Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard

Pelargonium (Peltatum Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard is een hangende soort geranium met helderrode bloemen en donkergroen blad. Het is een compacte plant die veel bloemen produceert en van nature goed vertakt is. Deze variëteit is ideaal voor hanging baskets en bloembakken, waar hij een opvallende en kleurrijke toevoeging vormt. De Pelfi Red Blizzard gedijt het best op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en bevordert de bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard is groenblijvend. Dit betekent dat de plant zijn bladeren behoudt gedurende het hele jaar, zelfs in de winter. Het is daarom een goede keuze voor het hele jaar door kleur in de tuin.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard is niet winterhard en moet vorstvrij worden overwinterd. Het is aan te raden de plant binnenshuis te plaatsen tijdens koudere maanden. Het kan niet buiten blijven bij temperaturen onder de 5 graden Celsius.

  Ja, Pelargoniums zijn over het algemeen gemakkelijk te onderhouden. Ze hebben regelmatig water nodig en bloeien het beste wanneer ze voldoende zonlicht krijgen. Regelmatig snoeien en bemesten stimuleert de groei en bloei van de plant.

  Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard heeft voldoende ruimte nodig om zich goed te ontwikkelen. Zorg voor ongeveer 20-30 cm tussen de planten en plant ze in goed gedraineerde grond. Houd ook rekening met voldoende zonlicht en water voor optimale groei.

  Pelargoniums groeien het beste in de volle zon, maar kunnen ook wat schaduw verdragen. In de schaduw kunnen ze echter minder bloemen produceren en kunnen de stelen langer en zwakker worden. Het is aan te raden om ze zoveel mogelijk zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei.

  Deze plant heeft wekelijks water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Controleer regelmatig of de grond droog aanvoelt voordat je opnieuw water geeft.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard is vlinder en bijenlokkend en draagt bij aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een populaire keuze vanwege zijn aantrekkelijke bloemen en het vermogen om bestuivende insecten aan te trekken. Het is een mooie toevoeging aan elke tuin.

  Ja, de plant Pelargonium is goed voor biodiversiteit in de tuin vanwege zijn felgekleurde bloemen die vlinders en bijen aantrekken. Het biedt voedsel en beschutting voor verschillende insecten en vogels, wat bijdraagt aan de diversiteit van de lokale flora en fauna. Planten zoals de Pelargonium kunnen helpen om de biodiversiteit in tuinen te vergroten en ecosystemen in stand te houden.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard bloeit meestal van mei tot oktober. De bloeiperiode kan variëren van plant tot plant, maar gemiddeld bloeit deze soort ongeveer vijf maanden. Het is een langbloeiende plant die gedurende de zomermaanden prachtige bloemen laat zien.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het beste op een zonnige plaats in de tuin. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven tijdens warme zomerdagen om uitdroging te voorkomen. Let wel op dat de plant voldoende beschutting heeft tegen sterke wind en vorst.

  Nee, de Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en bladeren. Het Consumer Safety Network raadt aan om geen delen van de plant te consumeren.

  Ja, de Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard plant heeft niet de eigenschap om geluid te dempen. Het is vooral een decoratieve plant die voornamelijk wordt gebruikt om tuinen of balkons op te fleuren.

 • Het is aan te raden om regelmatig de uitgebloeide bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Daarnaast kan de plant in het voorjaar gesnoeid worden om de vorm te behouden en de groei te bevorderen. Verwijder eventueel dode of beschadigde takken voor een gezonde groei.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed draineert om wortelrot te voorkomen. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken.

  Deze plant gedijt goed in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig maar niet drassig is om wortelrot te voorkomen. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal ontworpen voor bloeiende planten.

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard gedijt het best in goed doorlatende en voedzame grond. Een bodem die rijk is aan organisch materiaal en een goede drainage heeft, zal de groei en bloei van de plant bevorderen. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te bemesten om de plant gezond te houden.

  Deze plant gedijt het beste op een zonnige standplaats met goed doorlatende grond. Vermijd te veel vocht rond de wortels om rotting te voorkomen. Zorg voor beschutting tegen harde wind om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft winterbescherming nodig om te overleven in koude temperaturen. Dit kan bereikt worden door de plant naar binnen te verplaatsen of bedekking te geven zoals mulch of een beschermende doek. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen vorst om schade te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om uitgebloeide bloemen regelmatig te verwijderen om de bloei te bevorderen. De plant gedijt het beste op een zonnige plek met goed doorlatende grond.

  Voor tuinplanten zoals deze is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen regelmatig meststoffen toe te voegen. Gebruik een evenwichtige meststof met voldoende stikstof, fosfor en kalium voor een gezonde groei en bloei. Het beste is om de planten te bemesten volgens de aanbevelingen op de verpakking van de meststof.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden en onkruid te onderdrukken bij tuinplanten. Het helpt ook bij het reguleren van de temperatuur van de grond, wat gunstig is voor de groei en gezondheid van de planten. Bij het mulchen is het belangrijk om een laag van ongeveer 5-10 cm aan te brengen rondom de planten.

  De zuurgraad van de bodem voor Tuinplanten moet tussen de 5,5 en 6,5 pH liggen voor een optimale groei. Gebruik een pH-testkit om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met kalk of zwavel. Een goede bodem zuurgraad zorgt voor een gezonde plantengroei en bloei.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan je regelmatig controleren op bladluizen, spint en witte vlieg. Natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en roofmijten kunnen ingezet worden voor biologische bestrijding. Daarnaast kan je ook preventief neemolie of een biologisch bestrijdingsmiddel gebruiken.

 • Omschrijving

  De Pelargonium (Peltatum Grp) Pelfi Red Blizzard is een hangende soort geranium met helderrode bloemen en donkergroen blad. Het is een compacte plant die veel bloemen produceert en van nature goed vertakt is. Deze variëteit is ideaal voor hanging baskets en bloembakken, waar hij een opvallende en kleurrijke toevoeging vormt. De Pelfi Red Blizzard gedijt het best op een zonnige plek met goed doorlatende grond. Regelmatig snoeien zorgt voor een compacte groei en bevordert de bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.