Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike'

Kalanchoe enkel

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' is een compacte vetplant met opvallende goudgele bloemen. De bladeren zijn vlezig en ovaalvormig, en hebben een groene kleur met opvallende rode randen. De plant bloeit rijkelijk in de lente en zomer en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' is gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts af en toe water nodig. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en langdurige bloei.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de plant is makkelijk in onderhoud en heeft niet veel verzorging nodig. Een lichte plek en regelmatig water geven is voldoende. Het is belangrijk om de plant niet te veel water te geven om wortelrot te voorkomen.

  Ja, de Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' heeft veel licht nodig. Plaats de plant op een zonnige plek in huis, bijvoorbeeld voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag direct zonlicht krijgt.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' heeft gemiddeld eens in de week water nodig. Het is belangrijk om de potgrond tussen gietbeurten door licht te laten opdrogen. Overmatig water geven kan leiden tot wortelrot.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' houdt van felle, indirecte zonlicht. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan direct zonlicht, omdat dit bladverbranding kan veroorzaken. Plaats de plant op een zonnige vensterbank of in een ruimte met veel natuurlijk licht.

  Kamerplanten zoals de Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' houden over het algemeen van warmte en kunnen goed gedijen bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant weg te houden van tocht en plotselinge temperatuurschommelingen. Ze kunnen ook goed gedijen in een ruimte met voldoende licht en luchtvochtigheid.

  Deze kamerplant bloeit in de maanden november tot en met maart en de bloei kan ongeveer 6 tot 8 weken duren.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in huis. Het heeft de potentie om schadelijke stoffen uit de lucht te absorberen en om te zetten in zuurstof. Het is een mooie en decoratieve toevoeging aan elk interieur.

  Ja, de plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor ideale groeiomstandigheden en helpt de plant gezond te blijven. Zorg dus voor een constante temperatuur binnen dit bereik.

 • Je kunt de uitgebloeide bloemen en verdorde bladeren van deze kamerplant voorzichtig met een scherpe schaar verwijderen om de groei te bevorderen. Eventuele lange en slungelige stengels kunnen ook worden teruggesnoeid om de plant compacter te houden. Zorg ervoor dat je de plant niet te veel snoeit, aangezien dit de bloei kan beïnvloeden.

  Geef de plant matig water en zorg ervoor dat de potgrond niet te lang vochtig blijft. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Het is beter om sporadisch te weinig water te geven dan te veel.

  De Kalanchoe Goldstrike gedijt het beste in goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig wordt, maar ook niet te droog. Een mix van normale potgrond vermengd met wat grof zand is ideaal voor deze kamerplant.

  De bodem voor deze plant moet goed doorlatend zijn en mag niet te vochtig zijn. Het wordt aanbevolen om een potgrond speciaal voor kamerplanten te gebruiken. Zorg ervoor dat de bodem voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar let op dat de grond niet te nat wordt. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  Verwijder stof van de bladeren door ze zachtjes af te vegen met een vochtige doek. Gebruik geen schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Eventueel kunt u de plant ook onder de douche zetten om het stof af te spoelen.

  De Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' heeft graag een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Zet de plant op een plek met veel indirect licht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Vermijd ook te hoge temperaturen boven de 25 graden Celsius.

  De luchtvochtigheid voor de kamerplant Kalanchoe is het beste tussen de 40% en 60%. Zorg voor een goede luchtcirculatie en vermijd te vochtige omgevingen, vooral in de winter. Af en toe benevelen van de bladeren kan helpen om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant heeft een voorkeur voor een licht zure tot neutrale bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de bodem niet te zuur wordt, omdat dit de groei en bloei van de plant kan belemmeren. Het gebruik van speciale potgrond voor kamerplanten kan helpen om de juiste zuurgraad te behouden.

  Voor kamerplanten is het belangrijk om tijdens de groeiperiode maandelijks te bemesten met een speciale kamerplantenmest. Gebruik hiervoor de aanbevolen hoeveelheid volgens de instructies op de verpakking om overbemesting te voorkomen. Stop met bemesten tijdens de rustperiode in de winter.

 • Omschrijving

  Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' is een compacte vetplant met opvallende goudgele bloemen. De bladeren zijn vlezig en ovaalvormig, en hebben een groene kleur met opvallende rode randen. De plant bloeit rijkelijk in de lente en zomer en kan zowel binnen als buiten worden gehouden. Kalanchoe blossfeldiana 'Goldstrike' is gemakkelijk te verzorgen en heeft slechts af en toe water nodig. Het is een populaire kamerplant vanwege zijn kleurrijke bloemen en langdurige bloei.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.