Narcissus (Double Grp) 'Rip van Winkle'

Narcissus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Narcissus 'Rip van Winkle' er en bemærkelsesværdig løglignende plante med dobbelte gule blomster. Blomsterbladene er kraftigt bølget og giver en legende og glad effekt. Denne påskelilje har en kompakt vækstform og blomstrer om foråret. 'Rip van Winkle' er et fremragende valg til bede, stenbede og blomsterkasser. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er let at passe på.

Leder du efter en bestemt plante?

Hvad er min Beeb?

 • Specialist
 • Plejetips
 • Beskrivelse
 • Narcisser er generelt nemme at vedligeholde og kræver minimal pleje. Sørg for tilstrækkeligt med vand og en solrig placering for den bedste blomstring. Plant dem i veldrænet jord og giv dem gødning om foråret.

  Ja, Narcissus-planter har brug for meget lys for at kunne vokse og blomstre ordentligt. Det er derfor en god idé at placere dem på et solrigt sted, helst med indirekte sollys. De kan også trives godt ved et vindue mod syd eller vest.

  Narcissus 'Rip van Winkle' har et moderat vandbehov og bør vandes ca. 1-2 gange om ugen. Det er vigtigt at holde jorden let fugtig, men ikke gennemblødt. Sørg for, at planten ikke udtørrer mellem vandingerne ved regelmæssigt at kontrollere fugtigheden.

  Ja, Narcissus (double Grp) 'Rip van Winkle' trives godt i en solrig position og kan trives godt i direkte sollys, så længe jorden forbliver tilstrækkeligt fugtig. Det er vigtigt at give planten regelmæssig vanding og sikre, at den ikke udtørrer i den skarpe sol. Vær opmærksom på, at planten ikke lider af forbrænding på grund af for meget sollys.

  Ja, Narcissus kan lide varme og trives bedst ved temperaturer mellem 15 og 24 grader Celsius. Et varmt miljø vil fremme plantens vækst og blomstring. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og kolde temperaturer.

  Narcissus (Double Grp) 'Rip van Winkle' blomstrer i månederne marts og april, og blomstringsperioden varer cirka to til tre uger.

  Ja, Narcissus planter er kendt for deres luftrensende egenskaber. De hjælper med at filtrere skadelige stoffer og forbedre luftkvaliteten indendørs. Det er derfor et godt valg som en stueplante.

  Ja, denne plante trives bedst på et sted med en temperatur mellem 15 og 25 grader Celsius. Dette fremmer plantens vækst og blomstring. Det er vigtigt at holde omgivelsestemperaturen stabil for en optimal vækst.

 • Beskær de visnede blomster med en ren beskæresaks for at få planten til at se velplejet ud. Fjern også døde blade og stængler for at holde planten sund. Beskær ikke for meget ad gangen for ikke at forstyrre plantens vækst.

  Den Narcissus (Double Grp) 'Rip van Winkle' har brug for regelmæssig vanding, især under vækstperioden. Det er vigtigt at holde jorden fugtig, men undgå at overvande for at undgå rodrot. Giv vand mindst en gang om ugen og lad det øverste lag jord tørre mellem vandingerne.

  Denne stueplante trives bedst i veldrænet pottemuld. Det er vigtigt at kontrollere jorden regelmæssigt for fugtighed og give planten tilstrækkeligt med vand. Sørg for, at pottemulden ikke bliver for våd for at undgå råd.

  Sørg for, at bunden er godt drænet for at forhindre rodrot. Vælg en pottemuld, der er rig på næringsstoffer, og det er vigtigt at vande regelmæssigt for en sund vækst. Det anbefales at kontrollere jordkvaliteten regelmæssigt og eventuelt udskifte jorden, hvis det er nødvendigt.

  Sørg for, at planten får regelmæssigt vand, men pas på at jorden ikke bliver for våd. Undgå direkte sollys og vælg en placering med masser af lys. Gød planten om foråret for optimal vækst.

  Planten har brug for regelmæssig rengøring af blade og blomster for at fjerne støv og snavs. Brug en fugtig klud eller svamp til forsigtigt at tørre blade af. Undgå brug af skarpe eller hårde genstande, der kan beskadige bladene.

  'Double Narcissus' Rip van Winkle' trives bedst i indirekte sollys, og den kan endda tåle lidt direkte sollys. Placer planten et sted, hvor den får mindst 6 timers sollys om dagen. Om sommeren kan planten også stå udenfor på et solrigt sted.

  Den ideelle temperatur for stueplanter som Narcissus (Double Grp) 'Rip van Winkle' ligger mellem 15-25°C. Det er vigtigt at holde planten væk fra træk og ekstreme temperatursvingninger. Sørg for, at planten får tilstrækkeligt lys, men undgå direkte sollys.

  Stueplanter trives generelt bedst med en luftfugtighed mellem 40% og 60%. Sørg for, at luften ikke bliver for tør ved regelmæssigt at sprøjte vand eller bruge en luftfugter. For tør luft kan føre til udtørring af blade og blomster.

  Jordens pH-værdi for indendørsplanter bør være neutral til let sur, med en pH-værdi mellem 6,0 og 7,0. Det er vigtigt at sikre, at jorden er veldrænet og har tilstrækkelig dræning for at undgå rodskaderot. Det anbefales at teste jordens pH-værdi lejlighedsvis og om nødvendigt justere pH'en.

  Stueplanter som Narcissus (Double Grp) 'Rip van Winkle' har regelmæssigt brug for næring i form af gødning. Brug gerne en speciel gødning til blomstrende stueplanter, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium. Det anbefales at give gødning hver anden uge i vækstsæsonen og mindske gødningen om vinteren.

 • Beskrivelse

  Narcissus 'Rip van Winkle' er en bemærkelsesværdig løglignende plante med dobbelte gule blomster. Blomsterbladene er kraftigt bølget og giver en legende og glad effekt. Denne påskelilje har en kompakt vækstform og blomstrer om foråret. 'Rip van Winkle' er et fremragende valg til bede, stenbede og blomsterkasser. Denne plante tiltrækker sommerfugle og bier og er let at passe på.

Nogen spørgsmål om din plante? Spørg

Professor Plantstein

chatbot.offline
Professor Plantstein råder til, at man ikke kan udlede nogen rettigheder af svarene.

login.notloginheading.popup

login.notlogintext.popup

Hvad er min Beeb?

My Beeb er en liste, hvor du kan gemme alle de planter, du ejer. På den måde har du alle de praktiske plejetips lige ved hånden!

Leder du efter en bestemt plante?

 • Scan Plantbeeb QR-koden på potten eller,
 • Scan Plantbeeb QR-koden på skiltet eller,
 • Søg via forstørrelsesglas eller når du søger efter en plante via menuen øverst til højre.