Peperomia scandens 'Variegata'

Peperomia overig

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Peperomia scandens 'Variegata' is een kamerplant met donkergroene bladeren die een opvallende crèmekleurige rand hebben. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend groeien of als bodembedekker gebruikt worden. De bladeren van de Peperomia scandens 'Variegata' zijn dik en vlezig, waardoor de plant goed bestand is tegen droge lucht en weinig water. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij wat indirect zonlicht en regelmatig water geven. Door zijn compacte formaat is deze plant ook ideaal voor op een bureau, vensterbank of boekenplank.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud. Hij heeft af en toe water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Regelmatig snoeien en voeden zal helpen om de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te gedijen. Plaats hem op een plek met indirect zonlicht voor het beste resultaat. In de winter kan de plant ook profiteren van wat extra zonlicht.

  De Peperomia scandens 'Variegata' heeft water nodig wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt. Dit komt meestal neer op één keer per week water geven. Zorg ervoor dat de plant niet continu natte voeten heeft om wortelrot te voorkomen.

  Nee, felle zon kan schade veroorzaken aan mijn bladeren. Ik geef de voorkeur aan indirect licht of halfschaduw. Plaats me op een plek waar ik het zonlicht gefilterd ontvang.

  Ja, de Peperomia scandens 'Variegata' houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18-25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant uit de tocht staat en beschermd is tegen koude temperaturen. Het is belangrijk om de plant op een warme en lichte plek te plaatsen voor optimale groei.

  Peperomia scandens 'Variegata' bloeit meestal in de zomermaanden, van juni tot augustus. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de Peperomia scandens 'Variegata' heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan helpen de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is een effectieve plant in het absorberen van schadelijke stoffen en het produceren van zuurstof. Het is daarom een goede keuze als kamerplant voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen. Kamerplanten gedijen het beste bij een constante temperatuur.

 • Je kunt de plant snoeien door de oude, uitgegroeide stelen terug te knippen tot net boven een bladknoop. Dit zal de plant helpen om voller en compacter te groeien. Het snoeien kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer, wanneer de plant actief groeit.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de grond niet te drassig wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten opdrogen. Voorkom dat er water op de bladeren blijft staan om schimmelvorming te voorkomen.

  De Peperomia scandens 'Variegata' gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die licht vochtig is. Gebruik een potgrond speciaal voor kamerplanten om de beste groeiresultaten te behalen. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, om wortelrot te voorkomen.

  Peperomia scandens 'Variegata' heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen. Een mengsel van potgrond en perliet of scherp zand is ideaal voor een goede groei.

  De plant heeft wekelijks water nodig, zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Houd de plant uit de directe zon, maar wel op een lichte plek. Af en toe de bladeren afstoffen is voldoende voor onderhoud.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze kamerplant, kun je een vochtige doek gebruiken. Gebruik geen schoonmaakmiddelen of sprays op de bladeren, dit kan de plant beschadigen. Regelmatig schoonmaken houdt de plant gezond en zorgt voor een goede luchtcirculatie.

  De Peperomia scandens 'Variegata' gedijt het beste op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het noorden of oosten. Te weinig licht kan leiden tot minder uitbundige groei en minder kleurvariatie in de bladeren.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  Een hoge luchtvochtigheid wordt aanbevolen voor kamerplanten om gezond te blijven en goed te groeien. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien, een luchtbevochtiger te gebruiken of de planten op een schaal met water te zetten. Het zorgt ervoor dat de bladeren niet uitdrogen en beschermt de plant tegen ziekten en plagen.

  De Peperomia scandens 'Variegata' gedijt het beste in een bodem met een neutrale tot licht zure zuurgraad. De pH-waarde van de bodem dient tussen de 6.0 en 7.0 te liggen. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten tijdens het groeiseizoen om gezonde groei te bevorderen. Gebruik een vloeibare meststof met een gebalanceerde samenstelling voor kamerplanten. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de juiste dosering en frequentie van bemesting.

 • Omschrijving

  Peperomia scandens 'Variegata' is een kamerplant met donkergroene bladeren die een opvallende crèmekleurige rand hebben. Deze plant heeft een kruipende groeiwijze en kan hangend groeien of als bodembedekker gebruikt worden. De bladeren van de Peperomia scandens 'Variegata' zijn dik en vlezig, waardoor de plant goed bestand is tegen droge lucht en weinig water. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt bij wat indirect zonlicht en regelmatig water geven. Door zijn compacte formaat is deze plant ook ideaal voor op een bureau, vensterbank of boekenplank.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.