Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue

Lavandula

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue is een prachtige en aromatische plant met paarse bloemen en grijsgroen blad. Deze mediterrane plant trekt vlinders en andere bestuivers aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De compacte groeiwijze maakt het een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. De plant gedijt goed in een zonnige en goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. De Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue is een aanwinst voor elke tuin en geeft een heerlijke geur af wanneer de blaadjes worden aangeraakt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue is groenblijvend. Het behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Dit zorgt voor een mooie aanvulling op uw tuin, ongeacht het seizoen.

  Deze plant is winterhard tot -5 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant in de winter te beschermen tegen vorst. Verder is het belangrijk om de plant goed te verzorgen, zodat deze de winter goed doorkomt.

  Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant op een zonnige plek te zetten en ervoor te zorgen dat de grond goed gedraineerd is. Regelmatig snoeien helpt de plant gezond te houden.

  De Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue heeft ongeveer 30 tot 40 centimeter ruimte nodig om te kunnen groeien. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om zich te verspreiden en te bloeien. Houd rekening met de groeisnelheid en eventuele nabije planten om de juiste ruimte te bepalen.

  Lavendel groeit het beste in de volle zon, maar kan ook in gedeeltelijke schaduw groeien. Het is belangrijk dat de plant nog steeds voldoende zonlicht krijgt om goed te gedijen. In de schaduw zal de plant waarschijnlijk minder bloemen produceren.

  De Lavendelplant heeft gemiddeld één keer per week water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Overwateren moet vermeden worden.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Het is een ideale plant om een levendige en kleurrijke tuin te creëren die veel insecten aantrekt.

  Ja, de Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue is goed voor biodiversiteit omdat het vlinders en bijen aantrekt met zijn nectarrijke bloemen. Ook kan de plant dienen als schuilplaats en voedselbron voor verschillende insecten en kleine dieren. Het toevoegen van deze plant aan je tuin kan bijdragen aan een gezonder en gevarieerder ecosysteem.

  Deze plant bloeit van mei tot en met juli en de bloeiperiode duurt ongeveer 6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die gedijt in zonnige omstandigheden. Het is aan te raden om deze plant op een zonnige plek te plaatsen.

  Ja, de bloemen van deze plant zijn eetbaar en kunnen worden gebruikt om gerechten op smaak te brengen. Echter, het wordt over het algemeen niet aanbevolen om de plant in grote hoeveelheden te consumeren. Het is belangrijk om zeker te zijn van de identiteit van de plant voordat je deze eet.

  Planten hebben over het algemeen een beperkt geluidsdempend vermogen vanwege hun bladeren en takken, maar het effect is minimaal. Het is niet de belangrijkste eigenschap van deze plant. Het wordt voornamelijk gekozen vanwege zijn prachtige bloemen en geur.

 • Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en de groei te stimuleren. Verwijder dode bloemen en takken om de plant gezond te houden. Pas op met te diep snoeien, dit kan de groei belemmeren.

  De plant vraagt om regelmatig water geven, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed doorlatend is om wortelrot te voorkomen. Vermijd echter dat de plant met natte voeten blijft staan, dus laat de grond tussen gietbeurten door ook iets opdrogen.

  Potgrond voor tuinplanten is ideaal voor Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue. Zorg voor een goed doorlatende grond met een neutrale pH-waarde. Vermijd te vochtige grond, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende bodem die niet te nat is. Het is belangrijk dat de grond lichtzuur tot neutraal is en niet te zwaar bemest. Een bodem met een goede drainage zal de plant helpen om gezond te groeien.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant niet te veel natte voeten krijgt en bescherm hem tegen harde wind. Geschikt voor in de tuin.

  Tijdens de winterperiode is het aan te raden om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook belangrijk om de plant goed te snoeien in het najaar om de vorm en gezondheid te behouden. Bij strenge vorst kan het nodig zijn om de plant af te dekken met bijvoorbeeld vliesdoek.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en groeit het best in goed doorlatende grond en een zonnige plek. Snoei de plant na de bloei om de vorm te behouden en verwijder dode bloemen regelmatig om de bloei te stimuleren. Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes.

  Tuinplanten zoals Lavendel hebben niet veel bemesting nodig en kunnen goed gedijen op arme grond. Het is voldoende om ze één keer per jaar in het voorjaar te voorzien van organische mest. Te veel mest kan leiden tot weelderige groei en minder geurige bloemen.

  Mulchen helpt om vocht vast te houden en onkruidgroei te verminderen bij deze tuinplant. Gebruik organisch materiaal zoals bladmulch of boomschors voor optimale resultaten. Breng een laag mulch aan rond de plant zonder direct contact met de stengels om verstikking te voorkomen.

  De Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 8,0. Het is belangrijk om ervoor zorgen dat de bodem goed doorlatend is en niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen. Het toevoegen van kalk kan helpen om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze plant, kan regelmatig controleren op bladluizen en spintmijten helpen. Het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes kan ook effectief zijn. Daarnaast kan het planten van geurige kruiden zoals munt en knoflook in de buurt van de plant helpen om ongedierte af te schrikken.

 • Omschrijving

  De Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue is een prachtige en aromatische plant met paarse bloemen en grijsgroen blad. Deze mediterrane plant trekt vlinders en andere bestuivers aan en zorgt voor een kleurrijke toevoeging aan de tuin. De compacte groeiwijze maakt het een ideale plant voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. De plant gedijt goed in een zonnige en goed doorlatende grond en heeft weinig onderhoud nodig. De Lavandula stoechas Butterfly Garden Avenue is een aanwinst voor elke tuin en geeft een heerlijke geur af wanneer de blaadjes worden aangeraakt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.