Dianthus 'Pink Campari'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Pink Campari' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjelier met roze bloemen en een heerlijke zoete geur. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met donkerroze randen en lichtroze bloemblaadjes. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. 'Pink Campari' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant heeft een gemakkelijke verzorging nodig en gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, deze plant is niet groenblijvend. Het blad van deze tuinplant zal in de wintermaanden vaak afsterven. Het is aan te raden om deze plant in het voorjaar te snoeien.

  De plant Dianthus 'Pink Campari' is winterhard tot ongeveer -10 graden Celsius. Het is daarom belangrijk om deze plant tijdens strenge vorst te beschermen. Deze tuinplant kan goed overwinteren in ons klimaat.

  Dianthus 'Pink Campari' is een tuinplant die gemakkelijk te onderhouden is. Het heeft minimale water- en voedingseisen en groeit goed in de meeste bodemsoorten. Regelmatig snoeien bevordert de bloei.

  Dianthus 'Pink Campari' heeft ruimte nodig van ongeveer 20-30 centimeter tussen elke plant. Deze plant groeit het beste in goed doorlatende grond en heeft voldoende licht nodig om te gedijen. Het is ideaal om ze in groepen te planten voor een mooi effect in de border.

  "Dianthus 'Pink Campari' groeit het beste in de volle zon, maar kan ook wat schaduw verdragen. Zorg ervoor dat de plant minimaal 4-6 uur zonlicht per dag krijgt voor de beste groei en bloeiresultaten."

  De Dianthus 'Pink Campari' heeft gemiddeld één tot twee keer per week water nodig, afhankelijk van de weersomstandigheden. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Zorg ervoor dat de plant niet uitdroogt tussen de gietbeurten.

  Ja, deze plant is vlinder- en bijenlokkend vanwege de nectarrijke bloemen die ze produceert. Dit maakt het een waardevolle toevoeging aan de tuin voor bestuivende insecten. Zorg ervoor dat de plant voldoende zonlicht en water krijgt om de bloei te stimuleren.

  Dianthus 'Pink Campari' draagt bij aan de biodiversiteit door nectar en stuifmeel te leveren voor bestuivende insecten. Deze plant trekt vlinders en bijen aan, die op hun beurt zorgen voor bestuiving van andere planten in de tuin. Het is dus een nuttige toevoeging aan de biodiversiteit in de tuin.

  De Dianthus 'Pink Campari' bloeit van juni tot en met september. De bloeiperiode kan tot wel 4 maanden duren.

  Ja, Dianthus 'Pink Campari' kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige omstandigheden. Het is belangrijk om de plant voldoende water te geven bij warm weer.

  Nee, deze plant is niet eetbaar. Tuinplanten zoals deze worden voornamelijk gekweekt voor decoratieve doeleinden in de tuin en niet voor consumptie. Het wordt afgeraden om delen van deze plant te eten.

  Ja, de plant heeft een beperkte geluidsdempende werking vanwege zijn dichtheid en structuur. Het kan helpen om wat omgevingsgeluid te absorberen en te verminderen.

 • Je kunt de plant na de bloei terugsnoeien om de vorm te behouden en nieuwe groei te stimuleren. Verwijder uitgebloeide bloemen regelmatig om de bloeiperiode te verlengen. Knip dode of beschadigde takken zo nodig weg om de gezondheid van de plant te bevorderen.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond vochtig blijft, maar niet doorweekt. Het is aan te raden om diep water te geven om de wortels goed te laten groeien.

  Deze plant heeft het liefst goed doorlatende potgrond met een neutrale pH-waarde. Zorg ervoor dat de potgrond vochtig blijft, maar niet te nat. Een mix van potgrond met wat zand of klei kan de drainage verbeteren.

  De Dianthus 'Pink Campari' heeft voorkeur voor goed doorlatende grond. Deze planten groeien het beste in vruchtbare en lichtzure bodem. Zorg ervoor dat de grond goed bemest en bewaterd wordt voor optimale groei.

  De Dianthus 'Pink Campari' gedijt het beste op een zonnige standplaats. De plant houdt van goed doorlatende grond en kan zowel in de volle grond als in potten worden geplant. Zorg ervoor dat de plant voldoende ruimte heeft om te groeien en bloeien.

  Tuinplanten hebben meestal geen winterbescherming nodig, omdat ze bestand zijn tegen koude temperaturen. Als extra voorzorgsmaatregel kunt u de planten bedekken met mulch of een dikke laag bladeren om de wortels te beschermen. Zorg ervoor dat de planten goed gedraineerd zijn om te voorkomen dat de wortels gaan rotten tijdens de wintermaanden.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens droge periodes. Verwijder regelmatig uitgebloeide bloemen om nieuwe bloei te bevorderen. Geef de plant in het voorjaar en de zomer meststoffen voor een gezonde groei.

  De Dianthus 'Pink Campari' heeft behoefte aan regelmatige bemesting tijdens het groeiseizoen. Gebruik een evenwichtige meststof voor bloeiende planten om de groei en bloei te bevorderen. Overbemesting kan leiden tot te veel bladgroei en minder bloemen.

  Het is gunstig om de plant te voorzien van een laag mulch om de grond vochtig te houden en onkruidgroei te onderdrukken. Mulch kan bestaan uit organisch materiaal zoals stro, compost of houtsnippers. Zorg ervoor dat de mulch niet direct tegen de stam van de plant ligt om verstikking te voorkomen.

  De plant heeft een voorkeur voor een neutrale tot licht alkalische bodem met een pH-waarde tussen 6,5 en 7,5. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren. Het is daarom belangrijk om de zuurgraad van de bodem regelmatig te controleren en indien nodig kalk toe te voegen.

  Om ongedierte te bestrijden bij deze tuinplant, kan regelmatige inspectie en handmatig verwijderen van insecten helpen. Daarnaast kan het gebruik van natuurlijke vijanden zoals lieveheersbeestjes ook effectief zijn. Tot slot kan het planten van geurende kruiden zoals lavendel in de buurt van de plant helpen om ongedierte af te weren.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Pink Campari' is een compacte en rijkbloeiende tuinanjelier met roze bloemen en een heerlijke zoete geur. De bloemen hebben een opvallende tweekleurige uitstraling met donkerroze randen en lichtroze bloemblaadjes. Deze plant is perfect voor in borders, rotstuinen of als potplant op het terras. 'Pink Campari' bloeit van de vroege zomer tot de herfst en trekt vlinders en bijen aan. Deze plant heeft een gemakkelijke verzorging nodig en gedijt het beste in de volle zon en goed doorlatende grond.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.