Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Pink

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens Tamarinda Pink is een kleurrijke en compacte plant met prachtige roze bloemen. Deze plant behoort tot de New Guinea Groep en gedijt goed in de schaduwrijke tuinen. Het blad van de plant is heldergroen en glanzend, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast met de felroze bloemen. Impatiens Tamarinda Pink is een ideale keuze voor het opvrolijken van borders, hangmanden en bloembakken. Deze plant vereist regelmatig water geven en bemesting voor een gezonde groei en bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft weinig verzorging nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden en regelmatig bij te mesten. Verwijder regelmatig oude bloemen om de bloei te bevorderen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een zonnige of lichtbeschaduwde plek in huis. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet te laten verdrinken. Over het algemeen is het aan te raden om één tot twee keer per week water te geven.

  Nee, de plant houdt niet van direct zonlicht en kan beter op een plek met indirect licht worden geplaatst. Te veel zon kan de bladeren doen verbranden. Het beste is om de plant op een lichte en warme plek te zetten.

  Ja, de Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Pink houdt van warmte. Het gedijt het beste bij temperaturen tussen 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen.

  Impatiens bloeit van het voorjaar tot de herfst en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 maanden. De plant produceert continue bloemen gedurende deze periode.

  Ja, de planten in de Impatiens genus worden beschouwd als luchtzuiverend omdat ze de kwaliteit van de binnenlucht verbeteren door schadelijke gassen op te nemen en om te zetten in zuurstof. Het kan helpen om de lucht in je huis gezonder te maken en de concentratie van verontreinigende stoffen te verminderen.

  Ja, de plant groeit het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden. Ze gedijen goed in kamers met een constante temperatuur en vermijd grote temperatuurverschillen. Deze planten hebben een voorkeur voor een warme en lichte plek in huis.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen verwijderen om de plant gezond en mooi te houden. Het is ook goed om de plant af en toe lichtjes te snoeien om de groei te bevorderen. Zorg ervoor dat je scherpe en schone snoeischaar gebruikt om beschadiging te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de grond te nat wordt. Geef water op regelmatige basis, vooral tijdens warme, droge periodes. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond en pas de watergift hierop aan.

  Deze plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen. Het regelmatig verpotten van de plant in verse potgrond kan bijdragen aan een gezonde groei.

  Deze plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond met veel organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft maar niet te drassig wordt. Vermijd blootstelling aan sterke wind en direct zonlicht.

  De plant heeft regelmatig water nodig, zorg ervoor dat de grond altijd vochtig is. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Voor een optimale groei kan regelmatig voeding gegeven worden tijdens het groeiseizoen.

  Om je plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof en vuil van de bladeren afvegen met een vochtige doek. Je kunt ook de bladeren besproeien met lauw water om ze fris en gezond te houden. Vermijd het gebruik van agressieve schoonmaakmiddelen, deze kunnen de bladeren beschadigen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Tamarinda Pink heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met veel indirect zonlicht, vermijd direct zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag licht krijgt.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18-24 °C. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen koude tocht en vorst, aangezien deze gevoelig is voor lagere temperaturen. Zorg ervoor dat de plant op een warme en beschutte plek staat.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet gematigd zijn en mag niet te droog zijn. Het is belangrijk om de plant af en toe te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Zorg ervoor dat de plant geen last heeft van te droge lucht.

  Deze plant gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Overmatig zure of alkalische bodems kunnen de groei van de plant belemmeren.

  Deze plant heeft regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven en goed te bloeien. Gebruik een uitgebalanceerde kamerplantenmeststof volgens de aanbevelingen op de verpakking. Let op dat je niet te veel meststof gebruikt om wortelbeschadiging te voorkomen.

 • Omschrijving

  Impatiens Tamarinda Pink is een kleurrijke en compacte plant met prachtige roze bloemen. Deze plant behoort tot de New Guinea Groep en gedijt goed in de schaduwrijke tuinen. Het blad van de plant is heldergroen en glanzend, wat zorgt voor een aantrekkelijk contrast met de felroze bloemen. Impatiens Tamarinda Pink is een ideale keuze voor het opvrolijken van borders, hangmanden en bloembakken. Deze plant vereist regelmatig water geven en bemesting voor een gezonde groei en bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.