Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow'

Viola (Cornuta Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Viola (Cornuta Groep) 'Penny Yellow' is een compacte en rijkbloeiende viool met heldergele bloemen. Hij groeit goed in zowel de volle zon als halfschaduw en is perfect voor in borders, potten en hanging baskets. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Penny Yellow' heeft een lage onderhoudsbehoefte en is goed winterhard. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de gele bloemen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow' is niet groenblijvend. Het is een eenjarige plant die gewoonlijk in de lente bloeit en in de winter stopt met groeien. Het blad kan in de winter verdorren en moet daarom elk jaar opnieuw geplant worden.

  Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus overleven in gematigde winterse omstandigheden. Het is raadzaam om de plant goed te beschermen bij strenge vorst.

  Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow' is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft weinig speciale zorg nodig. Zolang de plant voldoende water en zonlicht krijgt, zal hij gezond en goed gedijen in de tuin. Snoei regelmatig dode bloemen om de bloei te stimuleren.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow' heeft ongeveer 20-30 cm ruimte nodig om volledig te kunnen groeien. Het is belangrijk voldoende ruimte te bieden voor de wortels om zich goed te kunnen ontwikkelen. Overplanten naar een grotere pot kan nodig zijn na verloop van tijd.

  Ja, Viola's gedijen goed in de schaduwrijke gebieden en hebben niet veel direct zonlicht nodig om te groeien. Zorg er wel voor dat de grond goed gedraineerd is om rotting te voorkomen. Water regelmatig om de plant gezond te houden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Controleer de grond regelmatig en pas de frequentie van het water geven hierop aan.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldergele bloemen en de zoete geur die ze verspreiden. Het is dus een goede keuze voor tuinen die meer biodiversiteit willen aantrekken.

  Ja, deze plant is goed voor biodiversiteit omdat het helpt bij het aantrekken van bestuivers zoals bijen en vlinders. Daarnaast draagt het bij aan een gevarieerde en natuurlijke omgeving in de tuin.

  Deze plant bloeit van maart tot en met juni en de bloeiperiode kan tot wel 10 weken duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven, vooral op warme dagen. Daarnaast kan de plant ook goed gedijen in halfschaduw.

  Nee, de viola 'Penny Yellow' is niet eetbaar. Het is een decoratieve tuinplant die voornamelijk wordt gebruikt voor bloembakken en borders. Het consumeren van de bloemen of bladeren wordt niet aanbevolen.

  Planten in het algemeen hebben een beperkte geluidsdempende werking vanwege hun bladeren en stengels. Het effect is echter minimaal en hangt af van verschillende factoren zoals de grootte en hoeveelheid van de planten. Over het algemeen zijn planten geen effectieve geluidsisolatoren.

 • Je kunt regelmatig de uitgebloeide bloemen van deze plant verwijderen om de bloei te stimuleren. Wanneer de plant te groot wordt, kun je de takken terugsnoeien om de vorm te behouden. Snoei bij voorkeur in het voorjaar na de bloei.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow' heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet doorweekt. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Deze plant heeft een goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft maar niet te nat wordt. Gebruik een universele potgrond voor tuinplanten voor de beste resultaten.

  Zorg ervoor dat de bodem goed gedraineerd is en niet te nat is. De plant groeit het beste in vruchtbare grond met een neutrale tot licht zure pH-waarde. Voeg eventueel compost of organische mest toe om de bodemkwaliteit te verbeteren.

  Deze plant houdt van een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Zorg voor een goed doorlatende grond. Geschikt voor in borders, rotstuinen en bloembakken.

  In de winter is het raadzaam om de plant te voorzien van een laag mulch of bladeren om de wortels te beschermen tegen vorst. Daarnaast kan een beschermende doek of tuinvlies gebruikt worden om de plant te beschermen tegen koude temperaturen. Zorg er ook voor dat de plant op een beschutte plek staat om de winter goed door te komen.

  De Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow' heeft weinig onderhoud nodig en bloeit het beste in de volle zon of halfschaduw. Regelmatig water geven en bemesten zorgt voor gezonde groei en bloei. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om de plant er verzorgd uit te laten zien.

  Tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow' hebben regelmatig voeding nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een organische meststof in het voorjaar en de zomer volgens de instructies op de verpakking. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een goede bloei en groei van de plant.

  Mulch helpt de grond vochtig te houden en onkruid te onderdrukken. Het beschermt de wortels tegen temperatuurschommelingen en voegt voedingsstoffen toe aan de bodem. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, stro of boomschors.

  De voorkeur heeft een neutrale tot licht zure bodem met een pH tussen de 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad regelmatig te testen en indien nodig bij te stellen met bijvoorbeeld kalk of zwavel. Zorg daarnaast voor een goed doorlatende bodem om wortelrot te voorkomen.

  Om ongedierte te bestrijden bij tuinplanten zoals Viola (Cornuta Grp) 'Penny Yellow', kun je gebruik maken van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes of gaasvliegen. Daarnaast kun je regelmatig controleren op eventuele plagen en deze handmatig verwijderen. Als laatste kun je ook gebruik maken van biologische bestrijdingsmiddelen zoals neemolie of insecticidzeep.

 • Omschrijving

  De Viola (Cornuta Groep) 'Penny Yellow' is een compacte en rijkbloeiende viool met heldergele bloemen. Hij groeit goed in zowel de volle zon als halfschaduw en is perfect voor in borders, potten en hanging baskets. De plant bloeit van het vroege voorjaar tot aan de herfst en trekt vlinders en bijen aan. 'Penny Yellow' heeft een lage onderhoudsbehoefte en is goed winterhard. Het blad is donkergroen en vormt een mooi contrast met de gele bloemen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.