Eustoma russellianum 'Mermaid Pink'

Eustoma russellianum

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Eustoma russellianum 'Mermaid Pink' is een prachtige en elegante plant met enkele stelen en bloemen die lijken op rozen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een subtiele en delicate uitstraling. Deze plant is zeer geliefd vanwege haar lange bloeiperiode en mooie bloemen die perfect zijn voor boeketten en bloemstukken. 'Mermaid Pink' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een populaire keuze voor tuinen en bloemisten vanwege haar charmante uitstraling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is redelijk makkelijk in onderhoud en heeft regelmatig water en licht nodig. Het is belangrijk om de plant ook regelmatig te bemesten en de verwelkte bloemen te verwijderen om de bloei te stimuleren. Het is aan te raden om de plant op een lichte plek te zetten, maar uit direct zonlicht.

  De Eustoma russellianum 'Mermaid Pink' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats de plant op een plek waar hij minimaal 6 uur indirect zonlicht per dag kan ontvangen. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft één tot twee keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig blijft, maar niet te drassig. Controleer regelmatig de grond voordat je water geeft.

  De Eustoma russellianum 'Mermaid Pink' houdt niet van direct zonlicht, omdat het de bladeren kan verbranden. Plaats de plant daarom op een plek met indirect zonlicht of halfschaduw. Ze gedijen het beste bij helder, gefilterd licht.

  Ja, deze plant houdt van warmte en verdraagt geen koude temperaturen. Het is aan te raden om de plant op een warme en zonnige plek te plaatsen. Houd de plant weg bij tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De plant bloeit van juni tot september en de bloei kan tot wel 8 weken duren.

  Ja, deze plant is luchtzuiverend en kan de luchtkwaliteit in huis verbeteren door schadelijke stoffen op te nemen. Het bladoppervlak van de plant helpt bij het filteren van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het regelmatig verzorgen en schoonhouden van de plant kan de luchtkwaliteit nog verder verbeteren.

  Ja, deze plant groeit het beste op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant op een constante temperatuur te houden om optimale groei te bevorderen. Het vermijden van extreme temperatuurschommelingen is essentieel voor de gezondheid van de plant.

 • Jaarlijks snoeien in het voorjaar stimuleert de groei en bloei van de plant. Verwijder dode of beschadigde bladeren en bloemen om de gezondheid van de plant te bevorderen. Knip de stelen net boven een blad of knop af voor een compacte groei.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen gietbeurten licht opdrogen. Geef bij voorkeur lauw water.

  De Eustoma russellianum 'Mermaid Pink' heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig blijft en gebruik een meststof speciaal voor kamerplanten. Herplant de plant om de paar jaar in verse potgrond.

  De plant vereist een goed doorlatende en vochtige bodem. Het is belangrijk dat de grond vruchtbaar is en rijk aan organisch materiaal. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de groei en bloei te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, let op dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek maar vermijd direct zonlicht. Af en toe bemesten bevordert de groei en bloei van de plant.

  Om de plant schoon te maken, kun je voorzichtig stof van de bladeren afvegen met een zachte doek. Besproei de bladeren af en toe met lauwwarm water om ze fris en stofvrij te houden. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen om de plant gezond te houden.

  De plant heeft minimaal 6 uur direct zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht. Zorg ervoor dat de plant niet te veel direct zonlicht krijgt om verbranding te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig zijn, tussen de 40% en 60%. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme droge lucht om uitdroging te voorkomen. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  Deze plant verlangt een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6.0 en 7.0. Het is belangrijk om de bodem regelmatig te testen en indien nodig de pH aan te passen voor optimale groei en bloei. Het is aan te raden om een speciale pH-meter aan te schaffen om de zuurgraad van de bodem nauwkeurig te kunnen meten.

  De Eustoma russellianum 'Mermaid Pink' heeft behoefte aan een regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten om de plant gezond te houden. Overbemesting moet vermeden worden om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Eustoma russellianum 'Mermaid Pink' is een prachtige en elegante plant met enkele stelen en bloemen die lijken op rozen. De bloemen zijn roze van kleur en hebben een subtiele en delicate uitstraling. Deze plant is zeer geliefd vanwege haar lange bloeiperiode en mooie bloemen die perfect zijn voor boeketten en bloemstukken. 'Mermaid Pink' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige standplaats. Het is een populaire keuze voor tuinen en bloemisten vanwege haar charmante uitstraling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.