Dianthus 'Sunflor Original'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Sunflor Original' is een vrolijke en kleurrijke plant met prachtige bloemen die doen denken aan anjers. Deze plant bloeit uitbundig in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een zonnige uitstraling door hun levendige kleuren en bloeien langdurig. Dianthus 'Sunflor Original' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond op een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken en zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren gedurende het hele jaar. Het is dus een uitstekende keuze voor tuinen die het hele jaar groen willen blijven.

  De plant is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Het is aan te raden om de plant te beschermen bij strenge vorst. De plant kan overleven in de Nederlandse winters.

  Ja, de Dianthus 'Sunflor Original' is makkelijk in onderhoud. Deze tuinplant heeft weinig verzorging nodig en groeit goed in de meeste bodemsoorten en standplaatsen. Het is een sterke en langbloeiende plant.

  Voor deze plant is het aan te raden om ongeveer 20-30 cm ruimte tussen elke plant te houden. Ze hebben ruimte nodig om zich goed te kunnen ontwikkelen en bloeien. Zorg ervoor dat ze voldoende licht en lucht krijgen.

  De Dianthus 'Sunflor Original' groeit het beste in de volle zon of lichte schaduw. Het is belangrijk om de plant voldoende zonlicht te geven voor een optimale groei en bloei. In de schaduw kan de groei van de plant belemmerd worden en kan de bloei minder uitbundig zijn.

  Dianthus 'Sunflor Original' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond gelijkmatig vochtig is, maar niet doordrenkt. Geef water aan de basis van de plant om schimmelziekten te voorkomen.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar die het produceert met zijn bloemen. Het is een gunstige plant voor bestuivers in de tuin.

  Dianthus 'Sunflor Original' trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin. Het is een winterharde plant die weinig onderhoud nodig heeft en daardoor een goede keuze is voor een natuurlijke tuin. Het kan helpen om een divers ecosysteem te creëren en insecten te ondersteunen.

  De Dianthus 'Sunflor Original' bloeit van juni tot en met september en heeft een lange bloeiperiode van ongeveer 3 tot 4 maanden.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een sterke tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk dat de plant regelmatig water krijgt bij warme temperaturen.

  Nee, de Dianthus 'Sunflor Original' is niet eetbaar. Het is een tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de mooie bloemen en niet voor consumptie. Het is belangrijk om alleen planten te eten die specifiek gekweekt zijn voor consumptie.

  Ja, de planten zijn geluidsdempend door hun bladeren en stengels. Planten absorberen geluidsgolven en verminderen omgevingsgeluid. Het is echter beter om ook andere geluidsdempende maatregelen te nemen voor een maximaal effect.

 • Om de bloei te bevorderen, kan de plant na de bloei licht worden teruggesnoeid. Verwijder ook regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe groei te stimuleren. Eventueel kan de plant in het voorjaar opnieuw worden gesnoeid om de vorm en groei te bevorderen.

  Geef regelmatig water aan de plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet doorweekt. Geef water aan de wortels van de plant en vermijd nat houden van de bladeren om schimmel te voorkomen.

  De plant gedijt het best in goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht vochtig is, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur potgrond speciaal voor tuinplanten.

  De bodem moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn voor deze tuinplant. Het is belangrijk dat de bodem een neutrale tot licht zure pH-waarde heeft. Zorg ook voor voldoende voedingsstoffen in de bodem om de plant gezond te houden.

  De Dianthus 'Sunflor Original' gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg voor voldoende zonlicht om bloei te bevorderen en voorkom te natte bodem om wortelrot te voorkomen. Deze tuinplant kan het beste geplant worden op een beschutte locatie tegen harde wind.

  In de winter kan het nuttig zijn om een laag mulch rond de plant aan te brengen om de wortels te beschermen tegen vorst. Snoei eventuele dode of beschadigde takken in het voorjaar terug. Plaats de plant op een beschutte plek om hem te beschermen tegen harde wind en vorst.

  Dit type plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloeiperiode te verlengen. Een lichte bemesting in het voorjaar zorgt voor een gezonde groei.

  De Tuinplanten zoals deze hebben baat bij een jaarlijkse bemesting in het voorjaar met een algemene meststof voor bloeiende planten. Zorg ervoor dat de meststof voldoende stikstof, fosfor en kalium bevat voor een gezonde groei en bloei. Overbemesting kan leiden tot een te sterke groei en minder bloemen.

  Het is aan te bevelen om een laag mulch rondom de plant aan te brengen om de bodem vochtig te houden en onkruidgroei te verminderen. Gebruik organisch materiaal zoals compost, bladeren of boomschors als mulch. Zorg ervoor dat de mulchlaag niet direct tegen de stengels van de plant wordt gelegd om schimmelvorming te voorkomen.

  De Tuinplanten heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Voeg eventueel kalk toe om de zuurgraad te verhogen.

  Het bestrijden van ongedierte bij deze tuinplant kan gedaan worden met behulp van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of roofwantsen. Daarnaast kan regelmatig inspecteren op aanwezigheid van ongedierte en het handmatig verwijderen ervan helpen bij het voorkomen van plagen. Biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie kunnen ook worden gebruikt als milieuvriendelijke oplossing.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Sunflor Original' is een vrolijke en kleurrijke plant met prachtige bloemen die doen denken aan anjers. Deze plant bloeit uitbundig in de zomer en trekt vlinders en bijen aan. De bloemen hebben een zonnige uitstraling door hun levendige kleuren en bloeien langdurig. Dianthus 'Sunflor Original' gedijt het beste in goed doorlatende en vruchtbare grond op een zonnige standplaats. Deze plant is ideaal voor borders, rotstuinen en bloembakken en zorgt voor een vrolijke en zomerse sfeer in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.