Dianthus 'Typical'

Dianthus

'2023-11-16T12:20:59.474Z'

Dianthus 'Typical' is een compacte en bloeiende vaste plant met opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien in de zomermaanden. De plant heeft smal blad en groeit goed in zonlicht en goed doorlatende grond. Dianthus 'Typical' is perfect geschikt voor borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Zoekt u een bepaalde plant?

Wat is mijn Beeb?

 • Specialisten
 • Verzorgingstips
 • Omschrijving
 • Nee, de plant is niet groenblijvend en verliest zijn bladeren in de winter. Het is een vaste plant die elk jaar opnieuw blad en bloemen produceert. Het is raadzaam om de plant in het voorjaar te snoeien om de groei te bevorderen.

  Dianthus 'Typical' is winterhard tot ongeveer -15 graden Celsius. Deze plant kan dus redelijk lage temperaturen verdragen tijdens de wintermaanden. Het is aan te raden om de plant wel wat extra bescherming te bieden bij strenge vorst.

  Ja, de Dianthus plant is over het algemeen makkelijk in onderhoud. Zorg voor een zonnige plek en goed doorlatende grond. Af en toe dode bloemen verwijderen bevordert de bloei.

  Dianthus 'Typical' heeft genoeg ruimte nodig om zich volledig te kunnen ontwikkelen en bloeien. Het is aan te raden om de planten ongeveer 20-30 cm uit elkaar te planten, zodat ze voldoende lucht en bescherming krijgen. Houd er rekening mee dat ze ook wat verticale ruimte nodig hebben om te groeien.

  Tuinplanten zoals Dianthus groeien over het algemeen het beste in de volle zon of gedeeltelijke schaduw. Ze hebben minstens 6 uur zonlicht per dag nodig om goed te gedijen. In de schaduw zullen ze mogelijk minder bloeien en minder compact groeien.

  Dianthus planten hebben gemiddeld één keer per week water nodig. Het is belangrijk om de grond vochtig te houden, maar niet doorweekt. Controleer regelmatig de vochtigheid van de grond voordat je water geeft.

  Ja, de bloemen van deze plant hebben vaak een aantrekkelijke geur en kleur die vlinders en bijen kunnen lokken. Dit kan helpen bij bestuiving en het aantrekken van nuttige insecten in de tuin. Het is daarom een goede keuze voor een bloeiende border of tuin.

  Dianthus 'Typical' trekt vlinders en bijen aan, wat de biodiversiteit in de tuin kan bevorderen. De plant kan ook dienen als voedselbron voor deze insecten. Het is daarom een goede toevoeging aan een biodiverse tuin.

  Deze plant bloeit meestal van mei tot september en kan bloeien gedurende 4-6 weken.

  Ja, deze plant kan goed tegen de volle zon. Het is een tuinplant die goed gedijt in zonnige locaties. Het is belangrijk om voldoende water te geven bij warm weer.

  Ja, de bloemblaadjes van Dianthus zijn eetbaar en kunnen gebruikt worden in salades of als decoratie op taarten en desserts. Let wel op dat je bloemen consumeert die niet behandeld zijn met chemicaliën. Het is belangrijk om ze grondig te wassen voor gebruik.

  Ja, sommige tuinplanten, zoals Dianthus, kunnen geluiden enigszins dempen door hun bladeren en stelen. Echter, ze zullen niet zo effectief zijn als specifieke geluidsdempende materialen. Over het algemeen kunnen planten een positieve invloed hebben op de akoestiek in een tuin of buitenruimte.

 • Om de plant gezond te houden, kunt u regelmatig dode bloemen verwijderen door ze af te knippen. Dit zal de bloei bevorderen en de plant er netjes uit laten zien. U kunt de plant ook na de bloei licht snoeien om de groei te stimuleren.

  Geef deze plant regelmatig water, vooral tijdens droge periodes. Zorg ervoor dat de grond goed gedraineerd is om wortelrot te voorkomen. Overmatig water geven kan leiden tot schade aan de plant.

  Deze plant heeft goed doorlatende potgrond nodig. Zorg ervoor dat de potgrond licht en luchtig is, zodat de wortels voldoende zuurstof krijgen. Gebruik een kwalitatieve potgrond speciaal voor tuinplanten voor het beste resultaat.

  De plant heeft een voorkeur voor goed doorlatende en vruchtbare grond. Een bodem met een neutrale tot lichtzure pH-waarde is ideaal voor een gezonde groei. Zorg ervoor dat de bodem voldoende vochtig is, maar niet te nat.

  De plant gedijt het beste op een zonnige standplaats in goed doorlatende grond. Zorg ervoor dat de plant voldoende licht krijgt om goed te groeien en bloeien. Vermijd te natte grond om wortelrot te voorkomen.

  Tuinplanten zoals deze hebben over het algemeen geen winterbescherming nodig, omdat ze goed bestand zijn tegen koude temperaturen. Het is wel belangrijk om te zorgen voor een goede afwatering en om de plant vrij te houden van mulch of bladeren die vocht vasthouden. Eventueel kunnen planten in potten naar een beschutte plek worden verplaatst tijdens strenge vorstperiodes.

  De plant heeft regelmatig water nodig, vooral tijdens warme periodes. Verwijder regelmatig verwelkte bloemen om de bloei te bevorderen. Geef de plant elke lente een beetje meststof.

  Voor tuinplanten zoals Dianthus is het aan te raden om in het voorjaar en zomer organische meststoffen te gebruiken. Een algemene meststof voor bloeiende planten kan ook worden gebruikt, volg de instructies op de verpakking voor de juiste dosering. Overbemesting moet worden vermeden om schade aan de plant te voorkomen.

  Mulch helpt bij het vasthouden van vocht in de grond en het onderdrukken van onkruid. Het wordt aanbevolen om in het voorjaar een laag mulch aan te brengen rondom de plant. Dit zal de plant helpen om gezond te groeien en te bloeien.

  De plant gedijt het best in neutrale tot licht alkalische bodems met een pH tussen 6 en 7.5. Een te zure bodem kan de groei en bloei van de plant belemmeren, daarom is het belangrijk om de zuurgraad van de bodem te controleren en indien nodig aan te passen. Het regelmatig toevoegen van kalk kan helpen om de pH-waarde te verhogen.

  Om ongedierte te voorkomen bij Tuinplanten, zoals Dianthus 'Typical', is het raadzaam om regelmatig de bladeren en stelen te controleren op tekenen van insecten. Een natuurlijke manier om ongedierte te bestrijden is door roofinsecten, zoals lieveheersbeestjes, aan te trekken naar de tuin. Het gebruik van neemolie of een milieuvriendelijk insecticide kan ook helpen om ongedierte te bestrijden.

 • Omschrijving

  Dianthus 'Typical' is een compacte en bloeiende vaste plant met opvallende roze bloemen. De bloemen hebben een heerlijke zoete geur en bloeien in de zomermaanden. De plant heeft smal blad en groeit goed in zonlicht en goed doorlatende grond. Dianthus 'Typical' is perfect geschikt voor borders, rotstuinen en potten op het terras. Deze plant trekt ook vlinders en bijen aan, wat bijdraagt aan een levendige tuin.

Nog vragen over uw plant? Vraag
ze hier aan Professor Plantstein

Professor Plantstein

offline
Professor Plantstein adviseert u; er kunnen geen rechten worden ontleend aan de antwoorden.

Oepsie… Het lijkt erop dat je nog niet ingelogd ben

Geen zorgen, we maken het je gemakkelijk om een account aan te maken. Met een account kun je je gescande producten in je eigen bibliotheek bewaren. Log in of maak een account aan!

Wat is mijn Beeb?

Mijn Beeb is een lijst waar je alle planten kan opslaan die jij in bezit hebt. Zo heb je alle handige verzorgingstips makkelijk bij de hand!

Zoekt u een bepaalde plant?

 • Scan de Plantbeeb QR-code op de pot of,
 • Scan de Plantbeeb QR-code op het bordje of,
 • Zoek via vergrootglas of bij zoek een plant via het menu rechtsboven.