Impatiens (New Guinea Grp) Petticoat White

Impatiens (New Guinea Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Impatiens (New Guinea Grp) Petticoat White is een prachtige en kleurrijke plant met witte bloemen. De bloemen hebben een ruffled appearance, wat ze een elegante uitstraling geeft. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor het opvrolijken van schaduwrijke tuinen of balkons. De Petticoat White variant van de Impatiens heeft een compacte groeiwijze en bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en bloeiende tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Impatiens (New Guinea Grp) Petticoat White is makkelijk in onderhoud en vereist weinig verzorging. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht, maar verder heeft hij weinig speciale aandacht nodig.

  Deze plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Zet hem op een plek met helder, indirect licht voor het beste resultaat. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle delen gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft regelmatig water nodig, gemiddeld ongeveer 2-3 keer per week. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels te lang in natte grond staan om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant houdt niet van de felle zon, maar gedijt het best op een plek met indirect zonlicht. Direct zonlicht kan de bladeren verbranden en de plant beschadigen. Plaats de plant daarom op een plek met halfschaduw voor optimale groei.

  Ja, Impatiens houden van warmte en gedijen het beste bij temperaturen tussen 18-24°C. Ze kunnen niet goed tegen lage temperaturen en tocht. Het is belangrijk om ze op een warme en beschutte plek te plaatsen.

  Deze plant bloeit vanaf het voorjaar tot aan het einde van de zomer. De bloeiperiode kan duren van 4 tot 6 maanden.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een goede keuze voor een kamerplant vanwege zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of direct zonlicht.

 • Het snoeien van deze plant kan het beste gebeuren in het voorjaar of de zomer om de groei te bevorderen en de vorm te behouden. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen regelmatig om de plant gezond te houden. Knip de stelen tot net boven een knooppunt of blad aan de basis van de plant.

  Geef regelmatig water aan deze plant en houd de grond vochtig maar niet drassig. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt, maar vermijd ook dat er te veel water in de pot blijft staan. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd natte bladeren om schimmelvorming te voorkomen.

  Deze plant gedijt het beste in een potgrond die goed vochtig blijft, maar niet te nat. Het is belangrijk om regelmatig te controleren of de potgrond niet uitdroogt. Gebruik een potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei van de plant.

  Deze kamerplant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een hoge luchtigheid. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar vermijd stilstaand water om wortelrot te voorkomen. Voeg regelmatig voedingsstoffen toe aan de bodem om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar vermijd dat de wortels te lang nat blijven. Plaats de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Bemest de plant regelmatig om de groei te stimuleren.

  De plant kan het beste schoongemaakt worden door regelmatig stof van de bladeren te verwijderen met een zachte doek of kwast. Ook is het belangrijk om eventuele dode bladeren of bloemen te verwijderen om de plant gezond te houden. Daarnaast kan de plant af en toe gedoucht worden met lauw water om stof en eventuele insecten te verwijderen.

  De Impatiens (New Guinea Grp) Petticoat White heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant bij voorkeur op een plek met helder, indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan plotselinge temperatuurschommelingen. Vermijd tocht en houd de plant uit de buurt van koude en warmtebronnen.

  Houd de luchtvochtigheid hoog door regelmatig te sproeien met water op kamertemperatuur. Plaats de plant niet in de buurt van droge luchtbronnen zoals radiatoren of airconditioning. Een luchtbevochtiger kan ook helpen om de optimale luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem voor deze plant moet neutraal tot licht zuur zijn, met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de pH van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of kalk. De plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond.

  Deze plant heeft regelmatig voeding nodig tijdens het groeiseizoen. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanbevolen dosering op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  Impatiens (New Guinea Grp) Petticoat White is een prachtige en kleurrijke plant met witte bloemen. De bloemen hebben een ruffled appearance, wat ze een elegante uitstraling geeft. Deze plant gedijt goed in de schaduw en is ideaal voor het opvrolijken van schaduwrijke tuinen of balkons. De Petticoat White variant van de Impatiens heeft een compacte groeiwijze en bloeit gedurende het hele groeiseizoen. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat zorgt voor een levendige en bloeiende tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.