpen bij het voorkomen van plagen. Ten slotte kan het gebruik van natuurlijke vijanden, zoals lieveheersbeestjes, ook een effectieve manier zijn om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Zonale Grp) Pelfi Dolce Vita is een prachtige en kleurrijke plant met opvallende bladeren en bloemen. Het is een zonminnende plant die het goed doet in potten en hanging baskets. De bloemen van deze plant zijn meestal rood, roze of wit en bloeien van de lente tot de herfst. De bladeren hebben vaak een kenmerkende donkere zone rondom de bladrand, vandaar de naam 'Zonale Grp'. De Pelargonium Pelfi Dolce Vita is een populaire keuze voor het opfleuren van tuinen, balkons en terrassen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.