Euphorbia pulcherrima Millennium

Euphorbia pulcherrima

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Euphorbia pulcherrima Millennium, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en populaire kamerplant met helderrode bloemen die lijken op bloemblaadjes. Het is een compacte plant met groen blad en een vertakkende groeiwijze. De bloemen bloeien in de wintermaanden, waardoor het een geliefde plant is voor de feestdagen. De Euphorbia pulcherrima Millennium heeft een gemakkelijke verzorging nodig en kan zowel in de schaduw als in het licht gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een warme plek te zetten om hem gezond en gelukkig te houden.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Deze plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud en heeft geen speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt en regelmatig water krijgt. Vermijd temperaturen onder de 10 graden Celsius en tochtige plekken.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig en doet het het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt om gezond te blijven. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  Deze plant heeft ongeveer 1 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten niet volledig uitdroogt, maar ook niet te drassig wordt. In de winter kan de plant iets minder water nodig hebben.

  Deze plant houdt van felle zon, maar kan ook gedijen in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet te lang wordt blootgesteld aan direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Over het algemeen gedijt deze plant goed in lichte ruimtes.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen 18°C en 24°C. Houd de plant uit de buurt van tocht en koude plekken in huis. Plaats de plant op een zonnige plek voor optimale groei.

  De plant bloeit meestal in de maanden november tot en met februari. De bloeiperiode kan ongeveer 2 tot 3 maanden duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en helpt bij het zuiveren van de lucht in huis. Planten zoals deze kunnen giftige stoffen uit de lucht filteren en de luchtkwaliteit verbeteren. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van de plant zal bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan extreme temperaturen om de gezondheid te behouden. Bevorder de groei en bloei door de plant op een constante kamertemperatuur te houden.

 • Het is belangrijk om regelmatig de uitgebloeide bloemen en dode bladeren weg te knippen. Dit kan het beste gedaan worden met een scherpe snoeischaar. Probeer de plant niet te veel te snoeien, dit kan de groei belemmeren.

  Geef de plant matig water, zorg ervoor dat de grond niet uitdroogt maar ook niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond opdrogen voordat je opnieuw water geeft. Het is beter om iets te weinig water te geven dan te veel.

  De populaire kerstster heeft behoefte aan goed doorlatende potgrond met een beetje zand erdoor gemengd. Zorg ervoor dat de pot grondig doorlaatbaar is om wortelrot te voorkomen. Een mengsel dat speciaal is samengesteld voor bloeiende kamerplanten is ideaal.

  De plant groeit het beste in goed doorlatende grond die licht vochtig is en rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de bodem niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om af en toe de bodem te bemesten met een speciale kamerplantenmest.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat maar niet in direct zonlicht. Geef regelmatig water maar vermijd dat de plant in een laag water blijft staan. Bemest de plant eens in de twee weken tijdens de groeiperiode.

  Om de plant schoon te maken, kun je een zachte doek gebruiken om stof en vuil van de bladeren af te vegen. Besproei de bladeren af en toe met water om ze schoon te houden. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  De Euphorbia pulcherrima Millennium heeft veel helder, indirect zonlicht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant minstens 6 uur per dag licht krijgt.

  De ideale temperatuur voor deze kamerplant ligt tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante en gematigde temperatuur helpt de plant gezond te houden.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet gemiddeld zijn. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag wordt door regelmatig te sproeien. Plaats de plant niet in de buurt van een verwarming of airconditioning.

  De Euphorbia pulcherrima Millennium heeft een voorkeur voor een lichtzure tot neutrale bodem. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Een pH-waarde tussen 6 en 7 wordt aanbevolen voor een optimale groei van deze plant. Reageer met een emoji.

  Het is belangrijk om tijdens de groeiperiode van de plant regelmatig te bemesten met een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten. Gebruik hiervoor een vloeibare meststof of korrels volgens de aanbevolen dosering op de verpakking. Bemest de plant alleen tijdens de groeiperiode, meestal in de lente en zomermaanden.

 • Omschrijving

  De Euphorbia pulcherrima Millennium, ook bekend als de kerstster, is een prachtige en populaire kamerplant met helderrode bloemen die lijken op bloemblaadjes. Het is een compacte plant met groen blad en een vertakkende groeiwijze. De bloemen bloeien in de wintermaanden, waardoor het een geliefde plant is voor de feestdagen. De Euphorbia pulcherrima Millennium heeft een gemakkelijke verzorging nodig en kan zowel in de schaduw als in het licht gedijen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en hem op een warme plek te zetten om hem gezond en gelukkig te houden.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.