Cyclamen kleinbloemig Metis

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig Metis is een compacte plant met kleine, sierlijke bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en paars. Deze plant heeft een opvallend bladpatroon met zilverachtige patronen en een lichtgroene kleur. De Cyclamen gedijt goed binnenshuis op een lichte plek met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor decoratie in huis vanwege de mooie bloemen en het aantrekkelijke blad. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en winter, en kan na de bloei rustperiode nodig hebben voordat het opnieuw gaat bloeien.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Cyclamen kleinbloemig Metis is gemakkelijk in onderhoud. Houd de grond vochtig maar niet te nat, geef de plant regelmatig voeding en zet hem op een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis heeft veel licht nodig en doet het goed op een plek met indirect zonlicht. Zet de plant niet op een te donkere plek, maar vermijd direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle bladeren gelijkmatig belicht worden.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis heeft matig water nodig, dus geef de plant 1-2 keer per week water. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar vermijd te veel water geven om wortelrot te voorkomen. Geef de plant water bij de wortels en vermijd het nat maken van de bladeren.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, dus het is beter om hem op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de plant laten verwelken. Een lichte standplaats is ideaal voor deze plant.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Metis houdt van warmte en verkiest een plaats met een temperatuur tussen 15-20 °C. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en temperatuurschommelingen. Het regelmatig controleren van de grondvochtigheid en het geven van de juiste hoeveelheid water is ook essentieel voor een gezonde groei.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis bloeit meestal in de maanden november tot en met maart. De bloeiperiode kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Metis is een luchtzuiverende plant. Deze plant helpt bij het filteren van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor de luchtkwaliteit verbetert. Het is daarom een goede plant om in huis te hebben voor een gezonder leefklimaat.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig Metis houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor deze kamerplant. Het is belangrijk om hier rekening mee te houden bij het plaatsen van de plant.

 • De Cyclamen kleinbloemig Metis bloemen kunnen worden afgeknipt zodra ze uitgebloeid zijn. Verwijder ook eventueel verdorde bladeren om de plant gezond te houden. Snoei voorzichtig om de plant niet te beschadigen.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water aan de plant wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Gebruik lauw water en laat overtollig water uit de pot weglopen.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Verpot de plant jaarlijks in het voorjaar om de grond te verversen en de wortels ruimte te geven om te groeien. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten voor optimale groei en bloei.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte bemesting in het voorjaar kan de groei en bloei bevorderen.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de potgrond te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de groei te stimuleren.

  Om de plant schoon te maken kun je voorzichtig stof verwijderen van de bladeren met een zachte doek of een plumeau. Vermijd het gebruik van water op de bladeren om schimmelvorming te voorkomen. Je kunt ook af en toe dode bladeren of bloemen verwijderen voor een verzorgde uitstraling.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis heeft veel licht nodig maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Plaats de plant op een lichte standplaats, bijvoorbeeld voor een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot minder bloei en groei.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis gedijt het beste bij een gematigde binnentemperatuur tussen de 15 en 20 graden Celsius. Probeer grote temperatuurschommelingen te vermijden en zet de plant op een plek met voldoende licht, maar niet in direct zonlicht. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tochtige plekken.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn, tussen de 40-60%. Het is belangrijk om de plant weg te houden van droge luchtstromen zoals van radiatoren of airconditioning. Een luchtbevochtiger kan helpen om de ideale luchtvochtigheidsniveaus te behouden.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met speciale meststoffen. Een te zure of te basische bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren.

  De Cyclamen kleinbloemig Metis heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor kamerplanten. Bemest de plant om de paar weken volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig Metis is een compacte plant met kleine, sierlijke bloemen in diverse kleuren zoals roze, wit en paars. Deze plant heeft een opvallend bladpatroon met zilverachtige patronen en een lichtgroene kleur. De Cyclamen gedijt goed binnenshuis op een lichte plek met indirect zonlicht en heeft regelmatig water nodig. Het is een populaire keuze voor decoratie in huis vanwege de mooie bloemen en het aantrekkelijke blad. Deze plant bloeit voornamelijk in de herfst en winter, en kan na de bloei rustperiode nodig hebben voordat het opnieuw gaat bloeien.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.