Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lambada 98

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium Pelfi Lambada 98 is een hangende zomerbloeier met opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars en wit. De plant heeft donkergroen blad dat hartvormig is en licht behaard. Het is een compacte plant die goed gedijt in hangmanden of bloembakken en houdt van een zonnige standplaats. De Pelargonium Pelfi Lambada 98 is gemakkelijk te onderhouden en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het is een decoratieve plant die een vrolijke sfeer brengt in tuinen en op balkons.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lambada 98 is een groenblijvende plant. Dit betekent dat de bladeren het hele jaar door groen blijven. Het is een mooie toevoeging aan je tuin of balkon.

  Deze plant is winterhard tot ongeveer -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant tijdens strenge vorst te beschermen. De plant kan prima overwinteren in een koele kas of serre.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende zonlicht en geef regelmatig water. Verwijder verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen.

  Zorg ervoor dat deze plant voldoende ruimte heeft om te groeien en zich te verspreiden. Houd rekening met de volwassen grootte van de plant bij het planten in de tuin. Een gemiddelde afstand van 20-30 centimeter tussen elke plant kan de plant voldoende ruimte geven om te gedijen.

  Pelargoniums (Peltatum Grp) groeien over het algemeen het beste in de volle zon, maar ze kunnen ook goed gedijen in halfschaduw. In de schaduw zullen ze echter minder bloemen produceren en kunnen ze wat meer sprieterig worden. Over het algemeen is het aan te raden om ze op een zonnige plek te plaatsen voor een optimale groei.

  Deze plant heeft 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de temperatuur en lichtomstandigheden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet drassig. Zorg ervoor dat de wortels niet in stilstaand water staan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is dus een goede keuze voor tuinen die insecten willen aantrekken.

  De plant Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lambada 98 draagt niet bij aan biodiversiteit, aangezien het een gecultiveerde tuinplant is die niet inheems is. Het is daarom beter om te kiezen voor inheemse planten die de lokale biodiversiteit kunnen ondersteunen.

  Deze plant bloeit van mei tot en met september en bloeit ongeveer 3 tot 4 maanden lang.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en zal goed gedijen met voldoende zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg voor een goede drainage om wortelrot te voorkomen.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Het is belangrijk om alleen planten te consumeren die specifiek geteeld worden voor consumptie en waarvan bekend is dat ze veilig zijn om te eten. Het is beter om deze plant niet te consumeren en te genieten van zijn schoonheid in de tuin.

  Ja, sommige planten hebben geluidsdempende eigenschappen vanwege hun bladeren en stengels die geluidsgolven absorberen. Het is echter niet duidelijk of deze specifieke plant geluidsdempend is. Het is aan te raden om planten met grote, dichte bladeren te kiezen voor een betere geluidsabsorptie.

 • Deze plant kan worden gesnoeid aan het einde van de bloeiperiode om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder dode of beschadigde takjes en knip de plant terug tot ongeveer tweederde van de oorspronkelijke grootte. Zorg ervoor dat de snoeischaar scherp is om schade aan de plant te voorkomen.

  De plant in kwestie heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme zomerdagen. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Water geven in de ochtenduren is het meest ideaal.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Vermijd te zware grondsoorten die water kunnen vasthouden.

  Om optimaal te groeien heeft de plant behoefte aan goed doorlatende en vruchtbare grond. Zorg voor een bodem met voldoende voedingsstoffen en een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het regelmatig toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De Pelargonium houdt van een zonnige standplaats. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant dus het liefst op een plek waar de zon regelmatig schijnt.

  Deze plant heeft winterbescherming nodig, vooral in koude en natte omstandigheden. Zorg voor beschutting tegen vorst en vocht om de plant te beschermen tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant binnen te zetten of af te dekken met bijvoorbeeld stro of mulch.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Zorg voor voldoende zonlicht en voed de plant regelmatig met plantenvoeding voor bloeiende planten. Verwijder regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  Voor tuinplanten is het belangrijk om in het voorjaar en zomer regelmatig mest te geven. Gebruik hiervoor een algemene meststof voor bloeiende planten. Let op dat je de juiste dosering hanteert volgens de instructies op de verpakking.

  Mulchen helpt de grond vochtig te houden, onkruid te onderdrukken en de plantenwortels te beschermen tegen extreme temperaturen. Gebruik organisch materiaal zoals compost of boomschors als mulch. Breng een laag mulch aan van ongeveer 5-10 cm rond de plant, maar zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stengels van de plant komt.

  De zuurgraad van de bodem voor tuinplanten zoals de Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Lambada 98 moet liggen tussen de pH-waarde van 6,0 en 7,0. Het is belangrijk dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat en goed doorlatend is voor een gezonde groei van de plant. Het is aan te raden om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  De plant kan last hebben van bladluizen, trips en spint. Om deze plaaginsecten te bestrijden, kunnen natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofmijten worden ingezet. Ook kunnen biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of pyrethrum worden gebruikt.

 • Omschrijving

  De Pelargonium Pelfi Lambada 98 is een hangende zomerbloeier met opvallende bloemen in verschillende kleuren, zoals roze, paars en wit. De plant heeft donkergroen blad dat hartvormig is en licht behaard. Het is een compacte plant die goed gedijt in hangmanden of bloembakken en houdt van een zonnige standplaats. De Pelargonium Pelfi Lambada 98 is gemakkelijk te onderhouden en bloeit rijkelijk gedurende de zomermaanden. Het is een decoratieve plant die een vrolijke sfeer brengt in tuinen en op balkons.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.