Streptosolen jamesonii

Overig een-/tweejarigen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Streptosolen jamesonii, ook wel bekend als de Mexicaanse goudstruik, is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de Solanaceae-familie. De plant heeft opvallende grote trossen van trompetvormige bloemen die variëren in kleur van geel tot oranje tot rood, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin. Streptosolen jamesonii gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Deze plant wordt vaak gekweekt als eenjarige in gematigde klimaten, maar kan in warmere klimaten ook meerjarig zijn. Streptosolen jamesonii trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is groenblijvend en behoudt zijn bladeren het hele jaar door.

  Deze plant is niet winterhard en kan niet overleven bij temperaturen onder de 10 graden Celsius. Het is dus belangrijk om de plant tijdens de winter binnen te halen of te beschermen met speciale maatregelen zoals afdekken met stro of fleece.

  Deze plant is over het algemeen makkelijk te onderhouden en vereist weinig speciale zorg. Het gedijt goed in de volle zon en moet regelmatig worden bewaterd en bemest. Snoei de plant regelmatig om de groei te bevorderen en de vorm te behouden.

  De plant heeft ruimte nodig voor zijn uitgestrekte groei, met voldoende ruimte tussen andere planten om licht en lucht te ontvangen. Plant ze op minstens 60 cm uit elkaar om hun volledige potentieel te bereiken. Het is aanbevolen om ze in een goed doorlatende grond te planten voor optimale groei.

  De Streptosolen jamesonii groeit het beste in de volle zon en zal minder goed gedijen in de schaduw. Een zonnige locatie zal bijdragen aan een gezonde groei en bloei. Het is daarom aan te raden om de plant in een zonnige positie te plaatsen.

  De plant heeft ongeveer 1 tot 2 keer per week water nodig, afhankelijk van de omgevingstemperatuur en luchtvochtigheid. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de grond vochtig blijft, maar niet drassig. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  Ja, deze plant trekt vlinders en bijen aan vanwege de heldere en kleurrijke bloemen. Het is een favoriete keuze voor tuiniers die graag deze nuttige bestuivers willen aantrekken. De bloemen zijn rijk aan nectar en trekken vele soorten insecten aan.

  Ja, deze plant is goed voor de biodiversiteit omdat het aantrekkelijk is voor bijen, vlinders en andere bestuivers. Het zorgt voor meer variatie en leven in de tuin.

  Deze plant bloeit meestal van begin voorjaar tot aan het einde van de zomer en soms zelfs tot in de vroege herfst. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 maanden duren.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon en gedijt het best op een zonnige plek in de tuin. De plant heeft veel zonlicht nodig om te groeien en bloeien. Zorg voor voldoende water en voeding bij langdurige blootstelling aan de zon.

  De plant is niet eetbaar. Het consumeren van de bladeren of bloemen kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Voor consumptie zijn er andere planten die veiliger zijn om te eten.

  Nee, de plant is niet geluidsdempend. Het is voornamelijk een decoratieve plant voor in de tuin. Het heeft niet de eigenschap om geluid te absorberen of te dempen.

 • Snoei de plant in het voorjaar om de vorm en grootte te behouden. Verwijder dode, beschadigde of zieke takken en bloemen om de groei te stimuleren. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om de plant gezond te houden.

  Geef regelmatig water aan deze plant, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar voorkom dat de wortels in water blijven staan. Het is belangrijk om de bladeren te vermijden tijdens het water geven om ziektes te voorkomen.

  Voor de Tuinplanten is het belangrijk om gebruik te maken van potgrond met een goede drainage en voedingsstoffen. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen en water goed kan worden afgevoerd. Het is aan te raden om regelmatig de potgrond te vervangen of bij te voeden om de gezondheid van de plant te behouden.

  De bodemkwaliteit voor deze plant dient licht zuur tot neutraal te zijn met een goede drainage. Een vruchtbare grond met organisch materiaal is ideaal voor een gezonde groei. Regelmatig controleren en bijmesten indien nodig is aanbevolen voor optimale bloei.

  De plant staat het liefst op een zonnige plek met lichte schaduw. Het is belangrijk dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Deze plant kan het beste groeien in een vochtige, vruchtbare bodem.

  . Zorg in de winter voor bescherming tegen vorst, bijvoorbeeld door de plant in te pakken met jute of vliesdoek. Plaats de plant op een beschutte plek tegen de wind. Geef de plant in de winter minder water om wortelrot te voorkomen.

  De plant gedijt het beste in goed doorlatende grond en heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Het is belangrijk om de plant regelmatig te bemesten voor een gezonde groei en bloei. Snoei dode bloemen en takken regelmatig weg om de plant gezond te houden.

  Tuinplanten zoals Streptosolen jamesonii hebben regelmatige bemesting nodig om gezond te blijven en goed te groeien. Gebruik een evenwichtige meststof speciaal voor bloeiende planten en volg de instructies op de verpakking. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen, meestal in het voorjaar en de zomer.

  Mulchen is een goede manier om vocht vast te houden, onkruid te onderdrukken en de bodemtemperatuur stabiel te houden voor tuinplanten. Het kan bestaan uit organisch materiaal zoals compost, bladeren of houtsnippers. Het wordt aangeraden mulch rond de plant aan te brengen maar niet tegen de stengels of stam van de plant.

  De plant gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met bijvoorbeeld kalk of organisch materiaal. Een optimale zuurgraad bevordert de gezonde groei en bloei van de plant.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, is het belangrijk om regelmatig de bladeren en bloemen te controleren op eventuele plagen. Mogelijke plagen bij deze plant kunnen zijn: bladluizen, spint, trips of witte vlieg. Om deze plagen te bestrijden kan gebruik gemaakt worden van natuurlijke bestrijdingsmiddelen of biologische bestrijdingsmethoden.

 • Omschrijving

  Streptosolen jamesonii, ook wel bekend als de Mexicaanse goudstruik, is een prachtige en kleurrijke bloeiende plant die behoort tot de Solanaceae-familie. De plant heeft opvallende grote trossen van trompetvormige bloemen die variëren in kleur van geel tot oranje tot rood, wat zorgt voor een levendige uitstraling in de tuin. Streptosolen jamesonii gedijt het beste in de volle zon en heeft goed doorlatende grond nodig om te voorkomen dat de wortels te nat worden. Deze plant wordt vaak gekweekt als eenjarige in gematigde klimaten, maar kan in warmere klimaten ook meerjarig zijn. Streptosolen jamesonii trekt vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan de biodiversiteit in de tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.