Fritillaria imperialis 'Aurora'

Overig bol-/knolgewassen

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Fritillaria imperialis 'Aurora' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met een majestueuze uitstraling. De bloemen zijn klokvormig en hebben een zachte oranje kleur met gele accenten. De bloemen groeien in een grote tros bovenop een hoge, stevige steel met smal blad. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een eyecatcher in de tuin. Fritillaria imperialis 'Aurora' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een winterharde plant die bloeit in het voorjaar en een aangename geur verspreidt.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • De plant vereist regelmatig water geven en een lichte standplaats, vermijd direct zonlicht en tocht. Houd de grond vochtig maar niet drassig, en gebruik eens in de paar weken meststoffen. Over het algemeen is de plant relatief makkelijk in onderhoud.

  Ja, de plant heeft veel natuurlijk licht nodig om goed te groeien en bloeien. Plaats de plant op een plek met voldoende zonlicht, bij voorkeur voor een raam op het zuiden. Zorg ervoor dat de plant minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt.

  De plant heeft gemiddeld één keer per week water nodig. Zorg ervoor dat de grond tussen gietbeurten licht vochtig blijft. Geef in de winter wat minder water dan in de zomer.

  De plant houdt niet van direct zonlicht, maar moet wel voldoende licht krijgen. Het is daarom aan te raden om de plant op een plek te zetten waar het zonlicht gefilterd wordt. Te felle zonnestralen kunnen de bladeren beschadigen.

  Ja, je houdt van warmte en gedijt het beste bij een constante kamertemperatuur tussen de 18 en 24 graden Celsius. Zorg ervoor dat je niet wordt blootgesteld aan tocht of plotselinge temperatuurschommelingen. Het is belangrijk om je regelmatig water te geven en een lichte plek te geven met indirect zonlicht.

  De Fritillaria imperialis 'Aurora' bloeit in de maanden april en mei. De bloeiperiode duurt ongeveer 2 tot 3 weken.

  Ja, de plant is luchtzuiverend en kan helpen bij het verbeteren van de luchtkwaliteit in uw huis. Het kan schadelijke stoffen uit de lucht filteren en zorgen voor een gezondere leefomgeving. Het regelmatig onderhouden van de plant zal ervoor zorgen dat deze optimaal blijft functioneren als luchtzuiveraar.

  Ja, deze plant staat graag op een plek met een temperatuur tussen de 15 en 25 graden Celsius. Dit bevordert de groei en bloei van de plant. Zorg voor een constante en gematigde temperatuur voor een optimale groei.

 • Het is niet nodig om de Fritillaria imperialis 'Aurora' te snoeien, aangezien het een kamerplant is. Eventueel verwelkte bloemen kunnen worden verwijderd om de uitstraling van de plant te behouden. Verwijder dode bladeren en stelen om de plant gezond te houden.

  Geef de plant regelmatig water zodat de grond vochtig blijft, maar voorkom dat de wortels in het water staan. Laat de grond tussen de gietbeurten licht opdrogen om wortelrot te voorkomen. Zorg ervoor dat de plant op een goed doorlatende pot staat.

  Zorg ervoor dat de potgrond goed doorlatend is en vermeng het met wat grof zand. Kies een pot met gaten aan de onderkant om te voorkomen dat de wortels gaan rotten. Ververs de potgrond regelmatig om de plant gezond te houden.

  De bodem moet goed doorlatend en licht zuur zijn met een pH tussen 5,5 en 6,5. Zorg voor een vochtige, maar niet te natte bodem. Verrijk de bodem met compost of organisch materiaal om de voedingswaarde te verhogen.

  De plant moet op een zonnige plek staan en regelmatig water krijgen. Zorg ervoor dat de grond niet te nat wordt om wortelrot te voorkomen. Bemest de plant tijdens het groeiseizoen om de groei te stimuleren.

  De plant kan regelmatig stofvrij worden gemaakt door de bladeren af te nemen met een vochtige doek. Vermijd het gebruik van schoonmaakmiddelen, aangezien dit schadelijk kan zijn voor de plant. Gebruik eventueel een zachte borstel voor het reinigen van de bladeren.

  De Fritillaria imperialis 'Aurora' heeft veel licht nodig om goed te groeien. Zet de plant daarom op een plek met veel indirect zonlicht. Vermijd direct zonlicht om verbranding van de bladeren te voorkomen.

  De optimale temperatuur voor deze plant ligt tussen de 18 en 22 graden Celsius. Zorg ervoor dat de plant niet wordt blootgesteld aan koude tocht of extreme hitte. Een constante temperatuur is belangrijk voor de gezondheid van de plant.

  De ideale luchtvochtigheid voor deze plant is gemiddeld tot hoog. Zorg ervoor dat de luchtvochtigheid niet te laag is, vooral in de winter als de verwarming aan staat. Besproei de bladeren regelmatig met water om de luchtvochtigheid te verhogen.

  De plant gedijt het beste in een neutrale tot licht zure bodem met een pH-waarde tussen 6 en 7. Zorg ervoor dat de bodem goed doorlatend is en vermijd wateroverlast. Het is belangrijk om regelmatig de pH-waarde van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen.

  Kamerplanten hebben regelmatige bemesting nodig tijdens het groeiseizoen om gezond te blijven. Gebruik een uitgebalanceerde meststof voor kamerplanten volgens de instructies op de verpakking. Overbemesting kan schade veroorzaken, dus wees voorzichtig met de hoeveelheid mest die u gebruikt.

 • Omschrijving

  Fritillaria imperialis 'Aurora' is een prachtige en opvallende bloeiende plant met een majestueuze uitstraling. De bloemen zijn klokvormig en hebben een zachte oranje kleur met gele accenten. De bloemen groeien in een grote tros bovenop een hoge, stevige steel met smal blad. Deze plant trekt vlinders en bijen aan en is een eyecatcher in de tuin. Fritillaria imperialis 'Aurora' gedijt het beste in goed doorlatende grond en een zonnige tot halfschaduwrijke standplaats. Het is een winterharde plant die bloeit in het voorjaar en een aangename geur verspreidt.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.