Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra'

Rhododendron (Simsii Grp)

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' is een compacte en bossige struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, helderrode bloemen. Deze plant bloeit in de lente en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. De bloemen van de 'Tigra' hebben een trompetvormige structuur en trekken vlinders aan. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in vochtige, zure grond en een beschutte standplaats. De 'Tigra' is ideaal als solitaire plant in de tuin of als sierlijke toevoeging aan een border.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' is makkelijk in onderhoud. Het heeft weinig verzorging nodig en gedijt goed in een lichte ruimte met regelmatig water geven. Het is een sterke plant die goed kan groeien in de meeste huiskamers.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' heeft veel licht nodig om goed te gedijen als kamerplant. Zet de plant op een plek met veel indirect zonlicht voor optimale groei. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien, zodat alle kanten gelijkmatig licht ontvangen.

  De Rhododendron Simsii Grp 'Tigra' heeft een gematigde waterbehoefte en moet regelmatig, maar niet te vaak, water krijgen. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden en te voorkomen dat de wortels te langdurig nat blijven. In het algemeen is het aan te raden om één keer per week water te geven, afhankelijk van de omgevingsomstandigheden.

  De Rhododendron houdt niet van felle zon en doet het het beste op een plek met indirect licht. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en verbranden. Het is dan ook aan te raden om de plant uit direct zonlicht te houden.

  Rhododendrons houden van een koele omgeving en kunnen niet goed tegen hitte. Ze gedijen het beste bij temperaturen tussen 10 en 18 graden Celsius. Oververhitting kan leiden tot bladverlies en verminderde bloei.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' bloeit meestal in de maanden maart tot en met mei. De bloeiperiode kan ongeveer 4 tot 6 weken duren.

  Ja, Rhododendrons staan bekend om hun vermogen om de lucht te zuiveren en de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze planten kunnen helpen om giftige stoffen uit de lucht te verwijderen en de luchtvochtigheid te reguleren. Het regelmatig verzorgen en onderhouden van deze plant kan bijdragen aan een gezondere leefomgeving.

  Ja, de Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' houdt van een plek met een gemiddelde temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Zorg dus voor een warme en aangename omgevingstemperatuur voor deze kamerplant.

 • Rhododendronsnoeien zorgt voor een gezonde groei en mooie vorm. Verwijder dode takken en uitgebloeide bloemen tijdens het groeiseizoen. Let op: snoei niet te diep in het oude hout, dit kan de bloei verminderen.

  Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar vermijd dat de wortels in het water staan. Geef regelmatig water, vooral tijdens de groeiperiode in het voorjaar en de zomer. Laat de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen.

  Voor de Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' is het belangrijk om gebruik te maken van zure potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermijd stilstaand water in de pot. Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels constant nat blijven.

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' gedijt het beste in een zure, goed doorlatende bodem met een hoge luchtvochtigheid. Zorg voor een bodem die rijk is aan organisch materiaal en vermijd natte voeten. Het is raadzaam om regelmatig te mulchen om de bodemkwaliteit te behouden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, laat de potgrond niet uitdrogen. Zet de plant op een lichte plek, maar niet in direct zonlicht. Voeg tijdens de groeiperiode elke 2 weken vloeibare meststof toe.

  Het is belangrijk om regelmatig stof van de bladeren van deze plant te verwijderen om de gezondheid van de plant te behouden. Dit kan gedaan worden door de bladeren voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Ook is het aan te raden om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen.

  De Rhododendron houdt van een lichte standplaats, waarbij indirect zonlicht ideaal is. Plaats de plant niet in direct zonlicht, omdat dit de bladeren kan beschadigen. Zorg voor voldoende licht voor een gezonde groei van de plant.

  De Rhododendron houdt van een constante kamertemperatuur tussen 15-20°C. Bescherm de plant tegen tocht en temperatuurschommelingen. Zet de plant niet bij een verwarming of airconditioning.

  Rhododendrons vereisen een hoge luchtvochtigheid om goed te gedijen, vooral binnenshuis. Het is belangrijk om regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken om de luchtvochtigheid op peil te houden. Droge lucht kan leiden tot droge en bruine bladeren bij deze planten.

  Rhododendrons gedijen het beste in zure bodems met een pH-waarde tussen 4,5 en 6. Het is belangrijk dat de grond goed doorlatend is. Voeg eventueel compost of turf toe om de zuurgraad van de bodem te verhogen.

  Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een speciale meststof voor zuurminnende planten om de plant te voorzien van de juiste voedingsstoffen. Bemest de plant ongeveer eens in de 4-6 weken tijdens het groeiseizoen.

 • Omschrijving

  De Rhododendron (Simsii Grp) 'Tigra' is een compacte en bossige struik met glanzende, donkergroene bladeren en opvallende, helderrode bloemen. Deze plant bloeit in de lente en kan een hoogte bereiken van ongeveer 1 meter. De bloemen van de 'Tigra' hebben een trompetvormige structuur en trekken vlinders aan. Het is een winterharde plant die het beste gedijt in vochtige, zure grond en een beschutte standplaats. De 'Tigra' is ideaal als solitaire plant in de tuin of als sierlijke toevoeging aan een border.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.