Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ibera'

Chrysanthemum (Indicum Grp) GR

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Chrysanthemum 'Ibera' is een prachtige, compacte potplant met een weelderige bloei van helder gekleurde bloemen. De bloemen van de 'Ibera' zijn enkelvoudig met een frisgroene hart dat mooi contrasteert met de bloemblaadjes. De plant bloeit rijkelijk in de late zomer tot het begin van de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Chrysanten staan bekend om hun lange houdbaarheid als snijbloem en kunnen ook binnenshuis in een vaas worden gezet. ' Ibera' gedijt het beste op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Chrysanthemum Indicum Grp 'Ibera' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Deze plant heeft regelmatig water en licht nodig, maar verder zijn er weinig speciale verzorgingseisen. Het is belangrijk om de plant af en toe te snoeien en uitgebloeide bloemen te verwijderen.

  Ja, Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ibera' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant dus op een plek waar hij veel natuurlijk licht ontvangt, maar vermijd felle zonnestralen die kunnen verbranden. Een plekje bij het raam op het oosten of westen is ideaal.

  Chrysanthemum Ibera heeft regelmatig water nodig, maar laat de grond niet te drassig worden. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, dus geef de plant ongeveer 1 keer per week water. Water geven is afhankelijk van de temperatuur en luchtvochtigheid in de ruimte waar de plant staat.

  Chrysanthemum houdt van lichte plekken, maar niet van direct zonlicht. Ze gedijen het beste bij helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren verbranden en hun groei belemmeren.

  Ja, Chrysanthemum houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de tocht te houden en op een warme plek te zetten met voldoende licht. Geef de plant regelmatig water en zorg voor een hoge luchtvochtigheid voor optimale groei.

  Chrysanten bloeien meestal in de maanden september en oktober. De bloei kan tot enkele weken duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, chrysanten hebben de eigenschap om de lucht te zuiveren door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Ze zijn daarom een goede keuze voor binnenshuis om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze temperatuur is ideaal voor jou als kamerplant. Het helpt je om gezond en gelukkig te blijven.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en bruine bladeren van de plant te verwijderen. Zo blijft de plant er verzorgd uitzien en kan de energie naar het produceren van nieuwe bloemen gaan. Snoei de plant na de bloeiperiode in het najaar om de groei te bevorderen voor het volgende seizoen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te nat worden. Geef water als de bovenste laag van de grond opdroogt. Zorg ervoor dat het water goed kan weglopen uit de pot.

  Deze plant heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig elke 2-3 jaar.

  De bodem moet goed doorlatend en licht vochtig zijn. Zorg voor een neutrale tot licht zure pH-waarde. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels in het water blijven staan. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te bevorderen.

  Om de plant schoon te maken, kunt u het stof voorzichtig afvegen met een zachte doek. Indien nodig kunt u de bladeren ook afspoelen onder lauwwarm water. Verwijder regelmatig dode bladeren of bloemen om de plant gezond te houden.

  Chrysanten hebben veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats ze dus in de buurt van een raam op het oosten, westen of zuiden. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 15 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft en vermijd tocht en temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarming of airconditioning staat.

  De luchtvochtigheid speelt een belangrijke rol bij de groei en gezondheid van deze kamerplant. Een luchtvochtigheid van rond de 60-70% wordt aanbevolen voor een optimale groei. Zorg dus voor voldoende vochtigheid om de plant gezond te houden.

  De ideale zuurgraad van de bodem voor de Chrysanthemum (Indicum Grp) 'Ibera' ligt tussen pH 5,5 en 6,5. Een zure tot neutrale bodem is het meest geschikt voor deze kamerplant. Zorg ervoor dat de pH-waarde regelmatig wordt gecontroleerd en indien nodig bijgesteld.

  Kamerplanten zoals de Chrysanthemum hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof volgens de aanwijzingen op de verpakking. Geef de plant tijdens het groeiseizoen eens per maand mest en in de wintermaanden slechts af en toe.

 • Omschrijving

  De Chrysanthemum 'Ibera' is een prachtige, compacte potplant met een weelderige bloei van helder gekleurde bloemen. De bloemen van de 'Ibera' zijn enkelvoudig met een frisgroene hart dat mooi contrasteert met de bloemblaadjes. De plant bloeit rijkelijk in de late zomer tot het begin van de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Chrysanten staan bekend om hun lange houdbaarheid als snijbloem en kunnen ook binnenshuis in een vaas worden gezet. ' Ibera' gedijt het beste op een zonnige standplaats en heeft regelmatig water nodig om goed te groeien en bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.