Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje'

Begonia (Elatior Grp) dubb

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje' is een prachtige en opvallende plant met dubbele bloemen in een dieprode kleur. Deze plant heeft grote, weelderige bloemen die tot wel 15 centimeter in diameter kunnen groeien. De 'Janny Franje' staat bekend om zijn lange bloeiperiode, waardoor je lang kunt genieten van de kleurrijke bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Deze Begonia is perfect voor zowel binnen als buiten en is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur aan je tuin of interieur.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Begonia's zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud en gedijen goed in de binnenomgeving. Ze hebben regelmatig water en een lichte standplaats nodig, maar vermijd direct zonlicht. Regelmatig verwijderen van dode bloemen bevordert de bloei.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een plek met indirect zonlicht voor optimale groei. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje' heeft ongeveer 1-2 keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond vochtig is, maar niet drassig. Gebruik bij voorkeur lauwwarm water.

  Kamerplanten zoals begonia's houden niet van direct zonlicht. Het is beter om ze op een plek te zetten waar ze wat indirect licht kunnen ontvangen. Te veel felle zon kan schade veroorzaken aan de bladeren.

  Ja, Begonia's houden van warmte en hebben een ideale groeitemperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Plaats de plant op een warme en lichte locatie in huis voor optimale groei en bloei. Vermijd tocht en plotselinge temperatuurwisselingen.

  De Begonia (Elatior Grp) bloeit meestal van maart tot en met oktober en kan gedurende deze periode verschillende keren bloeien. Elke bloeiperiode kan enkele weken tot enkele maanden duren, afhankelijk van de verzorging en omstandigheden.

  Ja, Begonia's zijn bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Het is ook een gemakkelijk te onderhouden plant die weinig verzorging nodig heeft. De plant is dus zeker een goede keuze voor een gezondere leefomgeving.

  Ja, deze plant staat graag op een plek waar de temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius ligt. Dit is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Het is belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan te koude of te warme temperaturen.

 • Om de plant gezond te houden, is regelmatig snoeien belangrijk. Verwijder regelmatig dode bloemen en takken. Indien de plant te groot wordt, kan deze teruggesnoeid worden in het voorjaar.

  Geef regelmatig water aan de plant en zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is. Laat de grond echter niet te drassig worden om wortelrot te voorkomen. Gebruik lauw water en vermijd dat er water op de bladeren terechtkomt.

  Potgrond met een luchtige structuur en goede waterdoorlatendheid is ideaal voor de Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje'. Het is belangrijk dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Verpot de plant indien nodig in het voorjaar.

  Begonia's gedijen goed in een luchtige, goed doorlatende potgrond. Zorg ervoor dat de bodem vochtig, maar niet te nat is. Gebruik een bemeste potgrond die rijk is aan voedingsstoffen voor een optimale groei van de plant.

  De begonia houdt van een lichte standplaats maar niet in direct zonlicht. Houd de grond lichtvochtig en geef regelmatig plantenvoeding tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bloemen en bladeren voor een gezonde groei.

  Om de plant schoon te maken, kun je het stof voorzichtig afnemen met een zachte doek of een kwast. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, dit kan de bladeren beschadigen. Gebruik lauwwarm water om eventuele vlekken voorzichtig te verwijderen.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor de beste groei. Te weinig licht kan leiden tot dunne stengels en weinig bloei.

  De optimale temperatuur voor deze plant is tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan temperaturen onder de 15 graden Celsius. Een constante temperatuur is belangrijk voor een gezonde groei van de plant.

  Een gemiddelde luchtvochtigheid van ongeveer 60-70% is ideaal voor kamerplanten zoals deze. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid op peil te houden door regelmatig te benevelen en de plant niet bloot te stellen aan droge lucht van bijvoorbeeld radiatoren. Plantspecifieke informatie is te vinden in de meegeleverde verzorgingsinstructies.

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje' gedijt het beste in een licht zure tot neutrale bodem. Een pH-waarde tussen de 5,5 en 6,5 is ideaal voor deze kamerplant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en aan te passen indien nodig.

  Bemest de plant regelmatig tijdens de groeiperiode met een algemene kamerplantenmest. Geef in de lente en zomer elke twee weken mest en minder in de herfst en winter. Overbemesting kan leiden tot schade aan de wortels, dus volg de instructies op de verpakking nauwkeurig op.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) dubbelbloemig 'Janny Franje' is een prachtige en opvallende plant met dubbele bloemen in een dieprode kleur. Deze plant heeft grote, weelderige bloemen die tot wel 15 centimeter in diameter kunnen groeien. De 'Janny Franje' staat bekend om zijn lange bloeiperiode, waardoor je lang kunt genieten van de kleurrijke bloemen. Het is een gemakkelijk te verzorgen plant die goed gedijt in lichte tot halfschaduwrijke omgevingen. Deze Begonia is perfect voor zowel binnen als buiten en is een uitstekende keuze voor het toevoegen van kleur aan je tuin of interieur.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.