Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Light Pink

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Light Pink is een prachtige plant met lichtroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. De bloemen bloeien rijkelijk en trekken vlinders aan. Het blad van de plant is glanzend groen en zorgt voor een mooie contrast met de bloemen. De Impatiens Tamarinda Light Pink is een populaire keuze voor bloembakken, borders en hangende potten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is makkelijk in onderhoud en vereist slechts regelmatig water geven en een lichte standplaats zonder direct zonlicht. Het is ook belangrijk om regelmatig uitgebloeide bloemen te verwijderen voor een langere bloeiperiode.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Light Pink heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei en bloei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten voldoende licht krijgen.

  De Impatiens plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te drassig wordt. Water de plant ongeveer 1-2 keer per week, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden. Het is belangrijk om de grond tussen gietbeurten door licht vochtig te houden.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht en verkiest een plek met helder, indirect licht. Te veel zon kan leiden tot verbranding van de bladeren. Plaats de plant bij voorkeur op een plek waar het licht gefilterd wordt.

  Ja, de Impatiens plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen in huis voor optimale groei en bloei. Temperatuurschommelingen kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant bloeit van mei tot september en de bloei kan doorgaans enkele maanden aanhouden. Het is een kamerplant die voornamelijk in de zomermaanden bloeit.

  Ja, Kamerplanten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Ze kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig verzorgen van de plant, zoals water geven en regelmatig stof afnemen, bevordert de luchtzuiverende werking.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. De ideale temperatuur voor kamerplanten is doorgaans tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotse temperatuurveranderingen.

 • Het is belangrijk om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de groei van de plant te bevorderen. Gebruik scherpe schaar of snoeischaar om de plant net boven de bladknoop af te knippen. Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden.

  Geef deze plant regelmatig water, zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen.

  De plant gedijt het beste in vruchtbare potgrond met een goede drainage. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Een lichte bemesting tijdens het groeiseizoen bevordert de bloemproductie.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende grond met een gemiddelde vochtigheid. Het is belangrijk om regelmatig te bemesten om de groei en bloei te stimuleren. Vermijd zware kleigrond en zorg voor voldoende voedingstoffen in de bodem.

  Deze plant vereist regelmatig water geven, maar zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten tijdens het groeiseizoen kan de plant helpen gezond te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je de bladeren afstoffen met een zachte doek of een kwastje. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant er fris en gezond uit te laten zien. Besproei de bladeren af en toe met water om stof te verwijderen en de luchtvochtigheid te verhogen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Light Pink heeft helder, indirect licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant dus in de buurt van een raam, maar vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur licht per dag krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme plek met voldoende licht en vermijd tocht.

  Deze plant vereist een gemiddelde tot hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt, vooral tijdens de wintermaanden wanneer de lucht vaak droger is. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De ideale zuurgraad voor kamerplanten ligt tussen 6,0 en 7,0 op de pH-schaal. Zorg voor een goed doorlatende potgrond om de pH-waarde stabiel te houden. Voeg zo nodig kalk toe om de zuurgraad te verhogen.

  Kamerplanten zoals deze hebben regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof voor kamerplanten en volg de aanbevolen dosering op de verpakking. Overbemesting kan schadelijk zijn, dus zorg ervoor dat de plant niet te veel voeding krijgt.

 • Omschrijving

  De Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Light Pink is een prachtige plant met lichtroze bloemen. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en kan zowel in de volle zon als in de halfschaduw groeien. De bloemen bloeien rijkelijk en trekken vlinders aan. Het blad van de plant is glanzend groen en zorgt voor een mooie contrast met de bloemen. De Impatiens Tamarinda Light Pink is een populaire keuze voor bloembakken, borders en hangende potten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.