Hedera helix 'Wilco'

Hedera helix

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Hedera helix 'Wilco' is een klimplant met opvallend bontgekleurd blad dat groen en crème van kleur is en een gekartelde rand heeft. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en wordt vaak gebruikt als klimplant tegen muren of als hangplant. Het blad van de Hedera helix 'Wilco' is leerachtig en glanzend en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. De plant gedijt goed op een plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei. Hedera helix 'Wilco' is een decoratieve plant die zowel in huis als in de tuin een mooie toevoeging kan zijn.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, deze plant is gemakkelijk in onderhoud. Hij gedijt goed in indirect zonlicht en heeft matig water nodig. Regelmatig snoeien om de groei onder controle te houden wordt aanbevolen.

  Ja, de plant heeft veel licht nodig om goed te groeien en gezond te blijven. Het is aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt gedurende de dag. Het is belangrijk om de plant regelmatig te draaien zodat alle kanten gelijkmatig belicht worden.

  De Hedera helix 'Wilco' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond licht vochtig te houden, maar niet te laten verzadigen. Het is aan te raden om de bovenste laag van de grond droog te laten worden tussen de gietbeurten.

  Hedera helix 'Wilco' houdt niet van direct fel zonlicht en kan hierdoor verbranden. Het beste is om de plant op een plek te zetten waar het indirect zonlicht ontvangt. Te veel zonlicht kan de bladeren beschadigen en de groei van de plant belemmeren.

  Ja, Hedera houdt van warmte en vochtige lucht. Het is ideaal om de plant op een warme plek te zetten met een constante temperatuur. Kalme omgevingstemperaturen zorgen ervoor dat de plant gezond blijft.

  De plant bloeit in de herfstmaanden van september tot november. De bloei kan enkele weken tot een maand duren.

  Ja, de plant Hedera helix 'Wilco' staat bekend om zijn luchtreinigende eigenschappen. Het kan helpen bij het verwijderen van schadelijke stoffen uit de lucht en zorgen voor een schonere en gezondere omgeving. Het is daarom een goede keuze voor binnenshuis.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Een constante temperatuur binnen dit bereik zorgt voor een ideale groeiomgeving voor deze kamerplant. Te hoge of te lage temperaturen kunnen de groei van de plant belemmeren.

 • De Hedera moet regelmatig gesnoeid worden om de vorm en groei te controleren. Dit kan het beste gedaan worden in het voorjaar of de zomer. Verwijder dode, beschadigde of overmatig lange takken om de gezondheid en uitstraling van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, maar zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. In de wintermaanden heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  Voor deze specifieke kamerplant is het aan te raden om gebruik te maken van hoogwaardige potgrond. Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en voldoende voedingsstoffen bevat voor een gezonde groei. Het regelmatig bemesten van de plant zal de groei en bloei ten goede komen.

  De bodemkwaliteit van de Hedera helix 'Wilco' moet goed doorlatend en vochtig zijn. Het is belangrijk dat de bodem licht zuur tot neutraal is met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg voor een vruchtbare bodem met voldoende voedingsstoffen voor een gezonde groei van de plant.

  De plant heeft weinig onderhoud nodig en kan goed gedijen in zowel zonlicht als schaduw. Zorg ervoor dat de grond licht vochtig is, maar vermijd te veel water geven. Af en toe de bladeren afstoffen houdt de plant gezond en mooi.

  De plant kan stofvrij gehouden worden door af en toe voorzichtig af te nemen met een vochtige doek. Maak de bladeren schoon om de plant gezond te houden en de luchtstroming te bevorderen. Gebruik geen schoonmaakmiddelen maar enkel water.

  De plant heeft graag een plek met indirect zonlicht. Te veel direct zonlicht kan bladverbranding veroorzaken. Plaats de plant dus bij een raam op het noorden of oosten voor de beste groeiomstandigheden.

  De ideale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 15 en 25 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant geen plotselinge temperatuurschommelingen ervaart en vermijd tocht. Een constante kamertemperatuur is het beste voor de gezondheid van deze plant.

  De ideale luchtvochtigheid voor kamerplanten ligt tussen de 40% en 60%. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot droge bladeren en een hoger risico op plagen. Door regelmatig te sproeien of een luchtbevochtiger te gebruiken, kun je de luchtvochtigheid op peil houden voor een gezonde groei van de plant.

  De Hedera helix 'Wilco' gedijt het beste in een bodem met een licht zure tot neutrale pH-waarde. Een pH-waarde tussen de 6,0 en 7,5 wordt aanbevolen voor een optimale groei en gezondheid van de plant. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met de juiste meststoffen.

  Hedera helix 'Wilco' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor kamerplanten, die rijk is aan stikstof, fosfor en kalium. Bemest de plant eens per maand volgens de instructies op de verpakking.

 • Omschrijving

  Hedera helix 'Wilco' is een klimplant met opvallend bontgekleurd blad dat groen en crème van kleur is en een gekartelde rand heeft. Deze plant kan zowel binnen als buiten groeien en wordt vaak gebruikt als klimplant tegen muren of als hangplant. Het blad van de Hedera helix 'Wilco' is leerachtig en glanzend en blijft het hele jaar door aan de plant zitten. De plant gedijt goed op een plek met indirect zonlicht en regelmatig water geven is belangrijk voor een gezonde groei. Hedera helix 'Wilco' is een decoratieve plant die zowel in huis als in de tuin een mooie toevoeging kan zijn.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.