Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Explosive

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Explosive is een hangende plant met prachtige bloemen in heldere kleuren zoals roze, rood en wit. Deze soort kenmerkt zich door zijn overvloedige bloei en compacte groeiwijze. Het blad is diep ingesneden en heeft een frisse groene kleur. Pelfi Explosive is perfect voor hangmanden of langs randen van bloembakken en borders. Deze plant vraagt regelmatige watergift en wat zonlicht voor optimale groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is een uitstekende keuze voor tuinen en terrassen vanwege zijn blijvende uitstraling.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant binnen te halen bij temperaturen onder de -5 graden Celsius in de winter. Zorg voor bescherming tegen vorst om de plant te beschermen tegen koude temperaturen.

  Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig specifieke vereisten. Het is belangrijk om regelmatig water te geven en af en toe te bemesten voor optimale groei en bloei. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt.

  Pelargoniums hebben gemiddeld een ruimte nodig van 20-30 cm tussen elke plant om zich goed te ontwikkelen. Zorg ervoor dat de plant genoeg ruimte heeft om zich uit te spreiden en niet te dicht op elkaar staat. Voor optimaal groeien en bloeien is een ruime pot of tuinperk aan te raden.

  Deze plant groeit het beste in de volle zon of halfschaduw. In de schaduw kan de groei verminderen en de bloei minder uitbundig zijn. Het is daarom aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Pelargonium Pelfi Explosive heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten door licht droog is om wortelrot te voorkomen. Geef bij warm weer iets vaker water dan bij koeler weer.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de bloemen die nectar bevatten. Het is een goede keuze voor tuinen die geïnteresseerd zijn in het aantrekken van bestuivers.

  Ja, planten in de Pelargonium familie zijn gunstig voor de biodiversiteit omdat ze bijen en vlinders aantrekken met hun bloemen. Ze zorgen voor een kleurrijke en geurige omgeving die verschillende insecten aantrekt. Dit draagt bij aan de diversiteit van het ecosysteem in de tuin.

  Deze plant bloeit in de maanden mei tot en met oktober en heeft een bloeiperiode van ongeveer 5-6 maanden.

  Ja, de "Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Explosive" kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste in een zonnige positie. Het is een plant die houdt van veel zonlicht en zal goed groeien en bloeien in een zonnige omgeving. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor goede afwatering om uitdroging te voorkomen.

  Nee, de plant is niet eetbaar. Het wordt niet aanbevolen om delen van de plant te consumeren, aangezien het giftige stoffen kan bevatten. Het is het beste om de plant alleen voor decoratieve doeleinden te gebruiken.

  Ja, planten in het algemeen hebben het vermogen om geluid te absorberen en kunnen daardoor geluid dempen. De bladeren en stelen van planten kunnen geluidstrillingen opvangen en verminderen. Planten hebben echter wel beperkte dempende eigenschappen in vergelijking met speciale geluidsisolerende materialen.

 • Deze plant moet regelmatig worden gesnoeid om een compacte vorm te behouden en de bloei te bevorderen. Verwijder uitgebloeide bloemen en lange scheuten om de groei te stimuleren. Snoei in het voorjaar en de zomer voor een gezonde en weelderige plant.

  Deze tuinplant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar let op dat de wortels niet in water blijven staan. Geef bij voorkeur water in de ochtend of avond om verdamping te voorkomen.

  Deze plant gedijt goed in potgrond die goed waterdoorlatend is en rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht zuur tot neutraal is. Geef de plant regelmatig water en mest om te zorgen voor een gezonde groei.

  Een goed doorlatende bodem met voldoende voedingsstoffen en een neutrale tot licht zure pH is belangrijk voor de groei van deze plant. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het regelmatig toevoegen van compost of organische meststof kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Zorg ervoor dat de plant staat op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Bescherm de plant tegen vorst en harde wind. Water regelmatig, maar vermijd teveel water omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  Tuinplanten zoals hanggeraniums kunnen vatbaar zijn voor vorstschade tijdens de winter. Het is aan te raden om de plant te beschermen door deze naar binnen te halen of te bedekken met een isolerend materiaal, zoals stro of vliesdoek. Zorg er ook voor dat de plant tijdens de winterperiode niet te nat staat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar laat de grond tussen elke gietbeurt goed drogen. Geef eens per maand een meststof voor bloeiende planten en verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de groei te bevorderen. Zorg voor voldoende zonlicht en bescherm de plant tegen vorst.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei en bloei te bevorderen. Gebruik een evenwichtige meststof die specifiek is samengesteld voor bloeiende planten. Volg de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen.

  Mulchen is gunstig voor tuinplanten, omdat het de bodemtemperatuur reguleert, onkruidgroei vermindert en vocht vasthoudt. Het kan worden gedaan met organisch materiaal zoals boomschors, bladeren of compost. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet te dicht bij de stam van de plant komt om schimmelgroei te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen 6 en 7 is ideaal voor een gezonde groei en bloei. Zorg ervoor dat de bodem niet te zuur wordt, dit kan de groei van de plant belemmeren.

  Bij de bestrijding van ongedierte bij tuinplanten is het belangrijk om preventieve maatregelen te nemen, zoals het regelmatig controleren van de plant op insecten. Daarnaast kunnen natuurlijke vijanden van het ongedierte ingezet worden om de plant te beschermen. Als laatste redmiddel kunnen biologische middelen gebruikt worden om het ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Explosive is een hangende plant met prachtige bloemen in heldere kleuren zoals roze, rood en wit. Deze soort kenmerkt zich door zijn overvloedige bloei en compacte groeiwijze. Het blad is diep ingesneden en heeft een frisse groene kleur. Pelfi Explosive is perfect voor hangmanden of langs randen van bloembakken en borders. Deze plant vraagt regelmatige watergift en wat zonlicht voor optimale groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.