Ananas 'Champaca'

Ananas

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

De Ananas 'Champaca' is een decoratieve en speciale ananassoort met mooie rode kleuren en een unieke vorm. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten. De bladeren zijn stijf en hebben scherpe punten, wat de plant een exotische uitstraling geeft. De plant produceert ook kleine vruchten die eetbaar zijn, hoewel ze vaak minder zoet zijn dan commerciële ananassen. De Ananas 'Champaca' is een prachtige toevoeging aan elke tuin of kamerplantencollectie.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De Ananas 'Champaca' is over het algemeen vrij makkelijk in onderhoud en heeft weinig eisen. Het is belangrijk om de plant regelmatig water te geven en op een lichte plek te zetten. Ook is het verstandig om af en toe de bladeren af te nemen en de plant te voorzien van plantenvoeding.

  Ja, deze plant heeft veel licht nodig. Plaats hem daarom in een ruimte met veel indirect zonlicht. Zorg ervoor dat de plant niet in direct zonlicht staat om verbranding te voorkomen.

  De Ananas 'Champaca' heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig, maar niet doorweekt te houden. Zorg ervoor dat de wortels niet te lang in stilstaand water staan.

  De Ananas 'Champaca' houdt van helder, indirect zonlicht en kan ook wat felle zon verdragen. Het is echter belangrijk om de plant niet bloot te stellen aan de volle middagzon, omdat dit kan leiden tot verbranding van de bladeren. Over het algemeen gedijt deze plant goed bij voldoende licht, maar vermijd direct zonlicht in de heetste uren van de dag.

  Ja, ananasplanten houden van warmte en hebben een constante temperatuur tussen de 20-25°C nodig om goed te gedijen. Ze kunnen niet goed tegen koude tocht of temperaturen onder de 15°C. Het is daarom belangrijk om ze op een warme en tochtvrije plek te plaatsen.

  De Ananas 'Champaca' bloeit van mei tot juli en de bloeiperiode kan tot wel 3 maanden duren. Dit type plant wordt meestal gekweekt vanwege de mooie bloemen en de zoete geur die ze verspreiden.

  Ja, de Ananas 'Champaca' is luchtzuiverend en kan helpen om de luchtkwaliteit in huis te verbeteren. Deze kamerplant haalt schadelijke stoffen uit de lucht en zorgt voor een gezondere leefomgeving. Het is een mooie en nuttige toevoeging aan je interieur.

  Ja, deze plant houdt van een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden. Dit is ideaal voor de groei en bloei van de plant. Te hoge of te lage temperaturen kunnen schadelijk zijn voor de plant.

 • Het is belangrijk om regelmatig de dode bladeren en stelen van de plant te verwijderen. Eventueel kun je de plant ook enigszins terugsnoeien om de vorm te behouden. Gebruik een scherpe schaar of snoeischaar om schade aan de plant te voorkomen.

  Geef de plant regelmatig water, maar voorkom dat de wortels in natte grond staan. Laat de bovenste laag van de grond tussen gietbeurten in licht opdrogen. Geef in de wintermaanden iets minder water dan in de zomer.

  Deze plant gedijt goed in een goed doorlatende potgrond die rijk is aan organisch materiaal. Zorg ervoor dat de potgrond niet te nat wordt, maar houd het wel vochtig. Gebruik een standaard potgrond mix voor kamerplanten.

  De ananasplant gedijt het beste in goed doorlatende, lichtzure grond. Het is belangrijk dat de bodem rijk is aan organisch materiaal en goede drainage heeft om wortelrot te voorkomen. Het is raadzaam om regelmatig te controleren op vochtigheid en de plant alleen water te geven als de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.

  De plant heeft behoefte aan een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht. Geef regelmatig water maar voorkom dat de wortels in een laag water staan. Af en toe bemesten in het groeiseizoen bevordert de groei.

  Om de plant schoon te maken, kunt u een zachte doek gebruiken die bevochtigd is met lauw water. Veeg voorzichtig het stof van de bladeren af om de plant schoon te houden en het natuurlijke glans te behouden. Zorg ervoor dat u regelmatig de bladeren schoonmaakt om de plant gezond te houden.

  De Ananas 'Champaca' heeft veel licht nodig om goed te kunnen groeien. Plaats de plant op een zonnige plek, maar zorg ervoor dat hij niet te veel direct zonlicht krijgt. De plant kan ook gedijen bij wat indirect licht.

  De ideale temperatuur voor Kamerplanten ligt tussen de 18-24 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan tocht of koude temperaturen. Houd de plant ook uit de buurt van verwarmingsbronnen zoals radiatoren.

  Een luchtvochtigheid tussen de 50% en 60% wordt aanbevolen voor kamerplanten. Het is belangrijk om de luchtvochtigheid regelmatig te controleren en indien nodig aan te passen met behulp van een luchtbevochtiger. Een te lage luchtvochtigheid kan leiden tot uitdroging van de plant.

  De plant gedijt het beste in een zure bodem met een pH-waarde tussen 5,5 en 6,5. Het is belangrijk om de zuurtegraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig bij te stellen. Een goede pH-waarde bevordert de opname van voedingsstoffen door de plant.

  Voor kamerplanten is het raadzaam om in de lente en zomer elke twee weken meststoffen te geven. Gebruik hiervoor een speciale kamerplantenmeststof die goed is afgestemd op de behoeften van binnenplanten. Zorg er daarnaast voor dat de plant voldoende water krijgt om de meststoffen goed op te kunnen nemen.

 • Omschrijving

  De Ananas 'Champaca' is een decoratieve en speciale ananassoort met mooie rode kleuren en een unieke vorm. Deze plant heeft een compacte groeiwijze en is geschikt voor zowel binnen als buiten. De bladeren zijn stijf en hebben scherpe punten, wat de plant een exotische uitstraling geeft. De plant produceert ook kleine vruchten die eetbaar zijn, hoewel ze vaak minder zoet zijn dan commerciële ananassen. De Ananas 'Champaca' is een prachtige toevoeging aan elke tuin of kamerplantencollectie.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.