Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit'

Cyclamen persicum kleinbloemig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' is een charmante plant met kleine, zuiver witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm met gedraaide bloemblaadjes en een geelgroen hartje. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een marmerachtig patroon. De Cyclamen 'Metis Zuiver Wit' bloeit van de herfst tot het voorjaar en zorgt voor een vrolijke uitstraling in huis of in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, cyclamen zijn over het algemeen vrij gemakkelijk in onderhoud. Ze hebben regelmatig water nodig, maar houden niet van te veel water. Ook gedijen ze het best op een lichte standplaats zonder direct zonlicht.

  Ja, de Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien en bloeien. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht in de zomer. Water de plant regelmatig en voorkom dat de grond uitdroogt.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' heeft regelmatig water nodig. Het is belangrijk dat de grond altijd licht vochtig blijft. Geef de plant ongeveer 1-2 keer per week water.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' houdt niet van felle zonnestralen. Het beste gedijt deze plant op een plek met indirect zonlicht of in de schaduw. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en de bloei verminderen.

  Ja, Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht. Een constante en warme omgeving zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' bloeit van januari tot maart en kan bloeien tot wel 2 maanden lang.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het is een goede keuze als je op zoek bent naar een plant die de lucht kan zuiveren.

  Ja, je staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit is een ideale temperatuur voor je groei en bloei als kamerplant. Zorg dus voor een warme en comfortabele omgeving voor jou.

 • Je hoeft de Cyclamen niet te snoeien. Verwijder uitgebloeide bloemen om de plant er netjes uit te laten zien. Laat de plant verder met rust om optimaal te kunnen groeien.

  Geef de plant regelmatig water, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond licht opdrogen tussen de gietbeurten. Geef bij voorkeur water op een schoteltje en niet direct op de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' gedijt het beste in vochtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, om wortelrot te voorkomen. Verpot de plant indien nodig naar verse potgrond om de groei te stimuleren.

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vochtige grond. Zorg ervoor dat de bodem licht zuur tot neutraal is en rijk aan organisch materiaal. Vermijd natte voeten, omdat dit kan leiden tot wortelrot.

  De cyclamen heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Zet de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen.

  Maak de bladeren regelmatig schoon met een vochtige doek om stof te verwijderen en de plant fris te houden. Verwijder dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden. Gebruik geen chemische schoonmaakmiddelen, deze kunnen de plant beschadigen.

  De cyclaam kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 20 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Vermijd ook plotselinge temperatuurschommelingen.

  Kamerplanten zoals Cyclamen gedijen goed bij een luchtvochtigheid van ongeveer 60-70%. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Te droge lucht kan leiden tot uitdroging van de bladeren en bloemen.

  Kamerplanten zoals de Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' geven de voorkeur aan een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig, om de gezondheid en groei van de plant te bevorderen. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Kamerplanten hebben over het algemeen baat bij regelmatige bemesting gedurende de groeiperiode, vanaf het voorjaar tot het najaar. Gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Zorg ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen krijgt om gezond te blijven en goed te kunnen groeien.

 • Omschrijving

  De Cyclamen kleinbloemig 'Metis Zuiver Wit' is een charmante plant met kleine, zuiver witte bloemen. De bloemen hebben een opvallende vorm met gedraaide bloemblaadjes en een geelgroen hartje. De plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel binnen als buiten worden gekweekt. Het blad van de plant is donkergroen en heeft een marmerachtig patroon. De Cyclamen 'Metis Zuiver Wit' bloeit van de herfst tot het voorjaar en zorgt voor een vrolijke uitstraling in huis of in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.