Anthurium (Andreanum Grp) 'Pink Love'

Anthurium

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Anthurium 'Pink Love' is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de felgekleurde bloemen. De 'Pink Love' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een echte blikvanger in elk interieur. Deze Anthurium heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Met zijn romantische uitstraling en levendige kleuren is de 'Pink Love' een geliefde keuze voor plantenliefhebbers.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Ja, Anthuriums zijn over het algemeen makkelijk in onderhoud. Ze hebben weinig water nodig en gedijen goed op een lichte standplaats. Het regelmatig verwijderen van dode bladeren en bloemen bevordert de groei en bloei.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Pink Love' heeft veel licht nodig, maar vermijd direct zonlicht. Plaats de plant bij voorkeur voor een raam op het noorden, oosten of westen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 1-2 meter van een raam op het zuiden staat.

  De Anthurium heeft ongeveer één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond altijd licht vochtig is, maar niet te nat. In de winter kan de plant met wat minder water toe.

  Deze plant houdt niet van direct zonlicht, het beste is om hem op een plek te zetten met helder, indirect licht. Te veel zon kan de bladeren beschadigen. Het is aan te raden om de plant uit de volle zon te houden.

  Ja, de Anthurium (Andreanum Grp) 'Pink Love' houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante temperatuur tussen de 18 en 22 graden Celsius. Plaats de plant daarom op een warme plek in huis, uit de buurt van tocht en koude luchtstromen. Zorg er ook voor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te kunnen groeien.

  De Anthurium bloeit gedurende de lente en zomermaanden en de bloei kan enkele maanden duren.

  Ja, Anthurium planten staan bekend om hun luchtzuiverende eigenschappen en kunnen helpen bij het zuiveren van de lucht in huis. Deze planten kunnen schadelijke stoffen uit de lucht opnemen en deze omzetten in zuurstof. Anthurium planten kunnen bijdragen aan een gezondere en schonere lucht in huis.

  Ja, Anthurium (Andreanum Grp) 'Pink Love' staat graag op een plek tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit is de ideale temperatuur voor deze kamerplant. Zorg dus voor een warme en comfortabele omgeving voor de plant.

 • Het is belangrijk om dode bladeren en bloemen regelmatig te verwijderen om de plant gezond te houden. Indien de plant te groot wordt, kunnen de stelen tot ongeveer halverwege worden afgeknipt om de vorm te behouden. Het snoeien van de plant kan het beste worden gedaan in het voorjaar.

  Geef de plant regelmatig water, zodat de grond altijd licht vochtig is. Zorg ervoor dat de plant niet in een laag water blijft staan om wortelrot te voorkomen. In de winter heeft de plant minder water nodig dan in de zomer.

  De Anthurium 'Pink Love' gedijt het beste in luchtige potgrond die goed waterdoorlatend is. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar ook niet helemaal uitdroogt tussen gietbeurten in. Het gebruik van potgrond voor kamerplanten is aanbevolen voor deze specifieke Anthurium.

  Anthuriums geven de voorkeur aan een goed doorlatende potgrond die licht vochtig wordt gehouden. Zorg ervoor dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goed draineert om problemen met wortelrot te voorkomen. Het regelmatig controleren van de bodemvochtigheid en het vermijden van te veel water geven, is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  Zet de plant op een lichte standplaats, maar vermijd direct zonlicht. Houd de potgrond licht vochtig en geef regelmatig water tijdens de groeiperiode. Verwijder regelmatig dode bladeren en bloemen voor een gezonde groei.

  Om stof te verwijderen van de bladeren van deze plant, kunt u voorzichtig een vochtige doek gebruiken om ze af te vegen. Vermijd het gebruik van chemische schoonmaakmiddelen, omdat deze de bladeren kunnen beschadigen. Regelmatig afstoffen helpt de plant gezond en stofvrij te houden.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Pink Love' heeft veel helder indirect licht nodig om goed te gedijen. Plaats de plant het liefst voor een raam op het oosten of westen, waar hij voldoende licht kan ontvangen. Let op dat de plant niet te lang blootgesteld wordt aan direct zonlicht om bladverbranding te voorkomen.

  De ideale temperatuur voor kamerplanten zoals deze ligt tussen de 18-22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet blootgesteld wordt aan plotselinge temperatuurschommelingen. Houd de plant weg van tocht en extreme hittebronnen.

  Anthuriums gedijen goed bij een hoge luchtvochtigheid. Dit kan worden bereikt door regelmatig te sproeien of de plant in de buurt van een luchtbevochtiger te plaatsen. Een luchtvochtigheid van ongeveer 60% wordt aanbevolen voor optimale groei.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Pink Love' gedijt het best in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6,0 en 7,0. Het is belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met geschikte meststoffen. Te veel zure of te basische grond kan leiden tot voedingsproblemen en de groei van de plant belemmeren.

  De Anthurium (Andreanum Grp) 'Pink Love' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een evenwichtige meststof die speciaal is samengesteld voor kamerplanten om de groei en bloei te stimuleren. Volg de aanwijzingen op de verpakking voor de beste resultaten.

 • Omschrijving

  De Anthurium 'Pink Love' is een prachtige kamerplant met opvallende roze bloemen. De plant heeft glanzende, donkergroene bladeren die een mooi contrast vormen met de felgekleurde bloemen. De 'Pink Love' staat bekend om zijn lange bloeiperiode en is een echte blikvanger in elk interieur. Deze Anthurium heeft regelmatig water nodig en gedijt goed op een lichte plek met indirect zonlicht. Met zijn romantische uitstraling en levendige kleuren is de 'Pink Love' een geliefde keuze voor plantenliefhebbers.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.