Viola 'Penny Orchid Frost'

Viola

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola 'Penny Orchid Frost' is een compacte en bloeiende viool met opvallende paars-witte bloemen met donkerpaarse aderen. De plant bloeit overvloedig van het voorjaar tot in de late herfst en heeft een lage groeigewoonte, waardoor het perfect is voor borders, containers en hangmanden. Deze viool houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het blad van de 'Penny Orchid Frost' is donkergroen en contrasteert mooi met de bloemen, waardoor het een prachtige toevoeging is aan elke tuin. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie en functionele toevoeging is aan elke tuinruimte.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de herfst en winter. Het is een tuinplant die zich het beste ontwikkelt in de lente en zomer. Voor een groenblijvende plant is deze niet geschikt.

  De plant is winterhard tot ongeveer -5°C, dus het is belangrijk om hem te beschermen bij strenge vorst. Zorg ervoor dat de plant goed beschermd is tegen de kou om hem gezond te houden tijdens de winter. Veel tuinplanten hebben bescherming nodig tegen lage temperaturen om te overleven.

  Ja, de Viola 'Penny Orchid Frost' is makkelijk in onderhoud. Het is een sterke en gezonde plant die weinig verzorging nodig heeft. Zorg voor voldoende water en wat mest en de plant zal goed gedijen in de tuin.

  De Viola 'Penny Orchid Frost' heeft ongeveer 20 centimeter ruimte nodig om goed te kunnen groeien. Het is aan te raden om de plant enigszins verspreid te planten, zodat de bloemen voldoende ruimte hebben om zich te ontwikkelen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende zonlicht krijgt en goed gedraineerde grond heeft.

  Ja, deze plant groeit goed in de schaduwrijke omgeving. Het is een goede keuze voor tuinen met beperkte zonlicht. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is voor optimale groei.

  De plant heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden en de bodemvochtigheid. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te drassig. Het is belangrijk om regelmatig de grond te testen voordat je water geeft.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de nectar en de bloemvorm. Het is dus een goede keuze om deze in je tuin te planten als je insecten wilt aantrekken.

  Ja, tuinplanten spelen een belangrijke rol in de biodiversiteit door het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Ze bieden voedsel en beschutting voor verschillende diersoorten. Het toevoegen van diverse planten aan je tuin kan de biodiversiteit vergroten.

  Deze plant bloeit van april tot juni en de bloei duurt ongeveer 4 tot 6 weken. De bloemen verschijnen in de lente en blijven gedurende de vroege zomermaanden bloeien.

  Tuinplanten kunnen over het algemeen goed tegen de volle zon, maar sommige soorten kunnen verbranden als ze te lang aan direct zonlicht worden blootgesteld. Het is voor planten belangrijk om voldoende water te krijgen als ze in de volle zon staan. Het is daarom aan te raden om de plant regelmatig water te geven en te beschermen tegen extreme hitte.

  Nee, de plant Viola 'Penny Orchid Frost' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gekweekt vanwege de aantrekkelijke bloemen. Zorg ervoor dat je alleen eetbare planten in je tuin plaatst als je van plan bent om ze te consumeren.

  Ja, deze plant heeft een geluidsdempend effect door de dichte bladeren en de structuur van de plant. Planten in het algemeen helpen om geluid te absorberen en te verminderen in een ruimte. Het is echter geen volledige geluidsdemping, maar kan wel enige verlichting bieden.

 • Deze plant hoeft over het algemeen niet gesnoeid te worden, tenzij om dode of beschadigde bladeren of bloemen te verwijderen. Als de plant te groot wordt, kunnen lange scheuten worden teruggesnoeid tot net boven de grond. Snoei bij voorkeur in het voorjaar of na de bloeiperiode.

  Geef de plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond door je vinger in de grond te steken.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Voeg eventueel wat organische meststof toe voor extra voeding.

  De bodemkwaliteit voor deze plant moet goed doorlatend en vruchtbaar zijn. Het is belangrijk dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Een lichte zure tot neutrale pH wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Viola 'Penny Orchid Frost' gedijt het best op een standplaats in de volle zon tot halfschaduw. Zorg voor een goed doorlatende grond en vermijd te natte, zware grond. Deze plant kan zowel in borders als in potten of hanging baskets geplaatst worden.

  Tuinplanten zoals Viola 'Penny Orchid Frost' hebben bescherming nodig tijdens de wintermaanden. Mulch rond de plant kan helpen om de wortels te beschermen tegen vorst. Het is ook aan te raden om de plant af te dekken met een beschermende doek of plastic om schade door vorst te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de bloei te stimuleren. Bemest de plant in het voorjaar en de zomer om de groei te bevorderen.

  Tuinplanten zoals violen hebben baat bij regelmatige bemesting met een uitgebalanceerde meststof. Kies voor een meststof met een hoger kaliumgehalte om de bloei te bevorderen. Bemest de planten volgens de instructies op de verpakking en vermijd overbemesting om schade te voorkomen.

  Mulch is een laagje organisch materiaal dat rondom de plant wordt gelegd om de bodemvochtigheid te behouden, onkruidgroei te verminderen en de grond te voeden. Het kan bestaan uit bijvoorbeeld compost, houtsnippers of bladeren. Mulch wordt meestal in het voorjaar aangebracht en moet regelmatig worden vernieuwd.

  De Viola 'Penny Orchid Frost' groeit het beste in een lichtzure tot neutrale bodem met een pH van ongeveer 6 tot 7. Een te lage of te hoge zuurgraad kan leiden tot voedingsproblemen en gezondheidsproblemen voor de plant. Het is aan te raden om regelmatig te testen en zo nodig de grond te corrigeren.

  Om ongedierte te bestrijden bij Tuinplanten zoals Viola 'Penny Orchid Frost', kunt u gebruikmaken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes en sluipwespen. Daarnaast kunt u ook preventieve maatregelen nemen, zoals het regelmatig inspecteren van de planten en het verwijderen van aangetaste delen. Tot slot kunt u indien nodig biologische bestrijdingsmiddelen gebruiken, zoals neemolie of pyrethrine.

 • Omschrijving

  De Viola 'Penny Orchid Frost' is een compacte en bloeiende viool met opvallende paars-witte bloemen met donkerpaarse aderen. De plant bloeit overvloedig van het voorjaar tot in de late herfst en heeft een lage groeigewoonte, waardoor het perfect is voor borders, containers en hangmanden. Deze viool houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats en gedijt goed in goed doorlatende grond. Het blad van de 'Penny Orchid Frost' is donkergroen en contrasteert mooi met de bloemen, waardoor het een prachtige toevoeging is aan elke tuin. Deze plant is gemakkelijk te verzorgen en trekt vlinders en bijen aan, waardoor het een mooie en functionele toevoeging is aan elke tuinruimte.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.