Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen

Cupressus macrocarpa

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' is een conifeer met een smalle piramidale vorm en felgele bladeren. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 6 meter kan bereiken. Deze plant wordt vaak gebruikt als solitaire boom of als haagplant vanwege zijn opvallende kleur en compacte vorm. De 'Goldcrest' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De mooie goudgele kleur van de bladeren blijft het hele jaar door behouden, waardoor het een eyecatcher is in elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en vereist weinig speciale verzorging. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en de plant op een lichte plek te zetten. Regelmatig snoeien bevordert de gezonde groei van de plant.

  Ja, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen hebben veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een zonnige plek in huis voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant dagelijks voldoende licht krijgt.

  Deze plant heeft matig water nodig, dus geef een keer per week water. Zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt tussen de gietbeurten. Vergeet niet om de bladeren af en toe te besproeien om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant houdt niet van direct zonlicht en doet het beter op een plek met indirect of halfschaduwlicht. Te veel blootstelling aan felle zon kan schade aan de bladeren veroorzaken. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt.

  Ja, de Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en koude plekken. Het gedijt goed in een warm en zonnig klimaat.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' bloeit niet en produceert geen bloemen. Deze plant is voornamelijk bekend om zijn aromatische bladeren en opvallende gele kleur. Het is een populaire keuze als kamerplant vanwege zijn compacte formaat en sierlijke uitstraling.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het heeft de capaciteit om schadelijke stoffen uit de lucht te filteren en zuurstof vrij te geven. Het is dus een goede keuze voor in huis als je op zoek bent naar planten die de lucht kunnen zuiveren.

  Ja, Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een warme en lichte standplaats is ideaal voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan koude tocht.

 • De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen kan regelmatig gesnoeid worden om zijn vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of najaar om nieuwe groei te stimuleren. Verwijder dode of beschadigde takken om de gezondheid van de plant te behouden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Geef water aan de plant bij de wortels en vermijd dat water op de bladeren komt om schimmel te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant niet te nat staat, dit kan leiden tot wortelrot.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen gedijt goed in een pot met goed doorlatende potgrond. Zorg voor regelmatige bewatering en een plek met voldoende licht. In de lente en zomer kan de plant ook af en toe bemest worden.

  Deze plant vereist een goed doorlatende en vochtige bodem. Zorg ervoor dat de grond niet te nat is, om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om regelmatig de bodemkwaliteit te controleren en indien nodig bij te mesten.

  De plant vereist regelmatig water geven, maar vermijd dat de grond te drassig blijft. Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Verwijder regelmatig dode takken en bladeren om de plant gezond te houden.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen heeft weinig onderhoud nodig. Om de plant schoon te houden, kun je af en toe stof verwijderen met een vochtige doek. Snoei eventueel dode bladeren of takken weg om de plant gezond te houden.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen heeft veel licht nodig en staat het liefst op een zonnige plek. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag direct zonlicht krijgt. Bij te weinig licht kan de plant zijn kleur verliezen en een minder compacte vorm krijgen.

  Deze plant gedijt het beste bij een gemiddelde kamertemperatuur tussen de 15-25°C. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan extreme temperaturen of tocht. Houd de plant uit de buurt van verwarmings- of airconditioningsystemen om schade te voorkomen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gematigd zijn, vermijd te droge lucht. Af en toe sproeien kan nuttig zijn om de luchtvochtigheid te verhogen. Plaats de plant niet in de buurt van verwarmingselementen.

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' diverse vormen gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH. Een pH van 5.5 tot 7.5 is ideaal voor deze plantensoort. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld organische meststoffen.

  Voor een goede groei en ontwikkeling heeft deze plant regelmatig bemesting nodig, bij voorkeur in het voorjaar en de zomermaanden. Gebruik een speciale meststof voor kamerplanten en volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting kan schade aan de plant veroorzaken, dus wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Cupressus macrocarpa 'Goldcrest' is een conifeer met een smalle piramidale vorm en felgele bladeren. Het is een langzaam groeiende plant die uiteindelijk een hoogte van ongeveer 6 meter kan bereiken. Deze plant wordt vaak gebruikt als solitaire boom of als haagplant vanwege zijn opvallende kleur en compacte vorm. De 'Goldcrest' gedijt het beste in een zonnige standplaats en goed doorlatende grond. De mooie goudgele kleur van de bladeren blijft het hele jaar door behouden, waardoor het een eyecatcher is in elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.