Crassula perforata 'Marginata'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crassula perforata 'Marginata' is een vetplant met groen blad dat langs de randen roze tot rood kleurt. De bladeren zijn gestapeld langs de stelen, waardoor de plant een unieke en decoratieve uitstraling heeft. Deze plant groeit compact en vertoont vaak vertakkingen, waardoor het een volle en weelderige uitstraling heeft. Crassula perforata 'Marginata' heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is een mooie toevoeging aan een vetplantenverzameling of als accent in een rotstuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Crassula perforata 'Marginata' is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water nodig en gedijt goed op een zonnige plek. Regelmatig snoeien bevordert de groei en het behoud van het decoratieve uiterlijk.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem daarom op een zonnige plek in huis. Vermijd echter direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan verbranden.

  De Crassula perforata 'Marginata' heeft één keer per week water nodig. Het is belangrijk om te wachten tot de bovenste laag van de grond droog is voordat je opnieuw water geeft. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant houdt van een lichte standplaats, maar verdraagt geen felle zonnestralen. Het is daarom beter om de plant niet direct in de volle zon te plaatsen. Een plekje met indirect zonlicht is het beste voor deze kamerplant.

  Ja, Crassula perforata 'Marginata' houdt van warmte. Deze kamerplant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat met voldoende licht.

  De Crassula perforata 'Marginata' bloeit van mei tot en met augustus en de bloei kan ongeveer 2 tot 3 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het verwijdert schadelijke stoffen uit de lucht en produceert zuurstof tijdens het fotosyntheseproces. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan uw binnenruimte.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor de groei en bloei van deze kamerplant. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden voor optimale gezondheid.

 • Het snoeien van deze plant kan worden gedaan om de vorm en grootte onder controle te houden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en takken met behulp van scherpe snoeischaar. Snoei in het voorjaar of zomer voor optimale groei.

  De Crassula perforata 'Marginata' heeft weinig water nodig en moet tussen gietbeurten door opdrogen. Geef de plant pas weer water als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig om wortelrot te voorkomen. Een cactus- of vetplantenmix is geschikt voor deze plant. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt.

  De Crassula perforata 'Marginata' gedijt het beste in goed doorlatende grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de grond niet te zwaar of te compact is, en geef de plant regelmatig water zonder dat de wortels constant nat staan. Het is belangrijk om de bodemkwaliteit van de plant regelmatig te controleren en indien nodig bij te sturen.

  De plant heeft weinig water nodig en verdraagt droge lucht goed. Zorg voor een zonnige standplaats en geef in de lente en zomer af en toe wat plantenvoeding. Verpot de plant als hij te groot wordt of de wortels uit de pot komen.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant kun je het beste een zachte doek of plumeau gebruiken. Maak de bladeren voorzichtig schoon om beschadiging te voorkomen. Als de bladeren erg vies zijn, kun je ze voorzichtig afnemen met een vochtige doek.

  Crassula perforata 'Marginata' heeft behoefte aan veel helder licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant dicht bij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende licht. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige groei en verminderde kleurintensiteit van de bladeren.

  "Crassula perforata 'Marginata' wordt het best bewaard op kamertemperatuur, tussen de 18-24 °C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperatuurschommelingen, tocht of extreme hitte."

  Kamerplanten gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 40-60%. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken. Droge lucht kan leiden tot uitdroging van bladeren en groeiproblemen.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure pH-waarde, tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aanpassingen te doen om de plant gezond te houden. Het is aan te raden om gebruik te maken van specifieke potgrond voor kamerplanten om de ideale pH-waarde te behouden.

  Gebruik tijdens het groeiseizoen een evenwichtige meststof voor kamerplanten. Bemest de plant elke 4 tot 6 weken, van de lente tot de herfst. Stop met bemesten in de wintermaanden.

 • Omschrijving

  De Crassula perforata 'Marginata' is een vetplant met groen blad dat langs de randen roze tot rood kleurt. De bladeren zijn gestapeld langs de stelen, waardoor de plant een unieke en decoratieve uitstraling heeft. Deze plant groeit compact en vertoont vaak vertakkingen, waardoor het een volle en weelderige uitstraling heeft. Crassula perforata 'Marginata' heeft weinig water nodig en gedijt goed in een zonnige standplaats. Het is een mooie toevoeging aan een vetplantenverzameling of als accent in een rotstuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.