Rhipsalis pilocarpa

Rhipsalis

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Rhipsalis pilocarpa is een epifytische plant met lange, hangende stengels die vaak vertakken. De stengels hebben kleine, groene bladeren die in clusters groeien en een pluizige uitstraling hebben. Deze plant produceert kleine, witte bloemen die later kunnen uitgroeien tot rode bessen. Rhipsalis pilocarpa gedijt goed bij helder, indirect licht en heeft regelmatig maar spaarzaam water nodig. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een hangende plantenmand of op een hoge plank.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhipsalis pilocarpa is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Deze plant heeft weinig water nodig en kan goed gedijen in indirect zonlicht. Het is belangrijk om de grond te laten opdrogen tussen de gietbeurten.

  De "Rhipsalis pilocarpa" heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een locatie met helder, indirect zonlicht voor de beste resultaten. Vermijd direct zonlicht, vooral in de middaguren.

  De Rhipsalis pilocarpa heeft weinig water nodig en moet ongeveer één keer per week water krijgen. Het is belangrijk om te wachten tot de grond volledig is opgedroogd voordat je opnieuw water geeft. Te veel water kan leiden tot wortelrot.

  Deze plant houdt niet van felle zonlicht en doet het beter op een plek met indirect licht. Teveel zon kan de bladeren verbranden en uitdrogen. Plaats de plant dus op een plek met gedempt licht voor optimale groei.

  Ja, deze plant houdt van warmte en gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18 en 24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant uit de buurt van tocht en kou te houden voor optimale groei. Zorg voor een warme en lichte standplaats voor deze kamerplant.

  De plant bloeit meestal in de maanden april tot en met juni. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de Rhipsalis pilocarpa, zijnde een kamerplant, draagt bij aan het zuiveren van de lucht in huis door het filteren van schadelijke stoffen. Deze plant helpt de luchtkwaliteit te verbeteren en zorgt voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat het liefst op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit zorgt voor de ideale groeiomstandigheden voor de plant. Het is belangrijk om deze temperatuur zo stabiel mogelijk te houden.

 • Om de plant in goede conditie te houden, kan regelmatig snoeien nodig zijn. Verwijder dode of beschadigde takken met een scherpe schaar of snoeischaar. Het beste moment om te snoeien is in het voorjaar of de zomer.

  De Rhipsalis pilocarpa heeft matig water nodig. Geef water wanneer de bovenste laag van de potgrond droog is. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water staat om wortelrot te voorkomen.

  Voor deze kamerplant is het belangrijk om goed doorlatende potgrond te gebruiken. Een mix van cactus- en vetplantgrond werkt goed. Zorg ervoor dat de potgrond niet te vochtig blijft.

  Deze plant gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond. Het is belangrijk dat de bodem licht vochtig blijft, maar niet te nat. Een licht zure tot neutrale pH waarde is goed voor de groei van deze plant.

  Zorg ervoor dat de plant op een lichte plek staat, maar niet in direct zonlicht. Geef de plant regelmatig water, maar laat de grond niet te drassig worden. Bemest de plant eens in de paar maanden tijdens het groeiseizoen.

  De plant kan worden schoongemaakt door stof voorzichtig af te vegen met een zachte doek of door de bladeren af en toe te besproeien met lauw water. Het is belangrijk om regelmatig de bladeren te controleren op eventuele plagen en deze indien nodig te verwijderen. Verwijder ook regelmatig dode bladeren om de plant gezond te houden.

  De plant heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Een lichte standplaats met indirect zonlicht is ideaal voor deze plant. Zet de plant dichtbij een raam op het oosten, westen of zuiden voor voldoende licht.

  De plant gedijt het beste bij temperaturen tussen de 18-24 graden Celsius. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan temperaturen onder de 13 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant beschermd is tegen tocht en plotselinge temperatuurveranderingen.

  De luchtvochtigheid voor deze plant moet matig zijn, tussen de 50% en 60%. Zorg ervoor dat de plant niet te veel vocht verliest door te voorkomen dat de lucht te droog wordt. Het regelmatig besproeien van de bladeren kan helpen de luchtvochtigheid op peil te houden.

  De plant heeft een voorkeur voor zure tot neutrale grond met een pH-waarde tussen de 5,5 en 7,0. Het is belangrijk om de pH-waarde van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of bodemverbeteraars. Een te zure of te basische bodem kan leiden tot groeiproblemen en voedingsstoffentekorten voor de plant.

  Voor deze plant is het belangrijk om eens per maand tijdens de lente en zomermaanden een vloeibare kamerplantenmeststof te geven. In de herfst en wintermaanden kan de bemesting verminderd worden. Let op dat de plant niet te veel bemesting krijgt, dit kan schade veroorzaken aan de wortels.

 • Omschrijving

  Rhipsalis pilocarpa is een epifytische plant met lange, hangende stengels die vaak vertakken. De stengels hebben kleine, groene bladeren die in clusters groeien en een pluizige uitstraling hebben. Deze plant produceert kleine, witte bloemen die later kunnen uitgroeien tot rode bessen. Rhipsalis pilocarpa gedijt goed bij helder, indirect licht en heeft regelmatig maar spaarzaam water nodig. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in een hangende plantenmand of op een hoge plank.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.