Rhipsalis trigona

Rhipsalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhipsalis trigona is een epifytische plant met lange, driehoekige stengels die hangend of kruipend kunnen groeien. De stengels zijn donkergroen van kleur en hebben kleine, witte stekels die lijken op haren. In de lente kunnen er kleine witte bloemen verschijnen, gevolgd door rode bessen in de zomer. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en vereist regelmatig water geven, maar mag niet te nat staan. Rhipsalis trigona is een populaire aanvulling op hangende plantarrangementen of als een solo blikvanger in een plantenmand.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhipsalis trigona is makkelijk in onderhoud. Deze kamerplant heeft weinig water nodig en gedijt goed in indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de grond niet te vochtig wordt en geef hem af en toe wat plantenvoeding.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien. Plaats hem daarom in een ruimte met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De plant heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen de gietbeurten door opdroogt. In de wintermaanden kan de plant minder water nodig hebben.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is daarom verstandig om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Ja, de plant houdt van warmte en gedijt goed bij temperaturen tussen de 18 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht. De ideale plek voor deze plant is een warme en lichte standplaats in huis.

  De Rhipsalis trigona bloeit meestal in de maanden april en mei en de bloei kan enkele weken duren.

  Ja, de plant heeft luchtzuiverende eigenschappen en kan schadelijke stoffen uit de lucht opnemen. Dit zorgt voor een schonere en gezondere leefomgeving in huis. Kamerplanten zoals deze kunnen helpen om de luchtkwaliteit te verbeteren.

  Ja, deze plant staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk dat de temperatuur niet te laag of te hoog is voor deze kamerplant. Op deze manier gedijt de plant het beste en blijft hij gezond.

 • Het is niet nodig om de plant te snoeien, maar als je wilt kun je dode of beschadigde stukken afknippen. Gebruik scherpe en schone snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen. Snoei bij voorkeur in het voorjaar en zomer.

  De plant heeft weinig water nodig en moet goed kunnen drogen tussen gietbeurten door. Geef matig water in de lente en zomer, en verminder in de herfst en winter. Het is belangrijk om de grond niet te laten verdrinken.

  Voor de Rhipsalis trigona is het belangrijk om te zorgen voor goed doorlatende potgrond die rijk is aan voedingsstoffen. Het is aan te raden om speciale cactus- of vetplantenpotgrond te gebruiken om de plant gezond te houden. Overbewatering moet worden vermeden om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze plant is het belangrijk om gebruik te maken van een goed doorlatende potgrond met een lichte zuurgraad. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet te nat. Het toevoegen van wat cactusmengsel kan de bodemkwaliteit verbeteren.

  Deze plant heeft weinig onderhoud nodig en gedijt het beste op een lichte plek met indirect zonlicht. Water geven is nodig wanneer de grond droog aanvoelt, maar vermijd te veel water om wortelrot te voorkomen. Het is aan te raden om de plant af en toe te bemesten tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer.

  De plant kan af en toe stofvrij gemaakt worden door voorzichtig af te nemen met een zachte doek of een vochtige spons. Spuit de plant niet direct met water, dit kan schade veroorzaken. Verwijder dode bladeren regelmatig om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek waar hij indirect zonlicht kan ontvangen, zoals bij een raam op het oosten of westen. Te weinig licht kan leiden tot dunne, langwerpige stengels.

  De ideale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan temperaturen onder de 10 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte plek in huis zonder direct zonlicht.

  De luchtvochtigheid voor deze kamerplant moet matig zijn, bij voorkeur tussen de 50% en 60%. Het wordt aanbevolen om de plant regelmatig te besproeien met water om de luchtvochtigheid op peil te houden. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de bladeren.

  Kamerplanten houden van een neutrale tot licht zure grond met een pH-waarde tussen 6 en 7. Het is belangrijk om de juiste pH-waarde te behouden om de plant gezond te houden en de groei te stimuleren. Het regelmatig controleren en aanpassen van de pH-waarde kan helpen bij een optimale groei van de plant.

  Kamerplanten hebben in het algemeen minder meststoffen nodig dan tuinplanten. Je kunt de plant het beste in het voorjaar en de zomer voeden met een speciale kamerplantenmest. Overbemesting kan leiden tot verbranding van de wortels, dus volg altijd de aanbevelingen op de verpakking van de meststof.

 • Omschrijving

  Rhipsalis trigona is een epifytische plant met lange, driehoekige stengels die hangend of kruipend kunnen groeien. De stengels zijn donkergroen van kleur en hebben kleine, witte stekels die lijken op haren. In de lente kunnen er kleine witte bloemen verschijnen, gevolgd door rode bessen in de zomer. Deze plant gedijt goed in helder, indirect licht en vereist regelmatig water geven, maar mag niet te nat staan. Rhipsalis trigona is een populaire aanvulling op hangende plantarrangementen of als een solo blikvanger in een plantenmand.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.