Homalocladium platycladum Himalaya Bamboe

Overig groene planten

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Homalocladium platycladum, ook wel bekend als de Himalaya Bamboe, is een opvallende en decoratieve plant met platte, afgeplatte stengels die lijken op bamboe. Deze plant kan tot 1,5 meter hoog worden en heeft een unieke uitstraling door de platte stengels en heldergroene bladeren. De Himalaya Bamboe gedijt goed in een vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een exotisch tintje toe aan elke tuin of interieur. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft slechts af en toe wat water nodig. Daarnaast gedijt de plant goed bij een lichte standplaats maar vermijd direct zonlicht. Het is een sterke en weinig veeleisende plant.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het best op een plek met veel indirect zonlicht. Zet hem bij voorkeur voor een raam op het zuiden, oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot een minder gezonde groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Het is aan te raden om de grond tussen gietbeurten in licht vochtig te houden door 1-2 keer per week water te geven. Pas de hoeveelheid water aan op basis van de temperatuur en lichtomstandigheden in de kamer.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met indirect licht. Een teveel aan zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed in een warme omgeving. Het is aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek te zetten voor optimale groei. Het vermijden van tocht is ook belangrijk voor deze plant.

  De plant bloeit in de maanden april tot juni en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het kan schadelijke stoffen zoals formaldehyde uit de lucht filteren. Plaats de plant in een ruimte met voldoende licht voor de beste resultaten.

  Ja, de plant staat graag op een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Plaats de plant daarom op een plek waar de temperatuur stabiel is binnen dit bereik.

 • Om de plant in vorm te houden en nieuwe groei te stimuleren, kan regelmatig snoeien noodzakelijk zijn. Verwijder dode of beschadigde takken en knip de plant indien nodig bij om de gewenste vorm te behouden. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om schade aan de plant te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van een te vochtige grond. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten drogen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Himalaya Bamboe gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is belangrijk dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Kies bij voorkeur een potgrond die speciaal geschikt is voor kamerplanten.

  De Homalocladium platycladum Himalaya Bamboe groeit het beste in een goed doorlatende bodem met een neutrale tot zure pH. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet constant doorweekt is. Het toevoegen van organisch materiaal kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  De "Homalocladium platycladum Himalaya Bamboe" heeft weinig onderhoud nodig en gedijt goed bij regelmatig water geven en een lichte standplaats. Af en toe snoeien om de vorm te behouden is voldoende om de plant gezond te houden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op plagen en ziekten en deze indien nodig te behandelen.

  Om de plant schoon te maken, kun je gebruik maken van een zachte doek of spons en lauw water. Veeg voorzichtig over de bladeren om stof en vuil te verwijderen. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, omdat dit de bladeren kan beschadigen.

  De Himalaya Bamboe heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar vermijd direct zonlicht in de middag om bladverbranding te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag indirect zonlicht ontvangt.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen of tocht. Houd de plant weg van koude tocht en direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals de Homalocladium platycladum Himalaya Bamboe moet tussen de 40% en 60% liggen. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en een slechte groei, terwijl een te hoge luchtvochtigheid schimmelgroei kan bevorderen. Het is daarom belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en zo nodig aan te passen met behulp van een luchtbevochtiger.

  De pH van de bodem waar deze plant in groeit moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH tussen 6 en 7.5. Het is belangrijk dat de bodem goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren en aanpassen van de zuurgraad kan helpen bij het bevorderen van de gezondheid en groei van de plant.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een algemene meststof voor kamerplanten, maar vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen. Geef de plant bemesting volgens de instructies op de verpakking voor een optimale groei en bloei.

 • Omschrijving

  Homalocladium platycladum, ook wel bekend als de Himalaya Bamboe, is een opvallende en decoratieve plant met platte, afgeplatte stengels die lijken op bamboe. Deze plant kan tot 1,5 meter hoog worden en heeft een unieke uitstraling door de platte stengels en heldergroene bladeren. De Himalaya Bamboe gedijt goed in een vochtige omgeving en heeft regelmatig water nodig. Deze plant kan zowel binnen als buiten worden gekweekt en voegt een exotisch tintje toe aan elke tuin of interieur. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die weinig onderhoud vereist.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.