lKalanchoe enkel blossfeldianal 'Mie'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Kalanchoe enkel blossfeldiana 'Mie' is een mooie vetplant met donkergroene bladeren en kleurrijke bloemen die variëren van rood, roze tot oranje en geel. De bloemen bloeien in trossen bovenop de plant en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in zowel binnen- als buitenomgevingen. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een makkelijk te onderhouden en kleurrijke plant. De Kalanchoe enkel blossfeldiana 'Mie' is een aanwinst voor elke plantenverzameling.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Kalanchoe is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zet hem op een lichte plek en geef hem af en toe water, maar let op dat de wortels niet te nat worden. Het is een sterke en sierlijke plant die weinig verzorging nodig heeft.

  Ja, Kalanchoes hebben veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Zet de plant op een zonnige plek in huis voor het beste resultaat. Vermijd direct zonlicht in de zomer om verbranding te voorkomen.

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal 'Mie' heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht opdroogt om wortelrot te voorkomen. Water geven in kleine hoeveelheden is vaak voldoende.

  De Kalanchoe enkel blossfeldianal 'Mie' houdt van fel licht, maar kan verbranden als hij te lang in direct zonlicht staat. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar hij indirect zonlicht ontvangt. Overmatige blootstelling aan de felle zon kan schadelijk zijn voor de plant.

  Ja, de Kalanchoe houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 22 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van koude tocht en extreme temperaturen te houden om zijn groei te bevorderen. Het regelmatig controleren van de kamertemperatuur is essentieel voor een gezonde en bloeiende Kalanchoe.

  De Kalanchoe bloeit meestal in de maanden maart tot en met juni en de bloeiperiode duurt ongeveer 4 tot 6 weken. Na de bloei kun je de plant op een koele plek zetten om hem te laten rusten en weer te laten bloeien.

  Ja, de Kalanchoe plant staat bekend om zijn luchtzuiverende eigenschappen. Het kan helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door giftige stoffen zoals formaldehyde en benzeen te absorberen en af te breken. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een kamerplant die de luchtkwaliteit kan verbeteren.

  Ja, Kalanchoe enkel blossfeldianal 'Mie' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Deze plant gedijt goed in kamertemperatuur en kan niet goed tegen koude temperaturen.

 • De Kalanchoe kan het beste na de bloei worden teruggesnoeid om de plant compact en gezond te houden. Verwijder uitgebloeide bloemstelen en eventuele dode of beschadigde bladeren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant niet te beschadigen.

  De Kalanchoe plant houdt van een lichtvochtige grond, dus geef regelmatig water zonder dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen waterbeurten wel opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef in de lente en zomer iets vaker water dan in de herfst en winter.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die lichtvochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat er voldoende voedingsstoffen in de potgrond aanwezig zijn voor een gezonde groei en bloei. Het regelmatig controleren van de vochtigheid van de potgrond en het bijvoeden van de plant zal helpen om deze kamerplant gezond te houden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend zijn en het liefst lichtvochtig worden gehouden. Het is belangrijk om regelmatig meststoffen toe te voegen om de plant gezond te houden. Zorg ervoor dat de pot waarin de plant groeit drainagegaten heeft om wateroverlast te voorkomen.

  De plant heeft weinig water nodig en staat het liefst op een lichte plek. Vermijd tocht en direct zonlicht. Geef de plant regelmatig wat plantenvoeding tijdens de groeiperiode.

  De plant vereist weinig onderhoud en is gemakkelijk schoon te maken. Gebruik een vochtige doek om stof van de bladeren te verwijderen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of schoonmaakmiddelen, omdat dit de plant kan beschadigen.

  De Kalanchoe plant heeft veel licht nodig en moet op een plek staan waar het indirect zonlicht ontvangt. Zet de plant dus bij een raam op het zuiden, westen of oosten. Te weinig licht kan leiden tot verminderde bloei en groei van de plant.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan extreme temperatuurschommelingen. Plaats de plant op een plek waar de temperatuur stabiel blijft.

  De luchtvochtigheid voor kamerplanten zoals deze Kalanchoe moet rond de 40-60% liggen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet te dicht bij een verwarmingselement staat om uitdroging te voorkomen. Het besproeien van de bladeren met water kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De zuurgraad van de bodem voor de Kalanchoe enkel blossfeldiana 'Mie' dient lichtzuur tot neutraal te zijn, met een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot voedingsproblemen voor de plant en verminderde groei en bloei. Het is daarom belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten zoals de Kalanchoe hebben regelmatig bemesting nodig om gezond te blijven. Gebruik een vloeibare meststof voor kamerplanten in de lente en zomer volgens de instructies op de verpakking. Vermijd overbemesting om schade aan de wortels te voorkomen.

 • Omschrijving

  De Kalanchoe enkel blossfeldiana 'Mie' is een mooie vetplant met donkergroene bladeren en kleurrijke bloemen die variëren van rood, roze tot oranje en geel. De bloemen bloeien in trossen bovenop de plant en zorgen voor een vrolijke uitstraling. Deze plant heeft weinig verzorging nodig en kan goed gedijen in zowel binnen- als buitenomgevingen. Het is een populaire keuze voor mensen die op zoek zijn naar een makkelijk te onderhouden en kleurrijke plant. De Kalanchoe enkel blossfeldiana 'Mie' is een aanwinst voor elke plantenverzameling.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.