Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Moulin Rouge'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Moulin Rouge' is een prachtige herfstbloem met dieprode bloemblaadjes. De bloem heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De 'Moulin Rouge' is een populaire keuze voor decoratie van tuinen, balkons en terrassen. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd teveel natte grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en af en toe te bemesten. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht.

  Ja, Kamerplanten hebben over het algemeen veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Plaats de plant daarom op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Het is aan te raden om de plant 1-2 keer per week water te geven, afhankelijk van de lichtinval en temperatuur in de ruimte. Houd de grond altijd vochtig, maar niet doorweekt.

  Deze plant houdt van indirect zonlicht en verdraagt geen felle zon. Plaats de plant op een plek met helder, maar zacht licht. Te veel direct zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden.

  Ja, de Chrysanthemum houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen rond de 21-24°C. Zorg ervoor dat de plant op een warme plek staat, uit de buurt van tocht en koude temperaturen. Een constante warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Moulin Rouge' bloeit meestal in de herfstmaanden, van september tot november. De bloei kan ongeveer 2 tot 4 weken duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  ja, chrysanten behoren tot de kamerplanten die bekend staan om hun luchtzuiverende eigenschappen. Deze planten helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren door schadelijke stoffen uit de lucht op te nemen. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de bladeren kan de luchtzuiverende werking van de plant versterken.

  Ja, de plant geeft de voorkeur aan een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei en bloei belemmeren. Plaats de plant op een plek met voldoende licht en vermijd tocht.

 • Om de plant gezond te houden, is het aan te raden om dode bloemen en bladeren regelmatig te verwijderen. Snoei ook de uitgebloeide stelen tot net boven de vertakking om de groei te stimuleren. Knip de plant in het voorjaar terug tot ongeveer 10-15 centimeter boven de grond om de plant te verjongen en nieuwe groei te bevorderen.

  De Chrysanthemum heeft regelmatig water nodig, maar let erop dat de grond niet te nat wordt. Geef water aan de plant als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Zorg ervoor dat de pot waar de plant in staat goede afwatering heeft om wortelrot te voorkomen.

  Voor de Chrysanthemum 'Moulin Rouge' is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond. Kies voor een mengsel dat rijk is aan voedingsstoffen en voldoende luchtig is voor de wortels. Het regelmatig bemesten van de potgrond zal helpen bij een gezonde groei van de plant.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Moulin Rouge' heeft een goed doorlatende en vochtige bodem nodig. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en een neutrale pH-waarde heeft. Zorg ervoor dat de plant niet in te natte grond staat, om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  De plant dient regelmatig afgenomen te worden met een vochtige doek om stof te verwijderen van de bladeren. Vermijd het gebruik van chemische reinigingsmiddelen om schade aan de plant te voorkomen. Het is ook belangrijk om dode bladeren of bloemen regelmatig te verwijderen om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  Deze plant heeft behoefte aan helder, indirect zonlicht. Plaats hem op een plek waar hij dagelijks wat zonlicht kan opvangen. Zorg ervoor dat de plant niet te lang in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Bescherm de plant tegen tocht en plotse temperatuurschommelingen. Te lage temperaturen kunnen leiden tot bladverlies en bloemknopval.

  Een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten zoals deze. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken, vooral in de winter wanneer de lucht vaak droger is. Overmatige luchtvochtigheid kan leiden tot schimmel- en bladproblemen, dus zorg voor een goede balans.

  Chrysanten gedijen het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,5. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Voeg indien nodig kalk toe om de pH-waarde aan te passen.

  De Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Moulin Rouge' heeft regelmatige bemesting nodig gedurende het groeiseizoen om gezond te blijven. Het is belangrijk om een evenwichtige meststof te kiezen die speciaal is ontworpen voor kamerplanten, en de aanbevolen doseringen te volgen. Overbemesting kan resulteren in schade aan de plant, dus het is belangrijk om de instructies op de verpakking te volgen.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Moulin Rouge' is een prachtige herfstbloem met dieprode bloemblaadjes. De bloem heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle grond als in potten worden gekweekt. De 'Moulin Rouge' is een populaire keuze voor decoratie van tuinen, balkons en terrassen. De plant houdt van een zonnige standplaats en regelmatig water geven, maar vermijd teveel natte grond. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die een vrolijke en kleurrijke toevoeging is aan elke tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.