Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje'

Begonia (Elatior Grp) half

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' is een prachtige en opvallende kamerplant met halfgevulde bloemen in een levendige roze kleur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft mooi bloeien gedurende het hele jaar. De bladeren hebben een glanzend groene kleur en zorgen voor een frisse uitstraling in huis. Deze Begonia heeft weinig verzorging nodig en is daardoor ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' is over het algemeen gemakkelijk in onderhoud en heeft niet veel speciale zorg nodig. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht, water en voeding krijgt en houd de omgevingstemperatuur stabiel. Regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen zal de plant gezond houden.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) heeft veel licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een lichte plek, maar vermijd direct zonlicht. Een raam op het oosten of westen is ideaal voor deze kamerplant.

  Begonia's hebben regelmatig water nodig, ongeveer één keer per week. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft maar niet te nat, anders kan wortelrot ontstaan. Controleer altijd eerst de grond voordat je water geeft.

  De Begonia (Elatior Grp) houdt niet van direct zonlicht en geeft de voorkeur aan een plek met indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen en verbranding veroorzaken. Plaats de plant dus op een plek waar hij voldoende licht krijgt, maar niet blootgesteld wordt aan de felle zon.

  Ja, de Begonia (Elatior Grp) houdt van warmte en groeit het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant op een warme en lichte plek staat, maar vermijd direct zonlicht om verbranding te voorkomen. Het is belangrijk om de warme omgeving te handhaven om de Begonia gezond en gelukkig te houden.

  De Begonia (Elatior Grp) bloeit van maart tot en met september en kan tot wel 3 maanden bloeien. De bloemen kunnen verschillende kleuren hebben zoals roze, rood, wit of oranje. Deze kamerplant staat bekend om zijn langdurige en kleurrijke bloei.

  Ja, Begonia's staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen. Ze kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis door schadelijke stoffen op te nemen en om te zetten in zuurstof.

  Ja, Begonia's groeien het beste bij temperaturen tussen de 15 en 25 graden Celsius. Het is belangrijk om de planten uit de tocht te houden en niet bloot te stellen aan extreme temperatuurschommelingen. Dit zal de groei en bloei van de plant bevorderen.

 • Het is aan te raden om regelmatig dode bloemen en bladeren te verwijderen om de plant gezond te houden. Snoei indien nodig lange of uitstekende takken om de vorm van de plant te behouden. Voor een compactere groei, kan de plant in het voorjaar teruggesnoeid worden tot ongeveer de helft van zijn oorspronkelijke grootte.

  De Begonia (Elatior Grp) heeft regelmatig water nodig, maar houdt niet van teveel water. Laat de grond licht opdrogen tussen gietbeurten door. Geef bij voorkeur water op kamertemperatuur en vermijd dat de plant met zijn wortels in het water staat.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' gedijt goed in normale potgrond. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en te zorgen voor voldoende licht. Vermijd te veel direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' gedijt het beste in een goed doorlatende potgrond met voldoende voedingsstoffen. Het is belangrijk om de bodem vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Regelmatig bemesten kan de groei en bloei van de plant bevorderen.

  Zet de plant op een lichte plek zonder direct zonlicht. Geef regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen voor een langere bloeiperiode.

  De bladeren van de plant kunnen worden schoongemaakt met een vochtige doek om stof te verwijderen. Zorg ervoor dat de bladeren voorzichtig worden afgeveegd om schade te voorkomen. Vermijd het gebruik van chemicaliën of te veel water bij het reinigen van de plant.

  Zorg voor voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant op een plek met helder, indirect licht voor optimale groei. Te weinig licht kan leiden tot langwerpige en zwakke plantengroei.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' gedijt het beste bij een temperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen extreme temperatuurschommelingen ervaart om de groei te bevorderen. Plaats de plant niet in de buurt van tocht of directe warmtebronnen.

  De luchtvochtigheid voor de Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' moet matig zijn. Het is belangrijk om de plant te beschermen tegen droge lucht, vooral in de wintermaanden. Zorg voor een luchtvochtigheid van ongeveer 50-60%.

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' gedijt het beste in een licht zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om regelmatig de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen of kalk. Een goede zuurgraad van de bodem zorgt ervoor dat de plant voldoende voedingsstoffen kan opnemen en gezond blijft.

  Voor de Begonia plant is het belangrijk om tijdens het groeiseizoen eens in de twee weken vloeibare meststof toe te voegen aan het water. Kies voor een meststof met een hoog kaliumgehalte om de bloei te stimuleren. In de wintermaanden is het voldoende om de plant één keer per maand te bemesten.

 • Omschrijving

  De Begonia (Elatior Grp) half gevuld 'Kristy Franje' is een prachtige en opvallende kamerplant met halfgevulde bloemen in een levendige roze kleur. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en blijft mooi bloeien gedurende het hele jaar. De bladeren hebben een glanzend groene kleur en zorgen voor een frisse uitstraling in huis. Deze Begonia heeft weinig verzorging nodig en is daardoor ideaal voor mensen die geen groene vingers hebben. Plaats de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.