Anthurium Bonina

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium Bonina is een mooie en opvallende kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en grote rode bloemen die lijken op harten. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt en goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer en is een populaire keuze voor decoratie. Anthurium Bonina is giftig voor huisdieren en kinderen, dus houd hier rekening mee bij het plaatsen ervan in huis. Over het algemeen is dit een prachtige plant die weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk is om van te genieten.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Het heeft niet veel water nodig en gedijt goed bij kamertemperatuur. Regelmatig licht en een vochtige omgeving helpen de plant gezond te houden.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig en gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Plaats de plant niet direct in de volle zon om bladverbranding te voorkomen. Het is aan te raden om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De plant heeft één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door licht vochtig blijft. Let op dat de plant niet te nat staat, dit kan wortelrot veroorzaken.

  De Anthurium Bonina houdt niet van de felle zon. Het is beter om hem op een plek te zetten met indirect licht. Direct zonlicht kan zijn bladeren beschadigen.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur van 18-22 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme en lichte plek, maar vermijd direct zonlicht omdat dit de bladeren kan verbranden. Het is belangrijk om de plant regelmatig te controleren op vochtigheid en hem te beschermen tegen tocht en kou.

  Deze plant bloeit van april tot september en de bloeiperiode duurt gemiddeld 6 tot 8 weken.

  Ja, deze plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt de lucht in huis te zuiveren. Het staat bekend om het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht, waardoor het een gezonde toevoeging is aan elk interieur. Deze planten zijn perfect voor het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit zorgt voor optimale groeiomstandigheden en voorkomt dat de plant te koud of te warm staat. Houd de plant uit de buurt van tocht en extreme temperatuurschommelingen.

 • Het is niet nodig om regelmatig te snoeien, maar dode bladeren en bloemen kunnen verwijderd worden met een scherpe snoeischaar. Dit bevordert de groei en bloei van de plant. Zorg ervoor dat de snoeischaar schoon en scherp is om infecties te voorkomen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens de groeiperiode. Laat de grond tussen gietbeurten matig opdrogen om wortelrot te voorkomen. Geef de plant bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Deze plant houdt van goed doorlatende potgrond met een licht zure pH-waarde. Het is belangrijk om regelmatig de grond te controleren op vochtigheid en deze indien nodig water te geven. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om te voorkomen dat de wortels te nat worden.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de bodem vochtig blijft, maar niet te nat. Gebruik bij voorkeur een pot met drainagegaten om overtollig water af te voeren.

  De plant heeft behoefte aan indirect zonlicht en regelmatig water geven. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig blijft, maar niet te nat. Af en toe de bladeren besproeien helpt de luchtvochtigheid op peil te houden.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afvegen met een vochtige doek of spons. Vermijd overmatig water geven, dit kan leiden tot wortelrot. De bladeren kunnen af en toe besproeid worden met lauwwarm water om ze stofvrij te houden.

  De Anthurium Bonina heeft behoefte aan helder, indirect licht. Plaats de plant op een locatie waar het voldoende licht krijgt, maar vermijd direct zonlicht. Een plekje bij een raam op het oosten of westen is ideaal.

  Anthurium Bonina gedijt goed bij kamertemperatuur, tussen de 18-22 graden Celsius. Bescherm de plant tegen tocht en temperatuurschommelingen voor optimale groei. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 15 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid mag hoog zijn, idealiter tussen de 60-80%. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant in een vochtige omgeving te plaatsen, zoals een badkamer. Het is belangrijk om de bladeren regelmatig schoon te maken om de luchtvochtigheid te behouden.

  De zuurgraad van de bodem waar de plant in groeit moet tussen de 5,5 en 6,5 liggen voor optimale groei. Een te zure of te basische bodem kan de groei en gezondheid van de plant negatief beïnvloeden. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen.

  De plant heeft weinig bemesting nodig, slechts een keer per maand tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige vloeibare meststof speciaal voor kamerplanten. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, wees voorzichtig met het gebruik van meststoffen.

 • Omschrijving

  De Anthurium Bonina is een mooie en opvallende kamerplant met glanzende, donkergroene bladeren en grote rode bloemen die lijken op harten. Het is een makkelijk te verzorgen plant die weinig eisen stelt en goed gedijt in een lichte omgeving met regelmatig water geven. Deze plant voegt een vleugje tropische sfeer toe aan elke kamer en is een populaire keuze voor decoratie. Anthurium Bonina is giftig voor huisdieren en kinderen, dus houd hier rekening mee bij het plaatsen ervan in huis. Over het algemeen is dit een prachtige plant die weinig onderhoud nodig heeft en gemakkelijk is om van te genieten.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.