Crassula perforata 'Isabelle'

Crassula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Crassula perforata 'Isabelle' is een compacte vetplant met kleine driehoekige bladeren die in paren langs de stengel groeien. De bladeren hebben een lichtgroene tot zilverachtige kleur en zijn bedekt met witte vlekjes, wat de plant een speelse uitstraling geeft. Tijdens de bloeiperiode produceert de plant kleine witte bloemen die verschijnen in clusters aan de uiteinden van de stengels. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft behoefte aan helder, indirect licht en sporadisch water geven. De Crassula perforata 'Isabelle' is een mooie toevoeging aan een zonnige vensterbank of een succulentenarrangement.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor voldoende licht en geef matig water, laat de grond af en toe opdrogen tussen gietbeurten. Af en toe bemesten zal de plant ook ten goede komen.

  Ja, Crassula perforata 'Isabelle' heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Zet de plant op een zonnige plek in huis voor optimale groei. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien zodat alle delen gelijkmatig licht ontvangen.

  De Crassula perforata 'Isabelle' heeft matig water nodig en moet ongeveer eens per week water krijgen. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten goed te laten opdrogen om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan de gezondheid van de plant schaden.

  Deze plant houdt van een lichte standplaats, maar moet worden beschermd tegen direct zonlicht. Te felle zon kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht.

  Ja, de Crassula perforata 'Isabelle' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-25 graden Celsius. Ze kunnen ook goed tegen droge lucht en zijn daarom geschikt als kamerplant. Het liefst staat de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen.

  Crassula perforata 'Isabelle' bloeit meestal van de late winter tot het vroege voorjaar. De bloeiperiode kan enkele weken duren.

  Ja, kamerplanten in het algemeen helpen de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en zuurstof af te geven. Het is dan ook aan te nemen dat Crassula perforata 'Isabelle' als kamerplant ook deze eigenschap heeft.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om gezond te blijven. Plaats de plant dus op een plek waar de temperatuur niet te veel schommelt.

 • Het is aan te raden om regelmatig de toppen van de stelen af te knippen om de plant compact en bossig te houden. Verwijder dode, beschadigde of zieke bladeren door ze dicht bij de stengel af te knippen. Snoei de plant in het voorjaar of de zomer voor het beste resultaat.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond tussen watergifts droog is. Het is belangrijk om de wortels niet te laten verdrinken, dus vermijd te veel water geven. Over het algemeen hebben kamerplanten minder water nodig tijdens de wintermaanden.

  Kamerplanten zoals deze hebben behoefte aan goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal en een lichte structuur. Het is belangrijk om de potgrond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te verpotten om de wortels gezond en gelukkig te houden.

  De Crassula perforata 'Isabelle' gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de bodemkwaliteit goed is, zodat de wortels voldoende zuurstof en voedingsstoffen kunnen opnemen. Zorg ervoor dat de bodem niet te vochtig is om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed kunnen uitlekken. Zet hem op een zonnige plek voor de mooiste groei. Om de paar jaar is het verstandig om hem te verpotten.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof en vuil voorzichtig van de bladeren af ​​te vegen. Als de bladeren kleverig zijn, kan een mengsel van water en milde zeep helpen om ze schoon te maken. Zorg ervoor dat de plant voldoende tijd heeft om te drogen voordat je hem terugzet op zijn plek.

  De plant heeft veel licht nodig en kan direct zonlicht verdragen. Plaats de plant het liefst voor een raam op het zuiden, oosten of westen. Zorg voor minstens 6 uur zonlicht per dag.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet in de buurt staat van koude tocht of plotselinge temperatuurwisselingen. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 10 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals Crassula perforata 'Isabelle' moet gemiddeld zijn en niet te vochtig of te droog. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te lage luchtvochtigheid, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Het regelmatig sproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid rond de plant te verhogen.

  Deze plant gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Een bodem met een te lage pH-waarde kan leiden tot voedingsstoffentekort en groeiproblemen. Een regelmatige controle van de bodemzuurtegraad kan helpen bij het behouden van een gezonde groei van de plant.

  Het is aan te raden om kamerplanten eens in de 4 tot 6 weken te bemesten tijdens de groeiperiode. Gebruik een vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn voor de plant, dus houd je aan de dosering.

 • Omschrijving

  De Crassula perforata 'Isabelle' is een compacte vetplant met kleine driehoekige bladeren die in paren langs de stengel groeien. De bladeren hebben een lichtgroene tot zilverachtige kleur en zijn bedekt met witte vlekjes, wat de plant een speelse uitstraling geeft. Tijdens de bloeiperiode produceert de plant kleine witte bloemen die verschijnen in clusters aan de uiteinden van de stengels. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en heeft behoefte aan helder, indirect licht en sporadisch water geven. De Crassula perforata 'Isabelle' is een mooie toevoeging aan een zonnige vensterbank of een succulentenarrangement.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.